Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o sebevrazích. Stará dobrá Anglie L. P. 1937 - strašidelná noční scenérie vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zelenka svou inspiraci R. L. Stevensonem nepopírá a stvořil milou televizní inscenaci, která zdárně balancuje mezi komediální rovinou a dobrodružným příběhem. Obzvlášť postřehy o Češích se povedly. P.S. Paul Hogan??? No to snad...!!! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která mi vadí, je, že filmově koncipovaný scénář byl (jako už tolikrát) lakotnou televizí natočen na televizní surovinu, nicméně opatřen postsynchrony, což je vždycky dost křečovité. Ale jinak je výborně napsaná crazy komedie a třeba Jiřina Bohdalová po letech předvádí něco úplně jiného než svou obvyklou "domovnici". Miroslav Donutil si svou roli velice užívá, Somr, Němec a Dulava podávají ukázněné komediální výkony na vysoké úrovni. Po dloooouhéé době konečně dobrá tv komedie. 80 % ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Zelenkův námět (volně inspirovaný Stevensonovým Klubem sebevrahů) určený původně pro plátna kin (původně měl hrát hlavní roli Paul Hogan!) byl po letech s úpravami realizován v televizi za dvanáct milionů korun. Výsledek prezentovaný svým tvůrcem jako lidová komedie je lidový víc než dost ale komedie? To co Dejdar a Bohdalka předvádí v závěru, to je opravdu těžká televizní křeč a la Novoty, Dobroty a jiné kokoty a kdo těmito dementními pořady není dostatečně vycepován, jen nevěřícně zírá... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako jsou Američané mistry velkofilmů a Britové inteligenčních sitcomů, excelují Česi v televizních inscenacích. Vždyť se podívejte na tu partičku starších pánů, jak si to dávají. Hrají s takovou noblesou a lehkostí, že by stále hravě strčili do kapsy své o generaci mladší následovníky. A krom toho, jedná se o přehlídku našich špičkových dabérů, čili pokud by někdo protestoval proti vizuálnímu zpracování, radím mu zavřít oči a představovat si jednotlivé zahraniční herce a postavy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak ve své době mě to celkem bavilo. Rozhodně má toto své nápady, vtipné nápady a výborné herce a jejich nezapomenutelné výkony. Takže se to dost blíží ke 4 hvězdě, ale přeci jenom to má pár chyb. Přesto hodnotím na solidních 68% = *** ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak křečovitě rádobyvtipné, na komedii morbidně nevkusné detaily, ani dobří herci to nezachránili. Od Zelenky pro mne zklamání. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to jedna z těch zajímavějších televizních komedií, ale při hodnocení jsem poněkud váhal. Celou dobu jsem se dobře bavil, obsazení bylo taky velice kvalitní, ale závěr, ten se prostě vůbec nepovedl. Tři a půl. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Odpočinkovou komedii o sebevrazích, jak zní podtitul této starosvětské absurdity, bychom mohli dost dobře chápat jako skromnou poctu Stevensonově Klubu sebevrahů, z níž ostatně režisér Zdeněk Zelenka načerpal základní motivy. V groteskním dobrodružství jde o to, zda a jak se skupince zbankrotovaných odsouzenců podaří uniknout předplacenému ortelu. Dějiště bizarní historky je prošpikováno skrytými průchody, maskovanými propadly a tajnými chodbami, důležitou roli tu hrají i kuriózní šlapací plavidla. Hvězdné herecké obsazení nabízí přehlídku noblesních kreací, jimž kralují vedle titulního Miroslava Donutila ještě Jiřina Bohdalová, Josef Somr, František Němec nebo Václav Postránecký. Příjemná podívaná navíc obsahuje sympatické poselství; vypráví o tom, že na ziskuchtivé intriky občas doplácejí jejich bezskrupulózní iniciátoři a uvažuje o zdánlivě beznadějných osudech, které ale nikdy nejsou totálně ztracené, jak se na první pohled zdají. A protože optimismu je v současnosti jako šafránu, nezbývá než si Zelenkovu veselohru náležitě vychutnat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škrtnout postavu Simony Postlerové a celou tu část zápletky s ní (ječení, přiblblé honičky), a bylo by to lepší. Klukovské srdce zahřejí tajné chodby a schovávačky starého domu ukrytého uprostřed ostrova (neexistující britská verze z šedesátých let natočená studiem Hammer Films by ale byla pecka, co?). Docela milá televizní jednohubka, která nijak neurazí, a po mnoha letech se dá i zopakovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 2,5 *. Kouzelné scenérie, přehlídka historických vozů i letounu, krása. Ale ten příběh a herecké výkony, takové chtěně veselé (ten Dejdar na konci, to mělo být co? bombu tam nedal, jen pronese opět jednu pitomou hlášku), na standardní úrovni, což není pochvala, to mě tak nějak lezlo na nervy celý film. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zábavnější film. Tohle nebylo nic moc, chvílemi trapné. Bohdalová už opravdu není, co bývala a teď spíš přehrává. Donutil zachraňuje, co se dá. Ale nenudí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Parádní satirická inscenace inspirovaná Klubem sebevrahů R.L.Stevensona v režii Zdeňka Zelenky se skvělým, až na nepochopitelně křečovitého Martina Dejdara, hereckým obsazením a velikou spoustou štiplavých hlášek na adresu politiků, Čechů a češství jako takového bohužel fatálně v závěru ztrácí dech a propadá se do naprosté trapnosti, na níž není už vtipného zhola nic !! Bez Dejdarovy postavy pan Stevensona bychom se s klidným svědomím obešli a příběh mohlo na krásně skončit v momentě, kdy prchající "sebevrazi" už na druhém břehu jezera nastoupí do autobusu s vidinou záchrany svých životů nic zlého netuše, a Bankrotáři by tak dostali úplně jiný rozměr na české televizní poměry nezvykle velké "pecky" !! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jednak nechápu proč se tak všichni návážejí do České televize. Pravda - taky mě nebaví platit poplatky, ale radši zaplatim poplatek než během filmu koukat na šest deseti minutovejch s prominutim přiblblejch reklam! ČT je v poslední době jediný slušný program, na který se dá koukat. Ale kdo má rád americké seriálové vymývače mozků tak Nova s Primou tomuto účelu bohatě vystačí. No ale teď už k Bankrotářům. Tato komedie s povedenou zápletkou mě skutečně pobavila. Vynikající herecké obsazení kazí jen Martin Dejdar, jehož výkon působí nuceně a nepřirozeně. Za to M. Donutil, J. Bohdalová a J. Somr rozjíždějí parádní podívanou, plnou vtipu, překvapení a napětí. Jako televizní film s omezenými finačními prostředky to skutečně předčilo má očekávání. Inu osvědčený televizní režisér Z. Zelenka opět jednou nezklamal. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ale jo, mně se to docela líbilo. A docela mě mrzí, že si nemůžu vzpomenout na chytlavou melodii té písničky, co si Miroslav Donutil nechal před smrtí zazpívat... (190.) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Často celkem křečovitá komedie, která má sice zajímavou zápletku, ale dost podle mě pokulhává provedení. Bohužel mi nepřišla téměř vůbec vtipná, přestože je plná skvělých herců. Ti ale podávají pouze povinné výkony, až na Mirka Donutila, který se snaží a snad ho hraní zde i baví a Josefa Somra, který je skvělý, i když se nesnaží. Zato Dejdar, Dulava, Němec mi připadali bez šťávy a jejich provedení role bylo veskrze "televizní". Hezká je výprava a exteriéry, ale to nestačí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní komediální jednohubka, která si tu nejlepší část vyplýtvala na konci první třetiny filmu, kdy hlavní hrdina prozří a pozná, kam se to vlastně dostal. Závěr už je bohužel hodně natahovaný a tak trochu divák čeká ještě pointu na závěr, která nepřijde. Celkově ale určitě lepší televizní nadprůměr s přijatelným Donutilem, skvělou Bohdalkou a přehrávajícím Dejdarem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já bych asi přivítal, kdyby to bylo kratší. Některé dialogy jsou zbytečné a působí bezradně. Jinak ale všichni podali výkon hodný mistrů. Pořád jsem měl pocit, že příběh neodsýpá a přešlapuje na místě. Konce už jsem se nemohl dočkat. Takto to přeci nemá být, takže jen 60% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jsem jediný kdo Donutilovu herectví nevěří? Zvláště když chce být za vtipného tak mu z toho vyleze jedna s ta samá šarže... parodie na buzeranta... ()

Reklama

Reklama