Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět, jak se za několik minut dá vymyslet perfektně vypointovaná scénka??? Jen do toho!!! TAK SI SBAL SVOJE VĚCI VAŠÍKU A PADEJ NA GYMNÁZIUM!!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápad za milión, ve kterém prvních pár dílů trio Lábus - Kaiser - Eben excelovalo improvizačním gejzírem skvělých scének a gagů. Bohužel s přibývajícími díly se měnilo jak zaměření humoru až k vyloženě trapnému, tak jim došli i nápady... Ať již tak či onak zvrhlo se to v trapnou záležitost. Ovšem první díly nebo BEST OF výběry jsou geniální - to zase ano. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ach, kde jsou ty staré dobré, byť kvalitou lehce kolísavé časy. "Moucha" či "Věcná", alias "Vašek Klausů!" - samozřejmě nezapomenutelné. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, srovnávat tohle s TELE TELE je podle mě známkou nepřítomnosti ducha. TELE TELE je sračka, tohle mělo nápad, pointu a navíc tu šlo o čistou improvizaci. Tamto nesahá Ruletě ani po špínu na patách. Nezapomenu na Návštěvu v erotickém salónu (Aha, takže chcete menu číslo šest? Dvě slečny a pudlík.) Nebo na první den ve škole (- Věcná, věcná. Chtěl jsem se zeptat, hodina má přece šedesát minut a ne pětačtyřicet! Co je tohle za divné novoty? - A jakpak ty se chlapečku jmenuješ? - Vašík Klausů! - Aha, ale ty máš jít rovnou na vysokou školu!) Prostě bomba. Pravda, některý scénky byly slabší, ale co byste taky chtěli vymyslet za tři minuty, než skončí písnička? Tohle je vrchol satirické a humorné improvizace u nás. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pohotové hercetví a vtipnost protagonistů, ale trvalý zážitek z této improvizace nebyl. To třeba takové Werichovy forbíny byly jiná váhová kategorie. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ze začátku duo Lábus-Kaiser přímo perlilo. Navíc Marek Eben se ukázal jako skvělý moderátor. Postupem času, ale trochu začal docházet dech, přesto jsou některé scénky nezapomenutelné (hlavně věcná :-))..... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dva machři a schopný vypravěč. Nic víc ke kvalitní zábavě nepotřebujete. Některé scénky jsou dnes legendární a díky stále populárnější službě YouTube ;) baví i mladší generace. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kaiser a Lábus sú pašáci. Ale hlavne sú výborní komici, ktorí dokážu s viac či menej demntných nápadov divákov vysmoliť skvelé improscénky. Aj keď niektoré časti boli slabšie a ku koncu mierne dochádzala šťava, v spleti televíznej zábavy utorkových večerov na Nove to bola perla. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve své době jeden z nejlepších zábavných pořadů, které jsme mohli v televizi vídat. Ze začátku jedna perla za druhou a Marek Eben to skvěle moderoval. Když Marek odešel, úroveň o něco klesla. Ale i tak to stojí za podívanou, hlavně kvůli hereckému resp. komickému umění Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné umění improvizace. Scénky Kaisera a Lábuse si vesměs zasloužily plný počet, ale vycpávkové rozhovory s herci, které o pauzách obstarával Marek Eben, už bývaly horší. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ano, musím uznat, že zpočátku i jedna nejmenovaná soukromá televize vykazovala jistou úroveň, snad jen kvůli oněm osobnostem, které tehdy byly ještě k mání. Ale je to stále krásný humor. :-) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Mistrovství improvizace v podání jedněch z našich nejlepších herců. Ucho Eben se úspěšně z herce a muzikanta přeškoluje na "baviče" moderátora. Řada scének naprosto zlidověla. Mnohé inspirovala. Například šašky z TELE TELE k tomu, aby si hráli na herce. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Přímý důkaz, že dvojice Kaiser - Lábus je nejspíše tím posledním komediálním duem, které má v sobě tradici kvality československého televizního humoru a hlavně dokonalá ukázka jejich improvizačního i hereckého talentu. A není se co divit, po KOUZELNÍKOVI bylo jasné, že tito dva komici jsou skutečně jedním z vrcholů. Pořad vysílaný v době, kdy se na TV Nova dalo ještě koukat. Sice možná trochu využívají oba protagonisty a ne všechny scénky dosahují extra kvality, nicméně z toho vznikl pořad založený na okamžité improvizaci, který nevím, jestli měl ve své době někde konkurenci. Dnešní odnož PARTIČKA není, díky některým zúčastněným, úplná blbost (píši tedy o české verzi) ovšem, jestli mohu porovnat jsem jasně pro RULETU. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Kvalitní předchůdce Partičky s geniálními mistry humoru. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 70% (3*) | ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Za normálních podmínek bych určitě takhle vysoko nehodnotil, když ale uvážím, kolik času bylo na přípravu každé jednotlivé scénky ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času byl tento pořad doslova bombou, na kterou jsem se vždycky rád podíval a hlavně se u toho opravdu pobavil. Dvojice Jiří Lábus a Oldřich Kaiser si za celou dobu připravili několik doslova nesmrtelných scének – na mladého Vašíka Klausů nikdy nezapomenu. Je však pravdou, že ke konci tomu už začal trošku docházet dech. Nicméně když si potřebuji zvednout náladu, není nic jednoduššího, než mrknout na internet a pustit si nějaký ten díl, nebo alespoň danou scénku… ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

To je tak,když se sejdou dva přední čeští baviči...Za pět minut na dané téma vymyslí scénku,u které se mnohdy můžete počůrat smíchy(viz.Vašík ve škole,Pan moucha,Otravná cestující,atd...)...Podle mě tyhle dvě stehna ví jak pobavit. ()

Reklama

Reklama