Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně fajnový Mel Gibson a Kurt Russell. Typická osmdesátková zápletka a v ní třetí, ženská, role - Michelle Pfeiffer. Co víc chtít? Neuvěřitelná pohoda a naprosto pohodový film, který si rád, i několikrát, zopakuju. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $23miliónov║Tržby USA $41,292,551║Tržby Celosvetovo $64,639,449║ Pohodový film s výborným Melom Gibsonom a dobre vygradovaným dejom, z nejakou tou slušnou príbehovou prešmyčkou, či odľahčením a milostným iskrením. /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gibson vs. Russel to slibovalo akční jízdu olbřímích rozměrů. A vono ne! Prachobyčejná kriminálka o dvou kámoších na odlišných stranách zákona, co se navíc přetahujou o babu. Kolikrát jsem tohle už viděl, a líp? Abych nekřivdil, tak je to celkem koukatelné. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dave Grusin: 1. Surrender To Me - Ann Wilson & Robin Zander ,2. Do You Believe In Shame? - Duran Duran ,3. Recurring Dream - Crowded House ,4. Give A Little Love - Ziggy Marley & The Melody Makers ,5. Don't Worry Baby - The Everly Brothers & The Beach Boys ,6. Dead On The Money - Andy Taylor ,7. Unsubstantiated - The Church ,8. Beyond The Sea - Bobby Darin ,9. Tequila Dreams - Dave Grusin ,10. Jo Ann's Song - Dave Grusin ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Milostný trojúhelník Gibson-Pfeiffer-Russell uprostřed drogového obchodu? Count me in! Bohužel, co na papíře znělo skvěle, ve výsledku skončilo někde na půl cesty, Towne je totiž skvělý scenárista, ale naprosto průměrný režisér. 6/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson je sympaťák, Kurt Russell dobrý herec a Raul Julia zase pěkně zpívá santa luciu...Pohodový filmeček s klasickým americkým koncem, který mi nijak zvlášť nevadil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Než vyhodíme dalších pět táců za to, abychom zjistili, co si dá k večeři, odvolej lidi a já se ho zeptám." Jsem zastáncem práva, takže v souboji Nicka, poldy s kukučem zlobivého kluka, a Maca, ex-dealera hrajícího na city, bych chtěl být tím třetím. Tím, co se směje. A to zcela konkrétně směje se v posteli se slečnou Vallenari. Ta se mi moc líbila. A hned po sexu s ní, bych si šel zahrát ping pong se zpívajícím drogovým dealerem Carlosem, protože tak mi to připadá zábavné. Já mám prostě Tequila Sunrise rád a vždycky, když zapomenu, jak to vlastně dopadne, se na něj podívám znovu. Naštěstí paměť slábne, takže ho ještě několikrát uvidím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z pěti výrazných amerických herců měli v době natáčení hned čtyři z nich fakticky status hvězdy a byli na vrcholu své popularity. Přesto se podíleli, jak už to v hereckém životě bývá, na výrobě beznadějně průměrného filmu, který by ode mě mohl dostat přívlastek mdlý a nevýrazný. Mel Gibson i Kurt Russel patřili k hvězdám akčních filmů, ale tenhle případ je z jiného soudku. Snímek si hraje na psychologické kriminální drama, jenže je moc upovídaný, režie je mdlá a scénář, který si pohrává s fenoménem těžce zkoušeného kamarádství, je jen průměrný, takže je tu příliš mnoho minusů na to, aby to zachránilo několik hereckých legend. Mohl bych dát slabší 3*, ale etická stránka filmu mi nesedí. Až vám poleze nesympatický kolega na nervy, střelte ho klidně do zad tak jako kriminalista v podání Kurta Russella, a dejte tak přednost kamarádství s charismatickým kriminálníkem... Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tequila Pfeiffer, grenadina Gibson a pomerančový džusík značky Russell s ulíznutou dužinou. Z těchto oblíbených surovin byl namísto romantic-crime koktejlu uklohněn chaotický džem bez chuti, na kterém se není čeho chytnout. Hallův záběr diskutujících siluet proti západu slunce? Málo. Nebo snad rozjívený Julia pějící napolitánské songy? J.T.Walsh, kterému z pravého oka tradičně kouká křivárna a z levého podraz? Pořád málo. Towneho faktor zprasení přebije vše.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No tohle, příjemné překvapení. Film Tequila Sunrise jsem poprvé objevil deset minut před vysíláním a po shlédnutí zdejší vlny kritiky očekával další průměrnou taškařici, kde o klišé není nouze a herecký výkon aby tu člověk pohledal. Ale ono ne. Je to přesně naopak. Z průměrné taškařice se vyklubal docela slušný thriller, říznutý romantikou a pár akčními scénami. Klišé jsem sice nějaké zahlédl, ale na celovečerní film je ho sakra málo - další plus. A herecké výkony jsem nakonec hledat nemusel, ty prostě září ve tmě a jsou to právě ony herecké výkony, které zvedají film ze zdejšího průměrného hodnocení. Gibson snad poprvé herecky poražen, a to ženou! Michelle Pfeiffer vytřela oběma mužským představitelům zrak a ukradla si film pro sebe. Škoda že tak učinila zrovna tady, v nepříliš známém a opěvovaném thrilleru. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Film plný velkých hvězd, které ho dostávají někam do průměru. Mohlo to být i lepší, ale poměrně nezáživný scénář více nedovoluje. Na druhou stranu je na filmu něco velice příjemného, možná je to ta atmosféra, ale nevím. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jak se někomu může podařit natočit s tak špičkovým obsazením tak nudnej film, považuji za největší záhadu hned po Bermudském trojúhelníku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pomalá, nepřehledná, velmi zmatená a rádoby prosluněná (asi tak tři záběry) podívaná, jejíž nažloutlé filtry si zapamatujete daleko více než ploché a naprosto nevýrazné herce. Potenciál obrovský, avšak proměnit se ho nepodařilo ani z desetiny. Pfeiffer hraje obyčejnou děvku a Gibson s Russellem jsou jako kamarádi naprosto nevěrohodní a ploší. Raul Julia rovněž svým štěkem neohromí a děj plný zmatků a nepřehlednosti postav je kapitola sama pro sebe. Film který jsem sháněl několik let v domnění, že půjde o strhující letní a hlavně inteligentní pecku, která člověka rozloží příjemným osmdesátkovým nádechem a záběry na západ slunce. Bohužel je to jaksi jinak. Zklamání nehorázné. Tahle kriminálka nemá nic co nabídnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film na jistotu. Klasická hollywoodská kriminálka z 80. let, policajta si dává Kurt Russell, chlapíka, co se pohybuje na tenkým ledě Mel Gibson na vrcholu popularity (v době mezi první a druhou Smrtonosnou zbraní), a nádhernou dívku, o kterou společně bojují, nehraje nikdo jiný, než přirozeně oslnivá Michelle Pfeiffer. A ačkoli na plakáty se už nevešel, vynikající je také Raul Julia, jehož kariéra brzy vyvrcholila rolí Gomeze Addamse. Zápletka je přímočará, ale kouzlo, kterým to všechno drží pohromadě, je podtržené skutečně skvělou kamerou, protože do těch červánků by se jeden zamiloval. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý herecký potenciál, umolousaná režie, zmatený scénář, chybějící dynamika, nevyužití kvalit kameramanské legendy Conrada L. Halla. Přitom měl tenhle drink na papíře vše, co by divák rád ochutnal: zvláštní přátelství poldy z protidrogového a bývalého dealera, osudovou ženu pohybující se někdy mezi nimi a renomovaného scénáristu (Čínská čtvrť, Tarzan), který měl tohle trio dostat do zajímavých situací. Jenže zmiňované přátelství je ploché a nezajímavé, chování trojúhelníku zmatené, o žádnou vášnivou pecku nebo atraktivní kriminálku se tak nejedná. Viděl jsem to skutečně dávno, názory se různí, takže jsem byl zvědavý, na kterou stranu se po dlouhých letech a „vyzrálejším“ pohledu přikloním. Nakonec se dá říct, že jsem očekával pořádný steak a nikoliv veganské tofu. Škoda.. ()

Reklama

Reklama