Reklama

Reklama

Příběhy starých hospod - Série 1 (2023) (série)


Brno (S01E07)

(epizoda)
Česko, 2023, 26 min

Scénář:

Kateřina Lhotská

Kamera:

Jakub Kolář

Hrají:

Josef Polášek (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Restaurace U průmyslovky, zvaná Logáro, byla a možná stále je pro některé brněnské studenty tak trochu druhým domovem. Své o tom ví i Josef Polášek, který nás velmi rád provedl tamními hostinci, s nostalgickou vzpomínkou na svá studentská léta. Nelze opomenout restauraci U Semináru, Zahrádku Na Střeláku, Stopkovu pivnici nebo Bláhovku. A schválně, tušíte, kde s oblibou vysedával, kochal se a tvořil básník Petr Bezruč? (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brnoooo!! A hned první zastávka v kultovní Průmce, kam chodím už pěkně dlouhou dobu, škoda jen, že na kameru nemluvil místní hospodský Béďa a pouze se mihnul v pár záběrech, on totiž k této klasické putyce patří. A co by to bylo za putování po Štatlu, kdyby nebylo zastavení Na Bláhovce nebo ve Stopkově pivnici. I kohoutovická Myslivna dostala prostor. K celkovému doplnění přidám i hostinec U Semináru a pisáreckou Zahrádku Na Střeláku. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brno vole! U Semináru, Myslivna (která už ale lehla k zemi), Bláhovka, Stopkova pivnice jsou plzeňské hospody, resp. restaurace. U Průmyslovky točí Radegast a Poličku. Tak nějak podobně i sezónní Zahrádka Na Střeláku. V Brně jsou i jiné staré hospody, ale teď už jsou moderně zrekonstruované, třeba U čápa, Padowetz nebo Masný růžek. V nich zrovna taky točí Plzeň, tak kde je to Starobrno? No naštěstí se nepustili do Pivcu, tedy Pivovarské. Tolik slovo místního. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až zas ČT dostane nápad točit o starých hospodách v Brně, možná by si měli autoři uvědomit, že v Brně se primárně plznička na každém rohu nepije, spíš narazíte na Poutníka, Poličku, Holbu, Litovel, Hauskrechta, Dalešice, samozřejmě i to Starobrno, a mnohé malé a menší pivovary včetně pražských a českých. Třeba pražskou Mouchu seženu na čepu spíše v Brně, než v Praze. Proč nebyli třeba v Šalině, Zastávce, Pegasu, Na hradbách, Zlaté lodi, Poupěti, U dvou přátel, U svatých, v Poutníkovi, U tří čertů, v Dohodě, v Eirins Flag, v Air Cafe, U žíznivýho pupku, v Mosilaně, v Chicagu, U zvonu, U žáby, ve Stregoboru, U Tesaře, v Papáje, U nás, Grilbaru Pálenice, ve Čtyřlístku... Proboha, tohle jsou brněnské hospody! ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V díle leze zahlédnout žluté zmrzlinářské vozítko, z jakých se zmrzlina tradičně prodávala již před moha lety. Jedná se o značku Piaggio Ape původně VespaCar nebo TriVespa, jedná se o tříkolové lehké užitkové vozidlo, vyráběné a uváděné na trh společností Piaggio jako adaptace firemního skútru Vespa. Vyrábí se nepřetržitě od svého uvedení v roce 1948 a nabízí se v mnoha konfiguracích karoserie, které slouží řadě funkcí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Brně sde mi líbí atmosféra venkovních hospodských zahrádek v centru. V Brně znám všechny hudební kluby a koncertní haly. Ale v té stísněné pivnici plné ožralých žvanících chlapů bych se šel ven nadechnout čerstvého vzduchu a neměl sílu se vrátit zpátky. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14292423175-pribehy-starych-hospod/221544160170008/ ()

Zajímavosti (1)

  • V díle lze zahlédnou žluté zmrzlinářské vozítko, z jakých se zmrzlina tradičně prodávala již před moha lety. Jedná se o značku Piaggio Ape, původně VespaCar nebo TriVespa – tříkolové lehké užitkové vozidlo, vyráběné a uváděné na trh společností Piaggio jako adaptace firemního skútru Vespa. Vyrábí se nepřetržitě od svého uvedení v roce 1948 a nabízí se v mnoha konfiguracích karoserie, které slouží řadě funkcí. (sator)

Reklama

Reklama