Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já tady měl pár komentářů už v průběhu seriálu. Nakonec jsem všechno smazal a "s napětím" čekal na konec (je fakt, že poslední díly jsem u počítače spíš poslouchal než na ně koukal). Nemusel jsem ! Bylo to stejně špatné až do konce. Všechny nectnosti už tady ostatní vyjmenovali, takže bych už jenom opakoval vyřčené. Pokusil jsem se nalézt něco fakt pozitivního a na rozdíl od Tosima mě nezaujala ani uvedená mladá herečka, která měla taky příšerné chvilky. Tak jedině snad Iva Janžurová, na tu je vždycky spoleh, a z nových postav asi Saša Rašilov. Toť vše.... Prostě - do téhle řeky tvůrci vstupovat neměli.......... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

O dvacet let mladší, přesto mnohem utahanější a méně zábavná, než první a druhá série. Já věděl, že Bočan na takovouhle látku prostě nemá. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem mám vážně problém. Tuhle Nemocnici jsem viděl několikrát a moje hodnocení osciluje, vidím a cítím prachy, zosobněné jakýmsi dr. Borkem Severou, scénáristickou křeč, technické nedotaženosti a celkovou zbytečnost, na straně druhé ale sem tam nějaký ten příjemný detail, který si užívám. Jediné, co bez výhrad zbožňuju, je herecký tandem Tomáš Töpfer & Barbora Hrzánová, i mladá generace herců není špatná - obzvlášť Zuzana Dřízhalová. Ale celkový dojem jednohubky s prošlou záruční lhůtou se stejně zbavit nemůžu. A zároveň mi to jako celek už nějak přestává vadit. Další český seriál, no. Tedy, takhle rozpolcený jsem nebyl už dlouho. V porovnáním s tímto je "stará" Nemocnice OPRAVDU umělecké dílo. Kdyby se jednalo o řadový doktorský seriál, člověk by se s nedostatky smířil, ale takhle... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dlouho dlouho jsem si říkal, že Nemocnice po dvaceti letech je skutečně tak blbá. Pak mi to ale přišlo podezřelé... Co když se pletu? No ano, ty náhlé zvraty, nesmyslné výroky, ještě nesmyslnější postavy a roztahaná zápletka... Ovšem! Přátelé, to je pokus o Twin Peaks po česku... Pak ovšem přišel díl poslední a smutné zjištění – nikoli, je to opravdu tak dementní. Hotový hřbitov herců. Nulový scénář, nulová psychologie postav, nulová režie, herecké výkony z kategorie nočních můr. Márnice plná vychladlých legend. A tenhle funus bude zřejmě ještě pokračovat. Inu, dejme lidu, co si jeho vkus žádá. Škoda, že českému diváku nevadí si k pondělnímu kafíčku zakousnout takový dramaturgický výkal... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Zikmund .. To "málo" (vztahy postav a brilantní dialogy) co bylo zajímavé na původním seriálu, vyprchalo během dvaceti let a současné kapitalistické, rasistické a jiné záležitosti jsou zde velice špatně šroubovány na přeživší herecké jádro. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. V původní sérii byly skvěle napsané postavy a dialogy. Těšil jsem se, jak se budou vyvíjet jejich vzájemné vztahy. Především zde ale bylo několik figur skutečně charismatických (doktorka Fastová, dr. Štrosmajer, dr. Sova starší) či alespoň zajímavých. Všechny nové postavy mi moc zajímavé nepřijdou. A z těch starších jsem zklamán. Někdy mám pocit, že můj oblíbenec Abrhám snad přestává umět hrát. Zvláště v okamžicích kdy jako vypění nebo začně křičet, mu nevěřím (jak skvělá byla např. jeho hádka s Frejem v původní sérii). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, že prej snad plánujou další díly. Nejvíc mě naštvalo, jak změnili tu hudbu. To už není Nemocnice na kraji města, ale na pokraji útoku rozzuřených diváků! Abrháma mám rád, ale zdá se mi, že nějak ztratil svůj agilní projev a je jak utahaná ženská po dvousměnným provozu ve fabrice. Největší chybu tady udělali v tom, že neobsadili Kaisera (nebo nějakýho jinýho srandistu) do následné role doktora humoristy-kritika. Měl na to náběh už v původní nemocnici. I Štrosmajer tam říkal, že se mu hrozně podobá. A Štrosmajer ten původní seriál oživoval až neuvěřitelně, bez něj by to takhle oblíbený vůbec nebylo. Byl by to jen další trochu nadprůměrnější seriál, ale vlastně spíš až příliš dramatickej a vážnej. No, tenhle seriál není dramatickej vůbec, ale vážnej taky až příliš. Obě hvězdy jsou pro Janžurku, jinak to stálo opravdu za nic a díval jsem se na první tři díly jenom kvůli starým seriím, dál už jsem to jen chvilkama přepínal. Škoda toho, dalo se to natočit mnohem mnohem mnohem líp, než to nakonec vyšlo. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nevtipná kaše nastavovaná zkyslým mlékem a neokořeněná umem Kopeckého a Medřické tíží v žaludku ještě dlouho po požití. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ne, nepoučili se. Nemocniční seriál by neměl být o lidech, ale o samotných doktorech. To by na nich mělo být to nejzajímavější. Jejich práce a jejich postoje k ní, které by vytvářely další a další zápletky. Tak jak to dokázala Pohotovost nebo mí milovaní Chirurgové. Tenhle český pokus o oživení legendy dopadl spíš trapasem, než seriózním seriálem. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tady jde krásně vidět, že když už se něco dělá, má se to udělat hned a ne to pořád oddalovat a oddalovat. Tak vznikl seriál, který v roce 2003 řešil otázky alespoň deset let staré. Působilo to všelijak, ale ne rozhodně tak, že by mě to přikovalo k televizi a hltal každou další epizodu se slovy, jak je seriál dnešní. Vztah naivního chlapce na počátku podnikatelského boomu s vykutálenou cikánkou jako ožehavé téma do roku 2003 rozhodně nepatří! Tady to soudruzi opět malinko přešvihli. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ani původní nemocnice pro mě nepředstavovala nějaký vrchol žánru, ale poctivé tři hvězdičky si zasloužila. Ale co je moc, to je moc. Postavy jsou naprosto nijaké. Příběh abnormálně hloupounký. Takže ta hvězdička spíše z nostalgie. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ano je to zbytečnost. Postavu Abrháma tady dotáhli do takovýho extrému, že ho musí divák upřímně nenávidět. Všechno pak dorazil plytkej děj, šílený dialogy a odfláknutá režie. Velký omyl který naprosto devalvuje původní seriál a pokud jste jeho fanoušky, tak se tomuhle paskvilu vyhněte širokým obloukem.5% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden díl jsem hádám viděl... tuším se odehrával na lavičce v parku v areálu nemocnice, a jedna stará paní v něm kolemjdoucím zpytovala své svědomí :-). Bohužel se jedná o sprosté rýžování peněz (z větší části). Nic pro fanoušky původního seriálu... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Absolutní propadák, který ani nemá právo nést název, co má!!! Na Dietla prostě nejde navázat...Jako samostatný seriál by to ještě šlo, ale toto...Jsou tu naprosté nesmysly, jako třeba odchod E. Balzerové z nemocnice...P.S. Nechte Dietla a točte seriály, co za něco stojí! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Nevesely, truchlivy, jsou ty nové časy...Trapnost nad trapnost, slátaná dohromady hodně horkou jehlou. Bez jakýchkoli můstků přeskočit 20 let a po hlavě rovnou do privatizačního pekla ranného kapitalismu, tomu se říká scénáristická odvaha. Bohužel tento předem ztracený pokus ztroskotal. ()

Reklama

Reklama