Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 2 (2023) (série)


Samopal za krávu? (S02E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Při cestě Nigerií se Martin Písařík a Igor Brezovar dostali na zvláštní tržiště. Za odevzdání dvou samopalů tam nabízeli jednu krávu. Jde o pokus současné vlády, jak navrátit Nigerijce k farmaření a zemědělství. V takto vyzbrojené zemi není na cestách úplně bezpečno, a tak Ivan s Martinem přijali nabídku na přespání na místní policejní stanici. Cesta do Guinejského zálivu se pomalu zhoršovala a únava z náročné jízdy na motocyklu stoupala. Ale horský vzduch a výhledy na jezero a přírodu v zálivu stály za to. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že před zhlédnutím tohoto dokumentu jsem neměl ani ponětí o tom, že je Nigérie takhle extrémně nebezpečnou destinací. O to víc obdivuji odvahu borců přenocovat kousek od hlavní prašné cesty. Mimo to se dozvíme něco o organizaci Boko Haram, která násilně šíří v zemi náboženství, ale i o tom, kolik stojí v Nigérii kráva a že se dá směnit za "ákáčka". Znovu bylo k vidění spoustu krásných kontrastů. Moc si sledování užívám. [78 %] ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbil se mi smysl pro humor. Stálý pocit hvězdy na festivalu v Cannes. Nebo na mládežnickém festivalu. Měsíční krajina. Napadlo mi proč si vykáceli lesy, to teď netrpí suchem? Snad nebudou mít peníze vydat se k nám do Evropy a jíst něco jiného než sladkou buchtu. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Severovýchodní Nigérie je v posledních letech mimo extrémní regiony v Afgu nebo Pákistánu dost možná nejnebezpečnějším koutem planety. Přesto nám kluci přiblížili jeho přírodní krásy a už jen za to velký palec nahoru. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo spaní v malé vesnici se spí v policejní stanici. Ale jen proto, že je to tam bezpečnější. A k tomu přejezd přes hory, které mají 4tis. m n.m. A přejezd z Nigerie do Kamerunu. ()

Reklama

Reklama