Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Samotného a nikdy neexistujícího Járu Cimrmana si za půlstoletí národ tak oblíbil, že po něm začal pojmenovávat ulice, školy, rozhledny, studánky, přírodní scenérie a řadu turistických míst po celé České republice. Cimrman obsadil republiku mnohem více než jakýkoliv český velikán. Ani Smetana, Dvořák, Jirásek, Němcová nebo Masaryk nedostávají v českých městech a obcích či přírodních rezervacích tolik prostoru jako Jára Cimrman. V cestopisné minisérii putuje Miroslav Táborský s herci slavného divadelního souboru po místech, která jsou spojena s otiskem světem neuznaného génia. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální cestopis, ostatně stejně jako všechno kolem Járy Cimrmana. Mirek Táborský je k roli průvodce naprosto ideální, navíc nejde "jen" o cestopis, ale díky tomu, že se v něm setkává se svými kolegy z divadla, se navíc divák dozví i hromadu nových věcí o Járovi (vynalezl jogurt o půl roku dříve, než dr. Oetker, což je oficiálně uznáno i soudy), dojde i na nějaké ty drby z divadla a zákulisní informace a třešinkou na dortu je velké finále, v němž se na prknech DJC setkali všichni současní cimrmanologové a přednesli zcela novou, vynikající Cimrmanovu autobiografickou báseň. Jako cestopis seriál samozřejmě funguje také, lákadlo na krásné výlety po krásách české vlasti je enormní, umocněné o to víc neuvěřitelně krásnou a velkolepou kamerou. Skvělá záležitost! 100 %. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jak říká na konci Zdeněk Svěrák cestopisný seriál vznikl na přání diváků a fanoušků mezi které se hrdě hlásím. Je pravda, že jednotlivé epizody mohou působit lehce neurovnaně svým pojetím a chtělo by to i přesnější označení na mapě kvůli nadšeným turistům nicméně i tak dílo pobaví. Zhodnotitel vyčítá tvůrcům nefunkční humor, jenže je třeba si uvědomit, že legrace divadelních her je tvořena právě na divadlo, kdežto toto je spíše humor filmový blízký třeba filmu Jára Cimrman ležící, spící. Přiznám se, že bych uvítal třeba i nějaký další místopisný dokument s tím, co se zde nevešlo. Nebo též humorný historický seriál o osobě Járy Cimrmana. Zde se totiž ukazuje, že vše co se naopak nevešlo do divadelních her je zde použito úspěšně a národ evidentně na Járu a humor žižkovského Divadla Járy Cimrmana chuť má. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Než klasický cestopis, tak je to spíš další výrazný produkt divadla Járy Cimrmana, se všemi věcmi, které k tomu patří. Typický Cimrmanovský humor se prolíná všemi díly a obzvláště vsuvka s Ondřejem Vetchým patří k naprosto výborným. Čím blíže je pak závěr samotného cestopisu, tak tím víc je zřejmé, že se jedná hlavně o jakousi poctu samotnému vellikánovi a všem členům divadla, což pak umocňuje závěrečná scéna, která by klidně mohla fungovat jako uzavření jedné velké éry okolo Svěráka, Smoljaka a dalších. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Moc děkuju za tento krásný cestopisný cyklus, který nám opět z jiné stránky ukazuje nádherný svět našeho génia Járy Cimrmana. Pan Táborský nás velice příjemným a citlivým přístupem provází jednotlivými kraji naší země, kde všude Jára CImrman zanechal svou stopu. Dokument je o to cenější,  že se na něm podílejí i dlouholetí šiřitelé a pokračovatelé odkazu Járy Cimrmana, s nimiž máme pocit, je Jára CImrman je věčný a stále mezi námi. Když k tomu přičtu velice působivě napsaný scénář režiséra Patrika Ulricha a pana Zdeňka Svěráka podbarvený nádhernou dobovou hudbou, oceňuji vysokou kvalitu seriálu a doporučuji všem jeho shlédnutí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již napsal v poslední epizodě na mém profilu věnujícímu se hodnocení jednotlivých dílů - takhle poutavý, zábavný a zároveň stále poučný dokucyklus tu nebyl v našich končinách dlouhé roky a já jako člověk odrostlý na cimrmanovském humoru nemůžu být spokojenější. Pan Táborský se průvodcování světem Járy Cimrmana zhostil s velkým nadšením a odhodláním a přítomnost všech současných cimrmanologů jen dokouzlila šmrnc už tak úžasnému cestopisu. Hned mám chuť si po letech zopakovat některou z jejich her. [viděno v iVysílání] ()

Galerie (175)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama