Reklama

Reklama

Babar král slonů

  • Česko Babar, sloní král (více)

Obsahy(1)

Babar pomalu dorůstá sám v džungli. Na cestě plné zábavy a dobrodružství se dostane do velkého města. Začne žít mězi lidmi, kde zažije spoustu veselých příhod. Po návratu do džungle začne se svými kamarády budovat nové město, takové, jako viděl u lidí. Zvířátka je nakonec zvolí králem všech zvířat! (oficiální text distributora)

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele

Typická babarovka - s jednoduchou a veľmi nenáročnou animáciou a infantilnejšie poňatým príbehom. So všetkými známymi postavami, bonusované o ich vznik a bohužiaľ, opäť viac nudné ako interesantné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kreslený seriál koprodukce Francie, Německa a Kanady se objevuje na TV obrazovkách už od roku 1989. Tento celovečerní film je jakýmsi prequelem. Seriál vznikl podle knih Jeana de Brunhoffa, který umřel ve 30. letech minulého století ve věku 38 let. Podle jeho knih o králi slonů Babarovi, jež psal hlavně pro své syny, vznikl první animovaný seriál v letech 1967 - 1968. Další TV filmy se objevily v roce 1971 a pak až 1986. Teprve poté vznikl tento i u nás známý seriál - v roce 1989, a deset let poté tento film. V něm se vysvětluje, jak se vlastně stal Babar králem slonů a dozvíme se i o jeho dětství, jež prožil částečně v džungli jako opuštěné slůně, a částečně ve městě, kde se od lidí naučil spoustu důležitých věcí. Zajímavostí je, že jak k tomuto novému seriálu, tak filmu, složil hudbu český rodák z Loun Milan Kymlička, který je třeba i autorem hudby k filmu Mazaný Filip či Smutek paní Šnajderové. U druhého jmenovaného filmu šlo o jeho poslední práci, protože vloni v říjnu (2008) zemřel v kanadském Ontariu. Disk načíná animovaný protipirát, pak se hned objeví menu jen se dvěma položkami - Přehrát (celý film má 77 minut) a Kapitoly. Obraz je 4:3, ale hodně mizerný, jako kdyby přepsaný z VHS. Chybí původní zvuk (a tím pádem i titulky), je zde jen český stereo dabing. Bonusy skutečně žádné. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama