Reklama

Reklama

15letá Lera Arabová (Veronika Ustimova) žije ve Vladivostoku. Její otec mnoho let pracuje na orbitální vesmírné stanici a již dlouho neměl kontakt se svou dcerou. Stal se pouze hlasem v jejím telefonu. Poté, co město zasáhl meteorický roj, má Lera jedinou šanci zachránit své blízké a město před novou katastrofou. Pomáhá jí v tom její otec, který využívá každé příležitosti k tomu, aby dceři předal vzkaz. Sleduje z orbitální stanice seshora každý její krok. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jekaterina je filmova scenaristka a tentokrat sa jasne inspirovala hollywoodskym scenarom klasickej kinofilmovej tuctovky. A tak, napriek tomu, ze divak sleduje kusok z inej krajiny, je, az na jazyk, uplne rovnaky. Destrukcia vo vesmire velmi pripomina Gravity. :) V suvislosti s nedavnym nicivym zemetrasenim v Turecku a Syrii sme mali moznost z prvej ruky vidiet a od reporterov a zachranarov pocut, kedy a v akych podmienkach mohli zacat vyhladavat ludi. Tuna to bolo naivne snad do par minut, preto som musel neveriacky krutit hlavou. Nuz a nasledne eskapady vo vesmire i v kolabujucej budove uz boli len nabalovanim jednej hluposti na druhu. Surodenecke nezdolne duo boli i v tomto ruskom filme navlas rovnake. Nuz a zapinanie hojdacieho konika umelou inteligenciou v zdemolovanych ruinach to dokonala. Naslena heroickost a prekonavanie fobii uz sposobili vypnutie hemisfer. :) Hlupucky pestrofarebny gulas. Slabota. Neodporucam. 35% Slabe dvojhviezdie. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Padá meteorický roj a Prímorský kraj dostáva riadne na prdel (a Chabarovský vlastne tiež...). Na orbitálnej stanici to znepokojene sleduje otec, ktorý sa pred ôsmimi rokmi vykašlal na svoju dcéru. Prišiel teda správny čas na zmierenie. Prostredníctvom superpočítača MIRA sa dokáže pripojiť k úplne hocičomu na Zemi (od semafórov cez plyšového medveďa). V kontexte súčasného svetového diania je táto demonštrácia technologickej prevahy skôr na pousmiatie. Digitálna skaza Vladivostoku je monumentálna, mladší brat je sympatický, ale celé ma to skôr dostáva do vývrtky. Oceňujem detaily ako vyšité na rok 2022, aby sa s nimi mohol stotožniť prakticky každý priemerný ruský divák (rodina voziaca sa na SUV-čku domácej výroby Tundra, jeden z hrdinov má protézu ruky...). Lepšie hodnotenie by pripadalo do úvahy, ak by som dokázala lepšie pochopiť katastrofické filmy... ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofický film..... Skvělé triky, kde se soudruzi inspirovali v západních kapitalistických filmech, všichni nosí západní značky, jezdí v západních autech a vrchol všechno byl americký fotbal a roztleskávačky.... No doufám, že režisér nevypadne z okna.... Jinak je to dobře natočené... Mínus je vztah dcery a otce, který byl otravný.... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadny Armageddon sa nestal. Ani z hľadiska katastrofy, ani z hľadiska filmovej kvality, ani z hľadiska citovej. To tlačenie na konci na to dojatie, nepodarilo sa to celkom. Snažilo sa to podobať na Hollywood to formou a to sa podarilo, kvalitu to má. Dej ale lineárny, bez prekvapení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když se bohužel Rusko dobrovolně odřezává od jím nenáviděného západního civilizačního okruhu, natáčení katastrofických scífek a la Hollywood mu jde pořád docela dobře. Aspoň tedy první polovina Miry je myslím celkově lepší, než většina obdobných katastrofáků amerických. Hlavně trikové scény zkázy Vladivostoku a orbitální stanice jsou dechberoucí a pětihvězdové. Naneštěstí ale ruští tvůrci nepřekonávají hollywoodské vzory pouze ve vizuální působivosti, ale i v šablonovitosti a nízké melodramatičnosti, kterýmižto prvky je od hlavy k patě zasviněná celá druhá půle filmu. Dějová rovina, ve které pápa Arabov napojený na umělou inteligenci pomáhá z oběžné dráhy svojí dceři, je dementnější než 90% obdobných demencí zaoceánských. A společným "dojemným" duetem dcery a otce v závěru pak tvůrci dosáhli jednoho z pomyslných vrcholů hnusného patetického kýče. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film sa nakrúcal v Moskve, v regióne Moskovská oblasť a vo Vladivostoku. Natáčanie trvalo od začiatku augusta do začiatku novembra 2021. (Arsenal83)
  • Hviezda Mira, spomínaná vo filme, je v skutočnosti binárnym červeným obrom v súhvezdí Veľryby (Cetus). Mira je najjasnejšou periodicky premenlivou hviezdou na oblohe, ktorú počas svojho cyklu premeny raz na oblohe vidieť, inokedy nie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama