Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto strhujícím magickém dobrodružství plném žertů, smíchu a kouzel vás naši milí hrdinové pozvou na nezapomenutelnou cestu do země zvané Barevný les. Jednoho dne tři nerozluční přátelé lesní myš Abigail, krtek Edgar a ježek Russell zjišťují, že jejich klidný život je ohrožen. Neznámá chemikálie zničila lesík a jejich přítelkyně Michelle je vážně nemocná díky toxickým výparům. Spoléhajíc na svou odvahu a schopnosti, které získali od svého učitele Cornelia, se vydávají na vzrušující a nebezpečnou cestu s cílem najít pomoc pro les a Michelle. Po dlouhé a strastiplné cestě se jim podaří pomoc najít. Poté společnými silami dávají zničený les do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušivý detský animák s kúštikom ekoagitky, ktorý sa nestratí ani dnes, teda medzi dnešnými 2D animákmi. Je pútavý hlavne svojou dobrodružnosťou a sympatickými postavičkami. Občas sa nevyhne naivnostiam a nepochopil som tiež, prečo postavičky-zvieratká majú oblečenie, ale dravce (napr. sova) odev nemajú. Animácia je iba tuctová, ale dá sa na ňu rýchlo zvyknúť. Animák je tak na hranici 3 a 4 *, ale s prižmúrením očka kvôli jeho sympatickosti a priamočiarosti sa prikláňam vyššie. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dospělý divák si sice všimne nějakých těch mezer ve smyslu, nebo spíš určité zkratkovitosti (nedovysvětlují se ani nevykreslují určité věci...), ale tato pohádka má svoje kouzlo a jsem si jistá, že vidět ji jako malá, určitě by se mi líbila. Hezké, i když zpočátku dost děsivé, je to environmentální téma a kontrast mezi přírodou a moderním světem. To samo o sobě pohádku docela povyšuje. Navíc v závěru zvířátka zjistí, že ne všichni lidé jsou špatní a že to není tak, že člověk jen ničí přírodu. Což mi přijde, že to příjemně vyrovnává, aby to nebyl jen jednostranný příběh. Dobrodružství, kterým si zvířátka procházejí, je sice dost zjednodušené a zkratkovité, ale na druhou stranu to má spád a vlastně to funguje (pro dítě podle mě ideál). Navíc jsem se pobavila u gospelového ptačího výstupu - nevím, jak to zní v angličtině, ale v češtině byl reverendův projev k popukání. ~(3,3)~ ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka , kde se hodně zpívá a pořád někam chodí ... Jediné co mě zaujalo je skvělý Vilda Čok jako dabér! ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Na VHS mám doteď, už od dětství a je to srdcovka. Docela napínavý a animace je krásná. Dal bych 4, ale vzhledem k tomu, že tu nezaslouženě svítí modrá, dám plnou palbu. :) ()

Frfla 

všechny recenze uživatele

Moja srdcovka už od detstva a teraz som sa k tomu dostala znova asi po desiatich rokoch. Krásna rozprávka a hudba, ktorá ma vždy dojme. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka o zvířátkách, kteří zachrání svůj les a své kamarády před smrtí. Pro děti jako stvořené. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Pokuď máte citlivé dítě co chápe souvislosti, tak mu ten film nepouštejte.Ten text distributora je opravdu vydařený, protože kdyby řekl na rovinu o co se jedná tak by to asi nikoho nenalákalo. No a ten název, hezký dvojsmysl. Každopádně takhle, ten film má jisté poselství skrze motivy děsící i dospělé, ale nepochopí to děti pro které je film určen.Jako většina animáků před rokem 2000 nejsou žádné prostoduché taškařice, které staví na fekálním humoru a dítě si na to v dospělosti nevzpomene.Nehoda náklaďáku a následek té nehody mně budou už do smrti pronásledovat a už jenom za to dávám plný počet, že někdo měl koule to dát v dětské pohádce. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších rozprávok z detstva. Je jedno, ktorý záber niekde náhodne zahliadnem, hneď budem vedieť, že je to ono. Videl som to asi miliónkrát. Dieťaťu to určite neuškodí takže smelo do toho. 100x lepšie ako 2 minúty hocičoho z Disney Channel alebo nebodaj DuckTV ()

Reklama

Reklama