Reklama

Reklama

The Kiss of the Vampire

  • Austrálie The Kiss of the Vampire
Trailer

Obsahy(1)

Na svatební cestě po Evropě se novomanželům Geraldu a Marianne Harcourtovým porouchá automobil. Jsou proto nuceni neplánovaně zastavit v malé zapadlé vísce a ubytovat se v opuštěném hotelu, jehož majitel už léta neměl žádného zákazníka. Příjezd mladého páru ovšem neunikne něčí pozornosti a do hotelu brzy přijíždí kočár s pozvánkou na večeři v blízkém zámku. Dr. Ravna, pán zdejšího panství, se zdá být okouzlen půvaby mladičké Marriane. Jeho pomoc s opravou automobilu však není tak úplně nezištná a sobotní maškarní bál se pro oba manžele mění v boj o vlastní existenci. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická gotická hammerovka mající vše, co od ní fanoušek očekává. Hned na začátku je pohřeb! A když se k rakvi připotácí profesor Zimmer (jakási obdoba Van Helsinga) a zarazí do ní rýč, ozve se řev a vystříkne gejzír krve.... Hory, temný hrad, les a novomanželé na svatební cestě, kteří se poněkud ztratili a došel jim benzín. Brzy zjišťují, že nejen místní hotel je opředen podivným tajemstvím. To už divák tuší, kdože je skutečnými obyvateli ponurého sídla. Pozvánka na tajemný večírek může být tím posledním, co novomanželé spolu prožijí. Na jedné straně nechybí gotická stavba, noční déšť, mlžný hřbitov a dlouhé tesáky, na druhé by jeden rád viděl více krve, nápaditější obřad, nekonečně děsu a tajemna. Ovšem mě stará dobrá hammerovka potěšila, jelikož mi dala, co jsem od ní chtěl. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V čem jsou některé hammeroviny lepší než ty slabší, když mají stejné produkční hodnoty (výprava, kostýmy, hudba...) a pokaždé jde spíše o estetický a nostalgický zážitek, než o děsivou hororovou jízdu? V postavách a jejich hercích, a ve scénáři a režii, která všechny aspekty příběhu nastaví a sladí do dramaturgicky funkčního celku. V této hammerovině Dona Sharpa funguje všechno jak má. Přestože to není děsivá hororová jízda, cítíte tichý strach lokálních obyvatel sužovaných temnotou, respektujete vznešeného hlavního upíra, prožíváte bezmocnost hlavních postav a spoléháte na místního “Van Helsinga”, že jim pomůže. Přestože je ochlasta, je ze všech postav nejlidovější, nejodhodlanější a nejméně bojácný. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný horor se stylovou atmosférou, který udrží diváka v napětí po celou dobu. Stylizováním i námětem trochu připomíná Draculovy nevěsty. Sympatická stopáž je u Hammerů tohoto období už takřka samozřejmostí. Nesouhlasím s kolegou Koly, protože detail slunečního svitu ve filmu MOHL hrát roli, kdyby toto "varování" manželé postřehli. Ale už dost spoilingu :-) ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborný Hammer, kterému snad ani nejde cokoliv vytknout. Křišťálově čistý obraz, noční scény jsou točené opravdu za noci, působivá hudba. Při sledování těchto kladů člověk filmu klidně odpustí ty papírové netopýry ze závěrěčné scény. Musím taky upozornit na jednu zvláštnost. Upírům v THE KISS OF THE VAMPIRE nevadí denní světlo. Vadí jím pouze přímý sluneční svit, takže se můžou pohybovat volně během dne, teda pokud je zataženo. Na druhou stranu tenhle detail nehraje v příběhu nějakou významnější roli, což je určitě škoda. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Moc hezký horůrek, který si potrpí na eleganci a na smyslnost - všechny ty dámské róby, plesový rej masek, opojný valčík - Belle Époque jak vystřižená, upíři tu mají styl. Film má opravdu pěkný obraz, gotickou atmosféru, prostě vše jak má být. Scény nakousnutí hlavní hrdinky óbrupírem (ta hlavní hrdinka je opravdu k nakousnutí) i téměř nakousnutí hlavního hrdiny pěkně smyslnou upírkou jasně ukazují, že to krvesání je taková viktoriánská metafora sexu. Jediné, co opravdu zestárlo, jsou ti trikoví netopýři. Ty musí jeden přetrpět. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama