Reklama

Reklama

Schůzka se smrtí

  • Velká Británie Appointment with Death (více)

Obsahy(1)

Keď nájdu Emily Boyntonovú mŕtvu - otrávenú - na archeologickom nálezisku pri Mŕtvom mori, podozrivých je hneď niekoľko osôb. Hercules Poirot sa ujme celého prípadu. Boyntonová bola príšerná žena, ktorá predtým pracovala vo väznici ako dozorkyňa. Panovala nad svojimi troma dospelými nevlastnými deťmi, s ktorými sa vyberie spolu so svojou matkou na prázdniny do Európy a Svätej zeme. Jej syn sa však v Jeruzaleme zamiluje do doktorky Kingovej, s čím Boyntonová nesúhlasila... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Dobrý detektivní film, ale Peter Ustinov jako Poirot mi nesedí... David Suchet mě holt okouzlil mnohem víc. Ale jinak je samozřejmě skvělý!;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Možno to už bude znieť ako obohrané klišé, no Peter Ustinov na Davida Sucheta alias Hercula Poirota ani zďaleka nemá. To je aj hlavný kameň úrazu tejto verzie inak geniálne napísaného scenára od Agathy Christie. Jediné čo sa mi tak zdalo je, že tu bola v porovnaní s novšou verziou lepšia hudobná zložka. Tá tu bola vskutku ušiam lahodiaca. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ustinov má smůlu, že po něm přišel Suchet, který Poirota nehrál, ale který se jím stal. Ustinovův Poirot není ten správně okouzlující náfuka. Ovšem lady Westholmová Lauren Bacallové je dokonalá arogantní škeble. Hudba a Bacallová dělají z tohoto filmu nadmíru koukatelnou záležitost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je reklamou cestovnej kancelárie na viaceré letné destinácie a tá druhá už právoplatnou detektívkou. Pretože až v polovici stopáže dochádza k "vytúženej" vražde. Prečo na predstavenie postáv a ich vzťahov nestačí 20 minút mi film neodpovedal, navyše ak sú aj tie vzťahy načrtnuté viac menej iba pre potreby žánru, čiže tak, aby sme pochopili vždy vďaka jednej scéne, že motív mal každý. Ustinov ide na autpilota a poznám hard core fanúšika všetkých kníh a filmov, ktorý ho ako Poirota absolútne odmieta. Mne osobne neprekáža. Záverečná poznámka ohľadom ľudí, ktorí prišli k slobode a musia sa s ňou naučiť žiť možno metaforicky patrila konkrétnemu blízkovýchodnému konfliktu, ale ruku do ohňa by som za to nedal, v kvalitnejšom spracovaní by vyznela dôveryhodnejšie. Samozrejme poteší hviezdne obsadenie, záver je zase viac logickou dedukciou, ako nevyvráteiteľným dôkazom. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna zo slabších Christieoviek, ale stále ok. Zaujímavá debatka, ktorá bola v roku 1937 na stole a na stole je aj dnes: "Palestínu rozdeľovať na dve časti? Nemali sme to radšej nechať tým Turkom?" Svätá pravda, len tým Turoom by som to nedával. Po tisíce rokov sa tam tlčú Semiti proti Semitom a riešenie v nedohľadne. Pre Ustinova posledná filmová inkarnácia Hercula Poirota a ako detektívka v televízii na RTVS tak akurátn nemá čím uraziť, hoci rozpočtový deficit, ktorý sa stale viac prehlboval miestami badať. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem sice nečetl, ale podle filmu soudím, že patří k těm Agathiným slabším. Překombinovaný a přitom nudný děj, fádní zápletka, a naprosto nezajímavé a nerealistické postavy v čele se dvěma tak příšernými ženskými, že mi z nich naskakovaly pupínky ("maminka" a "poslankyně"). Kdyby Christie byla chlap, budu si myslet, že je misogyn. Moc nechápu, proč tvůrci po téhle předloze hrábli. A radši bych mého oblíbeného Ustinovova Poirota viděl v něčem záživnějším. Ale na druhou stranu film je zajímavý svými izraelskými lokacemi a i přes moje výhrady je to prostě stará dobrá klasická detektivka, jaké mám tolik rád. Takže dávám třetí za žánr, exteriéry a Ustinova. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Detektivky s Hercule Poirotem nesleduju a tuto jsem koukal jen kvůli Michaelu Winnerovi, který již dříve, rovněž pod hlavičkou produkční společnosti CANNON, natočil mj. moje oblíbené PŘÁNÍ SMRTI 1 - 3. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Existuje jediný důvod, proč se na tuto detektivku dívat: výtečný výkon Lauren Bacall. Jiné přednosti vám tento film, ač se slušným Ustinovem v hlavní roli, nenabídne: v zápletce totiž není žádný hlavolam typu "všichni mají alibi" (Zlo pod sluncem) nebo "v těle je 12 různých ran" (Vražda v Orient expresu). A hudba a kamera jsou naprosto tragické. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Sokujuco zle. Neuveritelne zly casting (okrem Ustinova), tragicke dialogy a herecke vykony, rezia ako v amaterskom filme. Poirota mam rad (videl som vsetky sfilmovane casti & verzie), ale toto je bizarne zle. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

K poirotovským filmům se vrátil Anthony Shaffer, scénárista Hitchcockovy Zběsilosti nebo Slídila s Michaelem Cainem a Laurencem Olivierem. Podílel se na scénářích všech filmových Poirotů od Vraždy v Orient Expresu. Pak vznikly ty tři televizní filmy, násilně převedené do současnosti, ale tady se Hercule vrací v parádě odpovídající právě filmům jako je Smrt na Nilu nebo Zlo pod sluncem. Osobně se mi nejvíce líbil sir John Gielgud, který v tomto filmu dělal Poirotovi "watsona". Následující rok ovšem po Ustinovovi, který držel poirotovské žezlo celých deset let, přichází jistý herec, který si v tom jednom špatném televizním filmu zahál inspektora Jappa... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Peter Ustinov není David Suchet ale naštěstí ani Antoine Duléry. Před tímto zpracováním jsem viděla francouzský způsob zpracování Agathy Christie, možná proto mě Peter Ustinov nevadil tak, jako obvykle. Vedlejší postavy byly sympatické /nesympatické, přesně podle požadavků scénáře a vyšotřování taky hezky odsýpalo. Ale jak říkám David Suchet to není. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, na ktory sa oplati pozriet len kvoli Ustinovovi /Quo Vadis, verzia 1951/ a kvoli skvelej Lauren Bacall /The Big Sleep/. 80 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot se vydal do Jeruzaléma, aby tam odhalil vraždu starší dámy v jedné početnější rodině. Tentokrát je Poirot obzvlášť sarkastický a vtipný. Podařený filmeček s výtečným Peterem Ustinovem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Povedená adaptace mé oblíbené detektivky Agathy Christie. Viděl jsem jí ve slovenském dabingu, který mě nijak výrazně nezklamal. Atmosféra sálá z každého záběru, exteriéry jsou úchvatné, hudba skvělá, obsazení výborné. Peter Ustinov mi opět do role sedl, i když na Sucheta samozřejmě nemá. Rozuzlení jsem sice znal, ale natočeno bylo dokonale, takže mě také překvapilo. Prostě solidní detektivka, která prostě stojí za pozornost. Nejlepší Ustinovka to sice není, ale je to jedna z těch lepších. Já jsem s tímto zpracováním spokojen, určitě ho každému fandovi Agathy můžu jen doporučit. Navíc je tu kromě napětí i trocha vtipu. Za mě proto 80%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Je to ten typ detektívky, v ktorej sa záhadu pokúšate vyriešiť vy – a tak sa stávate detektívom. V príbehu sa ukrýva tajomstvo, emócie, love story, napätie a nádherné exteriéry v Jeruzaleme , Taliansku a na výletnej lodi. Napriek peknej výprave, dobrej kamere, stále som mala pocit nedosoleného jedla. Jednoducho sme si príliš zvykli, že Poirot = David Suchet. Vlastne žiadna z postáv nevyvoláva sympatie, treba však uznať, že Emily Boynton (v podaní Piper Laurie) sa svojej zápornej úlohy zhostila dobre. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa romantickej omáčky okolo jednej vraždy. Začiatok sa príliš pomaly rozbieha a záverečné objasnenie s jedným prevlekom nie je správne poirotovsky nápadité. –––– Typicky britské, keď žena zvolí džentlmenské východisko. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Peter Ustinov mě jako Poirot okouzlil. Nikdo už ho plně nenahradil.Ustinov byl totiž pan herec.Jinak příběh měl grády a hned na začátku nabral ten správný směr.Měl humor,napětí a nebyl ani moc přepálený akcemi.Krimi podle mého gusta.Oproti jiným ,nově natočeným....... ()

Reklama

Reklama