Reklama

Reklama

Příběhy starých hospod - Série 1 (2023) (série)


Liberecko (S01E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na Liberecku se nachází velmi rozmanité hospodské společenství. Například Hančova Bouda na Benecku, spjatá se smutným osudem lyžaře Bohumila Hanče, jehož potomci zde zůstali a stále tady hospodaří. V Liberci pak Labský zámek, hospoda, která se zámkem nemá pranic společného, a za socialismu neměla zrovna nejlepší pověst. Anebo nově zrekonstruovaný Beranův hostinec v Trávníčku, jehož první písemné zmínky sahají do roku 1546. Cvikovský pivovar stojí na svém místě od druhé poloviny devatenáctého století, jeho pohnutá historie stojí za pozornost. A znáte Sklářskou krčmu v nedaleké Lindavě? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Liberecku do hlavného mesta Sudet tak skoro do hospody nepôjdem, minule mi kvôli Libercu zase ušiel tiket. Je ale zaujímavé sa dozvedieť, že krčma bola najdemokratickejšou inštitúciou socializmu. Pravda, ožrať sa tam demokraticky mohol naozaj každý. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mě líbí, že krom příběhů a historií z navštívených hospod se dozvídáme i různé zajímavosti ohledně pohostinství. Třeba jak se používal ohříváček piva, kolik druhů pivních půllitrů se vyrábělo a které bývaly nejoblíbenější, co se nejčastěji pašovalo přes horské hranice a spoustu dalších informací. Příběhy starých hospod jsou momentálně jedny z nejlepších pořadů České televize. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkná procházka po zajímavých místech. Dnes trochu víc nedávné retro, až na mě padla nostalgie na dobu mého dětství. No a nakonec překvapení. Zdravím alespoň takto Radka "Kance" :-) ()

Reklama

Reklama