Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dva agenti, bývalí milenci, musí společně zastavit mezinárodní kybernetické útoky na Velkou Británii. Přitom čelí dávno pohřbeným tajemstvím svého destruktivního vztahu. (Apple TV+)

Recenze (14)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem zajímavé téma kybernetické bezpečnosti namíchané do (jakože) potíží vybrexitované Anglie je super nápad. Ten multi-jazykový podtext také. Co je tragédie je scénář. V drobných pasážích funguje skvěle, většinu však ale debilně a účelově (dost konkrétně jsem se vyvztekal u jednotlivých epizod). Obsazení funguje taky celkem fajn - osobní problém mám jen se zelenou, která prostě jakmile nejde o to vyndat kozy, hrát neumí. Asi sehnat někoho okolo 45, kdo umí plynule EN a FR je v dnešní světě povinné diverzity problém. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím věkem je Vincek čím dál tím ohavnější, Evka se tváří víc a víc zpruzeněji, a už i ten luksusní páreček dojnic se zdráhá tasit. Spolu však tvoří vcelku snesitelnou a neotřelou dvojku, nicméně ve veskrze průměrném evropském napínači, jenž by byl daleko snesitelnější a svižnější, kdyby z něj vykuchali tak dvě hodiny kýčovitých a vesměs okopírovaných telenovelických pičóz. Škoda, no, námět je totiž docela zajímavý a dost připomíná situaci v jedné naší nejmenované energetické díře na prachy. Ta je sice majoritně vlastněna státem, reprezentovaným co 4 rocky pomíjivou bandou politických impotentů, ovšem rozhodují o ní výhradně věční loutkovodiví pamrdi s akciovou minoritou, kteří ty impotenty periodicky pasou a „náležitě motivují“ s cílem dojit co nejvyšší dividendy a zvyšovat svá majetková aktiva. A tak v záměrně přiživovaných krizích dosahuje naprosto nemravně enormních a de fuckto monopolních zisků, přičemž jebat ovce, ty můžou přeci v pohodě svítit petrolejkama, pohánět domácí elektrospotřebiče křečkama v kole a žrát omítku. Je v ní přece hodně vápníku! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tom málu, co Apple TV nabízí, tak nějak předpokládáte, že když se v hlavní roli nového seriálu objeví Eva Green a Vincent Cassel, bude to pecka. Nicméně pravda, u těch špionážních thrillerů je to vždycky buď a nebo a tady zavládá spíš to nebo. Nejlepší na téhle sérii totiž jsou jen ti dva. A to i přesto, že Vincent tu vypadá, jak kdyby zrovna vylezl z rakve a Eva jak kdyby se probudila druhej den po strašný pařbě s Danielem Craigem. Příběh je totiž neskutečně naivní a je sranda sledovat, jak si Francouzi dělají z prezidenta národního hrdinu, který s radostí hýbe s životy tajných agentů. Představte si, že něco podobného dělá Milošek. A to se tu nebudu rozepisovat o tom, jak rádoby stylově působí akční scény, ale ve skutečnosti jsou dementní jak Milošek po decánku becherouky. Ztráta času to úplně není, ale jen v případě, že chcete vidět Vincenta, Evu a prezidenta, kterému klepe kosa na dveře, ale on dál rozhoduje o francouzské kontrarozvědce. Jinak je to tu k ničemu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celkem old-school špionážní thrillerová jednohubka, která přichází s dobrými a poměrně aktuálními nápady, ale tím jak střídá výborné pasáže s těmi hluchými je nedokáže podat tak aby diváka naplno vtáhla. Nuda to sice také není, ale v rámci žánru existuje mnoho lepších kousků. Na jedno podívání každopádně neublíží...65% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hudba Massive Attack, naštvaná Eva Green a lišácký Vincent Cassel. Špionážní prostředí s jádrem romantické trýznivé lásky. Námět typicky agentský pro dnešní dobu, ale nejlepší je napětí mezi bývalým mileneckým párem. Nezodpovězené otázky, dávné touhy, výčitky a ještě špionáž. Doufám, že bude druhá série. ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Námět je velice zajímavý a Evča s Vinckem tomu kralují, nicméně něco tomu prostě chybělo. Možná trochu zkrátit. Jinak akce a lokace jsou super, ale celkově je to takové nedotažené. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapuje ma, ze tato spionazna akcna jednohubka je tak divacky nenapadna. Tema cyber-terorizmu v ramci Europy (Britania <> Francuzsko <> EU ako celok) je vsak rozhodne zaujimava a ani spracovanie nie je chabe. Naviac, duo Cassel a Evicka Green-ovie by si to "utahalo" samo uplne suverenne. Nastastie 2ojriadkovy popis s klasickym klise nie je spracovane na prvu a hlupo. To kvitujem. Ani ostatni zucastneni nie su len krovie, co je fajn. Nemam rad, ked filmari pracuju so scenarom tak, ze sa ako divak nemate v zavere moc coho chytit a vyrukuju na vas s niecim vlastnym, nahlym, bez toho, aby ste mali sancu na to prist samostatne na zaklade uz videneho. Vnimam to ako filmarsky prilis lahke a lacne. Ale teda, napriek par "skratkam" a zjednoduseniam ide o zabavny serial vo vaznejsom duchu s polovicou "stvorhviezdickovych" epizod. 68% Nadpriemer. Odporucam. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný špionážní seroš, který od prvního dílu jasně míří na branku, aniž by docházelo k překombinování děje. Tu a tam se objeví nepřímá retrospektiva, což se týká především osvětlení backgroundu hlavních charakterů. Má jedna výraznější výtka směřuje k finále, které působilo docela odbytým dojmem. Mám obecně pocit, že mnohé seriály, které jsem v nejbližší době spatřil, mají v této oblasti problém. Nicméně pokud jste fandy Homelandu, nemůžete být zklamáni. Jasně, asi bych spíše mířil s hodnocením níž, kdyby mým prvotním lákadlem nebyla Eva Green - ostatně jinak bych tento seriál přehlédl. Ale ona spolu s Vincentem Casselem dodávají dílu přidanou hodnotu. Tak tedy spokojené 4 hvězdy. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr.... Čekal jsem tedy víc od Applu.... Příběh taková klasika, všichni proti všem blablabla.... Vedení EU a Anglie jsou idioti a francouzský prezident působil, že zrovna přišel ze základní školy.... A bezpečnost EU ohrožuje soukromá firma? No nevím, myslím si, že bezpečnostní složky pracuji lépe.... Vincent vypadá jak stará přejetá opice a Eva zase vypadá, že ji pořád něco bolí a za chvíli umře.... Čekal jsem něco ve stylu Homeland a to se nestalo..... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Skvělý špionážní seriál. Stále jsem váhal jestli dát plnej nebo ne, ale zase je tam pár berliček co tomu zbytečně škodí. Je to sice v určitým díle, ale hned dvě naráz jsou trochu do očí bijící. Seriál co už měl mít premiéru před rokem, konečně vpadnul na VOD a vzal si na paškál to, co už každý divák zná. Kybernetické útoky, moc a nějaká ta love story. No jediný v čem sem trochu lítal bylo, kdo je vlastně kdo a proč ten dělá to a ten zas tohle. Na poli máme dost postav a do šesti dílů prostě nešlo je tak rozvinout. To hlavní sedí. Vincent a Eva je prostě paráda. Hlavně Cassel jako žoldák. Není to úplně přepálený, přesto v každým díle je akce. Kamera taky přelátává a pořád se někam musíme vydat, tak seriál nedokáže nudit. U scénáře by se dalo taky polemizovat, ale právě k té "akčnosti" to člověk promine. Je to prostě těžký, ale když chcete ukážat Temži v Paříži, kde stojí hodina natáčení několik tisíc éček, tak prostě si tam musíte dát ten jakoby tajný sraz, kde by Vás každý mohl vidět. Prostě to takhle je. Stephan Hopkins umí točit a kdyby to možná nebylo tak překombinované, tak by to sedlo možná více lidem. 85% ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

prve tri diely vyborne, potom kliše a nasilu dorobene a nelogicke. sklamanie. Vincent si zasluzil lepsi scenar. Eva cely cas len zazerala, aj ked je sexy, nepomohlo to a davam len tri hviezdy. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace špionážní akce a politického thrilleru, občasná podařená akce se kombinuje s šachovou partií v Elysejském paláci, Berlaymontu či v Londýně. Vidíme vzájemný zápas šéfů tajných služeb, nakoukneme do světa soukromých společností/korporátních žoldáků i do uprchlického tábora. Hutný příběh zabydlený řadou postav a plný nejrůznějších překvapení je nacpaný do několika mála dílů, takže se koncentruje opravdu na to důležité a zbytečně neodbočuje. Což je občas možná škoda, zatímco rodinné zápletky mi nechybí, tak naznačené napětí/výčitka kvůli Brexitu si zasloužila aspoň o pár vět více (na obou stranách). Tenhle seriál mě vyloženě bavil. ()

dlouheBidlo 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem Citadele dal tři hvězdy, tak nyní musím dát čtyři, i když je to trochu přepal. Povedený špionážní seriál se zápletkou zasazenou do současných reálií vztahů mezi EU, Velkou Británií a Francií. Na rozdíl od Citadely, která se pohybuje za hranicí sci-fi, Liasion má uvěřitelné reálie střízlivě podané. Ano zamotali do toho pozitivní, chytré a geniální připrchlíky ze Sýrie, ale udělali to jaksi z povinnosti, a až tak moc s nimi nemávají. Příjemně oživené francouzskými herci a dialogy. Cassel podobně jako Belmondo je dobrý i když mu pomalu táhne na šedesát. Eva Green s jejím vrozeným, věčně nasraným výrazem hezky zapadla do děje. ()

1234Horymir 

všechny recenze uživatele

Multi-kulti, doktoři ze Sýrie a EU jsou pevnou hrází proti hackerům, jen vystoupivší Britové to nedokáží ocenit. To je ve stručnosti celý děj. ()

Reklama

Reklama