Reklama

Reklama

Dobrodružství Toma Sawyera

(seriál)
  • Francie Les Aventures de Tom Sawyer (více)

Obsahy(1)

Tento film zachycuje známá dobrodružství knižního hrdiny. Ve filmu jsou zachyceny jak jeho školní "úspěchy" a láska k dívence Betsy, tak i jeho útěk z domova. Dále jeho následné dobrodružné pátrání po stopě Joe Indiána. Spolu s kamarádem Huckem Finem se Tom stal svědkem zločinu, který Joe Indián spáchal. Oběma chlapcům hrozí nebezpečí, ale pochopitelně vše dobře dopadne. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ano, jako kluk jsem měl tyhle filmy (či čtyřdílný seriál) moc rád. I dnes, s odstupem, musím uznat, že toto dílo výborně vystihuje románovou předlohu Marka Twaina. Humor, napětí, romantika, psychika dětské duše... Točilo se na deltě Dunaje v Rumunsku, která se tu údajně hodně podobá Mississippi. V Německu tento klenot pro děti a mládež znovu vydali ve čtyřech dílech na DVD, tak snad se to k nám dostane za čas v češtině. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....no moje detské predstavy režisér nezrealizoval....necharizmatický hlavný hrdinovia,slabá výprava,neustály hlas vyprávača....také "sovietske spracovanie "... ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Dlouho tu nebyla stránka pro tento seriál, který vlastním již více než tři roky a musím říci, že ze všech zpracování příhod Toma Sawyera mi tento přijde jako jedno z nejlepších a nejzdařilejších, které se v celku drží předlohy, což u historických příběhů vždy rád ocením. Tentokrát byl děj nasnímán hlavně v Rumunsku, jehož kraj rádi francouzští filmaři využívají. Výkony obou hlavních představitelů jsou velmi dobré a i byli dobře vybráni, takže jsem nemohl i s odstupem tří let dát méně než pět hvězdiček tomuto čtyřdílnému filmu. ()

Reklama

Reklama