Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

xaver 

všechny recenze uživatele

Béčkový film s hvězdným obsazením. Zcela postrádám anoncovanou velkou úspěšnost tohoto thrilleru. Oproti snímku Čínská čtvrť to nebylo skoro o ničem. Jenom to nepovedené a neodůvodněné fandění dealerům drog. S těžkým srdcem dávám dvojku a to jenom kvůli hereckému obsazení, protože dealeři drog patří jenom do kanálu. Ve filmu i ve skutečnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Než vyhodíme dalších pět táců za to, abychom zjistili, co si dá k večeři, odvolej lidi a já se ho zeptám." Jsem zastáncem práva, takže v souboji Nicka, poldy s kukučem zlobivého kluka, a Maca, ex-dealera hrajícího na city, bych chtěl být tím třetím. Tím, co se směje. A to zcela konkrétně směje se v posteli se slečnou Vallenari. Ta se mi moc líbila. A hned po sexu s ní, bych si šel zahrát ping pong se zpívajícím drogovým dealerem Carlosem, protože tak mi to připadá zábavné. Já mám prostě Tequila Sunrise rád a vždycky, když zapomenu, jak to vlastně dopadne, se na něj podívám znovu. Naštěstí paměť slábne, takže ho ještě několikrát uvidím. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No tohle, příjemné překvapení. Film Tequila Sunrise jsem poprvé objevil deset minut před vysíláním a po shlédnutí zdejší vlny kritiky očekával další průměrnou taškařici, kde o klišé není nouze a herecký výkon aby tu člověk pohledal. Ale ono ne. Je to přesně naopak. Z průměrné taškařice se vyklubal docela slušný thriller, říznutý romantikou a pár akčními scénami. Klišé jsem sice nějaké zahlédl, ale na celovečerní film je ho sakra málo - další plus. A herecké výkony jsem nakonec hledat nemusel, ty prostě září ve tmě a jsou to právě ony herecké výkony, které zvedají film ze zdejšího průměrného hodnocení. Gibson snad poprvé herecky poražen, a to ženou! Michelle Pfeiffer vytřela oběma mužským představitelům zrak a ukradla si film pro sebe. Škoda že tak učinila zrovna tady, v nepříliš známém a opěvovaném thrilleru. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Klasická pohodovka s Gibsonem, kterou koření svižný příběh o sporech s policistou Russellem v přetahované o M. Pfeiffer. Čekal jsem žánrovou pecku, ale nedočkal jsem se. Zkrátka bez problému koukatelná detektivka s několika světlými momenty, která ale nemůže zkušenějšího diváka vytrhnout z klidu. 60% = 3/5 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Potřebuju 10.000 dolarů, Macu !! Ten Mercedes se zadřel !!" - "Ještě je v záruce !! Jen jim ho tam pěkně vem !!" - "Aaah, víš co je to za blbce ?? Tvrdí, že jsem nedolila olej !!" ;) Protože právě zde výborně dokazuje, jak nesmírně nadaným, jedinečným a hrátkami se syžetem posedlým je vlastně scenáristou, jisté je pouze jedno, Robert Towne píše jedny z nejzajímavějších a zároveň nejkomplikovanějších příběhů v Hollywoodu, v nichž nic není dané, nic není takové, jaké se být zdá, přičemž vždy hledá tu nejsložitější možnou cestu k rozuzlení, které diváka stejně mnohdy neučiní moudřejším.. Jeden si hned vzpomene na tu lahůdkovou Čínskou čtvrť.. A tak Teguila Sunrise poměrně silně se vzdalující běžným žánrovým konvencím, ač silně doplácí na neschopnost očistit, či zdůraznit hlavní dějovou linii, když to samotné skládání toho puzzle utvářejícího fabuli dá divákovi pořádně zabrat, platí za opravdu velmi velmi zajímavý snímek s opravdu velmi velmi zajímavými charaktery v příběhu o zkoušce, nejen láskou k jedné téže ženě, chlapského přátelství.. Zvlášť Gibsonův Mac "Neříkejte mi Dale" McKussic coby paradoxně upřímný grázl v kontrastu k postavě Kurta Russella zůstává zahalen tajemstvím vlastně až do samotného konce.. Výborně obsazená, skvostně odehraná i silně atmosférická záležitost, které prostě škodí Towne s tím svým paličatým hraním si na kouzelníka, co tahá z klobouku jednoho králíka za druhým ještě půl hodiny po představení.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • V kinách sa spolu s filmom premietal aj trailer na snímku Batman (1989). Fanúšikovia boli z toho tak nadšení, že niektorí si kúpili lístok na film iba kvôli tomu, aby mohli vzhliadnuť trailer na Batmana. (m.a.t.o.)
  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama