Reklama

Reklama

Náměstíčko

(seriál)
Česko, 2004, 8 h 43 min (Minutáž: 52–53 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Scenárista Jan Míka zvolil ve své dosavadní televizní seriálové tvorbě novou formu. Jde o sérii povídek s komediálními i dramatickými zápletkami, které jsou jemnou drobnokresbou postaviček malého města a zároveň poutavou mozaikou osudů, propojenou prostředím jednoho náměstí a zejména svéráznou dvojící trafikantky a bývalého kontrolora. Míkovy příběhy o docela všedních i nevšedních radostech a starostech několika pozoruhodných obyvatel malého městečka nepostrádají humor, lehkost a nadhled, ale ani kritické aspekty našeho současného života. Mnohé role byly zajímavou hereckou příležitostí, takže výkony skvělých českých herců určitě potěší televizní diváky. Stejně jako hudba Petra Hapky a závěrečná píseň Petra Hapky a Michala Horáčka "Kdo by se díval nazpátek?", kterou pro seriál nazpívala jedinečná Hana Hegerová. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Náměstíčko (2004) 

Některé výborné díly se střídají s hodně slabými. Někdy z toho kouká vycucanost z prstu na míle daleko, jindy je to docela příjemné. Soupeření mezi Plecitou a Vinklářovou postavou tomu sem tam dodává šťávu. Ale celkově mi přišlo více nevýrazných dílů, než těch dobrých, jako by chyběla ucelená koncepce. ()

Stěhování (2004) (E10) 

Tenhle seriál to měl jako na kolotoči, jednou nahoře, jednou dole, jak už to u Míky bývá, když použije ten svůj "lidský" mustr. Tohle je docela průměrný díl o jedné zlatokopce a jednom stárnoucím chlapovi, který rád uvěří iluzi, jen aby ještě na chvíli zažil chvíle lásky a štěstí. Navzdory přátelům. Zajímavé je, že při poslendím průchodu náměstíčkem se všechny osudy postav z minulých dílů uzavřou. ()

Reklama

Reklama