Reklama

Reklama

To je John Doe

  • USA Meet John Doe (více)
USA, 1941, 123 min

Režie:

Frank Capra

Scénář:

Robert Riskin

Kamera:

George Barnes

Hrají:

Gary Cooper, Barbara Stanwyck, Edward Arnold, Walter Brennan, Spring Byington, James Gleason, Gene Lockhart, Rod La Rocque, Irving Bacon, Regis Toomey (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Novinářka Ann Mitchell (Barbara Stanwyck) dostane spolu s dalšími kolegy výpověď, protože prý nepíše dost akční články. Před odchodem nechá ve zlosti otisknout falešný dopis od nezaměstnaného Johna Doe, ve kterém vyhrožuje vraždou na protest proti společenským nerovnostem. Noviny jsou následně nuceny vzít Ann zpět a najmout Johna Willoughbyho (Gary Cooper), který ztvární Johna Doe. Ann a její šéfové se snaží z příběhu vytěžit, co se dá, až se celá záležitost rozroste do obřích rozměrů a opravdu poslouží dobré věci. Jenomže Annin vydavatel D. B. Norton (Edward Arnold) má tajný plán… (IQ Tiqe)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Frank Capra nejprve vybral do hlavní ženské role Ann Sheridan. Tu ale vetovala produkční společnost Warner Bros. (IQ Tiqe)
  • Frank Capra chtěl do role Johna Doe jen a pouze Garyho Coopera. Ten, aniž by si přečet scénář, souhlasil, a to protože si pochvaloval spolupráci s Caprou na filmu Úžasná událost (1936) a přál si filmovat s Barbarou Stanwyck. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama