Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, čo otec mladej Florence Fallonovej (Barbara Stanwyck) umrie po odslúžení  príslušných rokov v miestnom kostole, stáva sa z mladej Florence zatrpknutý človek, ktorý stratil vieru. Stretne však trestanca Hornsbyho (Sam Hardy), s ktorým sa začne zaplietať v sieti falošných predstáv a nádejí. To ju však ešte viac zmätie. Pomôže Florence láska a zbožnosť mladého slepca dostať sa opäť na nohy a nájsť stratenú vieru? (Martin741)

(více)

Recenze (2)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Caprův sentimentalismus, ponižující nosný námět na banální kalendářovou historku, postihuje schematičností všechny tvárné prvky filmu od charakteristiky postav po atmosféru (která chybí zcela, nahrazena jakýmsi setrvalým, všudypřítomným chladem vlastním všem dějištím /od ulice přes kostely po byty/, k nimž hrdiny nepoutá sebemenší vztah) – až na přesvědčivě hrající hlavní hrdinku a jejího hereckého partnera. Vše kolem nich je jen řídká, šedá papier-mâche vyslovovaného (ani ne vyprávěného) syžetu, z níž tito dva poslední živí září svou čistou, přirozenou hrou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Frank Capra ako reziser sa nezaprie svojou vierou v stastne konce, a tuna je tiez jeden taky pribeh. Filmu suverenne kraluje skvela Barbara Stanwyck /The Double Idemnity/, ktora bola herecky megatalent. Trochu zamrzia priemerne kulisy, ale dialogy su na urovni a potesi stastny koniec -tym vsak bol Frank Capra svetoznamy. 70 % ()

Reklama

Reklama