Reklama

Reklama

The Blood of Youth

(seriál)
Čína, (2022–2023), 29 h 48 min (Minutáž: 43–45 min)

Epizody(40)

Obsahy(1)

Lei Wu Jie (Ao Rui Peng) je mladý nadějný šermíř, který se vydal do světa získat nové zkušenosti a udělat si tak jméno. Při jednom ze soubojů nechtěně poničí hostinec, jehož majitel Xiao Se (Hongyi Li) po něm požaduje finanční odškodnění. Lei Wu Jie je bez peněz, ale souhlasí, že spolu vyrazí na cestu a dlužnou částku mu opatří. Při svém putování narazí na spoustu zajímavých a schopný bojovníků, získají nejednoho přítele, ale hlavně poznají sami sebe. (Lex.San)

(více)

Recenze (3)

jarah 

všechny recenze uživatele

Dej seriálu je v podstate veľmi jednoduchý, prvoplánový, neprináša do sveta wuxia drámy nič nové. Zato je vyvážený slušnými vizuálnymi efektmi, pre ktoré sa oplatí venovať seriálu takmer 30 hodín vzácneho času. Čo ma celý čas iritovalo je slabý herecký prejav Li Hong Yiho a jeho jazykový prejav so "zatvorenými" ústami. Načrtnutú romantickú linku hádam ani netreba spomínať, lebo sa jej, našťastie, venuje len veľmi málo pozornosti. Proste, tentoraz chémia evidentne ostala v laboratornej skúmavke. Casting na kombináciu hlavných postáv totálne zlyhal. Ani jeden z párov sa k sebe nehodil. Na druhej strane ma teší, že Liu Xue Yi znova nesklamal a predviedol poctivé herecké remeslo. Je jedno, či sa zhostí kladnej alebo zápornej postavy, v jeho podaní ho divák miluje alebo nenávidí. Za mňa slabé 4* ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Upřímně nejsem fanouškem Xianxia a pokud v takovémto seriálu či filmu nehraje nějaký můj oblíbený herec nebo herečka, tak jej nevyhledávám. Když jsem byl ale ujištěn, že The Blood of Youth je jakýmsi hybridem mezi Wu Xia a právě Xianxia a že seriál stojí za zhlédnutí, tak jsem si řekl, proč ne. I vysoký rating na MDL (se kterým sice ne vždy souhlasím) sliboval zajímavou podívanou.***** A že to byla podívaná. Takhle si přestavuji dobře udělaný seriál se vším všudy. I když premisa příběhu je hodně jednoduchá – jedná se vlastně o skupinu mladých lidí, která se na svých cestách potkává s nejrůznějšími překážkami, které jim pomáhají zesílit a poznat sami sebe i druhé. Soubojů je v seriálu nespočet a je proto jen dobře, že se zrovna na tomto aspektu nešetřilo financemi, takže jednotlivá klání nevypadají nijak lacině. Též se mi líbilo i to, že nastupující mladá generace hrdinů nebyla ihned tou nejsilnější sestavou. Starší generace totiž s nimi pěkně vymetala. Za nejsilnější byl považován ten, kdo se bojovým technikám učil nejdéle a basta! S tím je spojen další bod a tím je plynutí času. Na postavách to samozřejmě vidět povětšinou není, ale různé učení ale i léčení zranění zde probíhá v řádech let, nic se nestane přes noc.***** Divák je na druhou stranu zasypán množstvím postav, že si až říká, že není v jeho silách si je všechny zapamatovat. Ale světe div se, ono to jde. Seznámíme se s nimi postupně během příběhu. Když se pak ve finále utahují šrouby a jména lítají vzduchem, tak se v tom nikdo neutopí.  Přesto i tak je vývoj umožněn jen některým z nich, ale mně upřímně to nevadilo, spousta z nich byla skvělá i tak.***** S tím souvisí dobře vykreslené vztahy mezi jednotlivými postavami, které jsou též velkým tahákem celého příběhu. K mé spokojenosti je zde romance patrná jen velmi okrajově, byť osudová či tragická láska je sice patrná více postavám, ale nehraje zde prim, což je dobře. K příběhu by to nesedlo.***** Celé to dokresluje dobře zvolená hudba, která sice není tím nejlepším, co jsem měl zatím možnost slyšet, ale povedená je dost.***** Shrnuto kolem a kolem je The Blood of the Youth pro mě velkým překvapením začátku tohoto roku a upřímně nevím, zda jej letos něco trumfne – 5* (9,5/10) ()

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Vše dobře zahrané, hudba, kostýmy, bojové scény. Hezká síla přátelství, a dobrý závěr. Doporučuji ke shlédnutí. ()

Reklama

Reklama