Československo, 1968, 93 min
Hrají:
Ladislav Lakomý, Jan Šerych, Miroslava Kozáková, Jaroslav Dufek, Josef Karlík, Otakar Dadák, Karel Kabíček, Arnošt Navrátil, Zdeněk Kampf, Josef Štefl, Blažena Rýznarová, Viola Javůrková, Karel Meister st., Stanislav Hejný, Ladislav Šamlot, Oldřich Slavík, Marie Barušová, Oldřich Celerýn, Milan Vágner, Karel Augusta
Komentáře uživatelů k TV filmu (2)
Crocuta
Na pouhou televizní produkci z let šedesátých velice zdařilé zpracování rozsáhlého románu z doby okupace.(9.8.2007)
Historik
Vynikající látka v naprosto umrtvujícím televizním zpracování. Extrémně pomalá a statická inscenace, kde hrdinové polovinu času mlčí nebo se jen nějak výmluvně tváří. Autoři filmu se v titulcích zaštítili tím, že film je natočen "na motivy" stejnojmenného románu, což jim uvolnilo ruce a mně, který tento román pokládá za možná nejlepší literární dílo, které u nás bylo v 50. letech napsáno, sebrali trochu vítr z plachet. Obsahově mi tedy nezbývá než tuto zestručněnou verzi přijmout, ale s formální stránkou už musím vyjádřit nesouhlas. Přesto je mé hodnocení docela vysoké - 70%. Nicméně těm, kdo se odhodlali tento kus sledovat a v některé z nesčetných pauz buď program vypnuli, nebo usnuli, doporučuji to nevzdávat a knihu si přečíst.(7.1.2009)