Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

whack 

všechny recenze uživatele

Rozprávka inšpirovaná skutočnými udalosťami. V skutočnosti nešlo o žiadnu lovestory. Náčelníkova dcéra Pocahontas bola unesená a predaná Angličanom, prekonvertovaná na kresťanstvo a vydaná za dobyvateľa (Johna Rolfa), ktorému splodila syna. Zomrela ako 21 ročná. Prepáčte, že vám kazím radosť z happyendu. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Romantický kreslený film pre celú rodinu, ktorý sa len okrajovo pridržiava skutočnej historickej udalosti. Vo filme možno nájsť okrem výbornej animácie, štipky humoru a drámy aj niekoľko výchovných myšlienok nielen pre najmladšie publikum. Tvorcom sa darí zobrazovať vnútorné pohnútky postáv a city vetrom a farbami lístkov (niečo ako viditeľná aura). Čo je však asi najkrajšie na filme nie je vidieť, ale počuť. Je to hudba Alana Menkena. Film som videl aj v angličtine aj v slovenčine a môžem povedať, že tentoraz slovenský dabing prekonal originál a pesničky sú prebásnené a naspievané nádherne. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*+ + + +* Vo všeobecnosti neobľubujem mix rozprávky a muzikálu, ale prekvapujúco sa mi to páčilo viac, ako som predpokladal, že sa mi to bude páčiť. Dejovo nepatrí k nepredvídateľným a komplikovaným, ale jej silnou stránkou sú veľmi citlivo napísané (nie len hlavné) postavy, ktoré sú hlavnou príčinou toho, že celou rozprávkou sa nesie vysoko pozitívny náboj, ktorý sa prenášal aj na mňa. Rozprávka je pre mňa aj jednou z tých, ktoré obsahujú silné, zapamätateľné momenty, ako napríklad Pocahontas tajne pozorujúca Johna Smitha, či ho neskôr zachraňujúca pred popravou. A, samozrejme, nemožno nespomenúť Meeka, ktorý je úžasne vtipnou postavičkou a je zdrojom zábavných momentov. Verdikt v 1 vete: Pozitívny pohľad na stret Indiánov a Európanov. 04.05.11 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takový strašně průměrný animák, po jehož zhlédnutí si řeknete maximálně tohle: "Hm, tak jsem to viděl." . Nijak překvapivý příběh, ucházející postavy, totálně banální dialogy (ale je zajímavé, že v Malickově Novém světě jsou ty dialogy jen maličko míň banální a všichni z toho dělají bůhvíjaké umění...), samozřejmě nesmí chybět nějaká ta vtipná zvířátka, která jsou v ději k ničemu, snad jen mě překvapilo, že ten happy end není tak happy, jak by člověk od animáku čekal. Sice to nepopisuju moc nadšeně, ale špatné to taky není a na jedno zhlédnutí se to dá. Jen těch písniček je fakt přehršel - za ani ne 80 minut nejmíň 15 písniček, z nichž jen asi 3 ušly, no do háje... Slabé 3* ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Méně populární a celkově chladně přijatá Disneyovka. Upřímně, nechci přímo říkat zaslouženě, ale moc se tomu nedivím. Animace není 100 procentní a humor se odehrává pouze na rovině Timon a Pumba, ale nikam se neposouvá. Tudíž, žádný humor pro odrostlejší diváky. Příběh je ok, ale zjevně by potřeboval více času na vyprávění, než 81 minut (ale tříhodinová verze od Mallicka bude zase možná až moc :D) Písničky nejsou zapamatovatelné a to považuji za poměrně velkou nevýhodu. Na blu-ray je všechno krásně barevné, skvěle to je slyšet a celkově se nenudíte. Rozhodně to není Disney top, ale úplný průšvih typu Strašpytlík to není ani náhodou, takže hezké 4 * ;-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Pocahontas je jednou z dvoch princezien od Disney, ktoré sa narodili v Amerike, druhá je Tiana z Princezná a žaba (2009). (Pat.Ko)
  • Domorodí Američania nesadili kukuricu do radu. (Pat.Ko)
  • Počas Ratcliffovej piesne „Mine Mine Mine“ je počuť Wigginsa spievať „Hey Nonny Nonny“. Toto bola bežná fráza používaná v starých anglických ľudových piesňach. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama