Reklama

Reklama

Bílá karavana

(festivalový název)
  • Sovětský svaz Bělyj karavan (více)

Obsahy(1)

Pouze v létě pobývají pastevci v rodných vysokohorských vesnicích a poté déle než měsíc putují s ovcemi na pastviny ke kaspickému pobřeží. Dělají to tak po generace a na cestě i v zimovišti zažívají situace, v nichž jsou obsaženy všechny základní momenty lidského života. Obrovské stádo se přelévá po divokém kraji jako moře, otcové a synové žijí v souladu s řádem přírody a černobílá kamera dokáže emotivně kreslit monumentální obrazy i přiblížit rytmus každodenního života, který možná v budoucnu zanikne. Naznačuje to postava mladého pastevce Gely, jehož vzpoura proti dosavadním tradicím vyústí v tragédii. Režisérovo poselství má platnost autentického svědectví i básnivě pojaté nadčasové úvahy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

seeba10 

všechny recenze uživatele

Gruzínští pastevci ovcí z vesnice v horách, kde je v zimě nemožné nakrmit stádo, nemají vůbec lehký život. I o tom pojednává tento snímek, který vás ujistí v tom, že pohodlí vaší kanceláře byste rozhodně neměli podceňovat. 54.KVIFF ()

Marrakech86 

všechny recenze uživatele

viděno v KVIFF, nebyl to vůbec špatný film. Příběh o ovečkách a ovčácích jak putují přírodou a co během toho zažívají. ()

Reklama

Reklama