Reklama

Reklama

The Kiss of the Vampire

  • Austrálie The Kiss of the Vampire
Trailer

Obsahy(1)

Na svatební cestě po Evropě se novomanželům Geraldu a Marianne Harcourtovým porouchá automobil. Jsou proto nuceni neplánovaně zastavit v malé zapadlé vísce a ubytovat se v opuštěném hotelu, jehož majitel už léta neměl žádného zákazníka. Příjezd mladého páru ovšem neunikne něčí pozornosti a do hotelu brzy přijíždí kočár s pozvánkou na večeři v blízkém zámku. Dr. Ravna, pán zdejšího panství, se zdá být okouzlen půvaby mladičké Marriane. Jeho pomoc s opravou automobilu však není tak úplně nezištná a sobotní maškarní bál se pro oba manžele mění v boj o vlastní existenci. (dopitak)

(více)

Recenze (21)

POMO 

všechny recenze uživatele

V čem jsou některé hammeroviny lepší než ty slabší, když mají stejné produkční hodnoty (výprava, kostýmy, hudba...) a pokaždé jde spíše o estetický a nostalgický zážitek, než o děsivou hororovou jízdu? V postavách a jejich hercích, a ve scénáři a režii, která všechny aspekty příběhu nastaví a sladí do dramaturgicky funkčního celku. V této hammerovině Dona Sharpa funguje všechno jak má. Přestože to není děsivá hororová jízda, cítíte tichý strach lokálních obyvatel sužovaných temnotou, respektujete vznešeného hlavního upíra, prožíváte bezmocnost hlavních postav a spoléháte na místního “Van Helsinga”, že jim pomůže. Přestože je ochlasta, je ze všech postav nejlidovější, nejodhodlanější a nejméně bojácný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ač je to Kiss of the Vampire, o upíry zas tolik nejde. Ten největší problém pro hlavní hrdiny je totiž sk... Uff, sakra, málem bych zaspoileroval. Každopádně se jedná spíš o průměrnou záležitost z dílny studia Hammer, která vyšla souběžně s jejich dalším kouskem Paranoiac. První půlka je trochu zdlouhavá, ta druhá už naštěstí nabírá na tempu. Nahota žádná (nejsme v sedmdesátých letech), krve málo (využít své krve a nakreslit si na hrudi kříž je ale zajímavý nápad), za to gumových netopýrů je v samém závěru opravdu požehnaně. Snímek především pro "kompletáře". ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe film, ktorému nemám čo vytknúť. Takto má fungovať filmové remeslo. Pôžitkárska, filmová nálož !! ( Na DVD som čakala viac , ako hocktoré dieťa po Vianociach na tie ďalšie Vianoce-oplatilo sa ) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi slusna hammerovka s niekolkymi vybornymi scenami a s specifickou atmosferou legendarneho studia. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická gotická hammerovka mající vše, co od ní fanoušek očekává. Hned na začátku je pohřeb! A když se k rakvi připotácí profesor Zimmer (jakási obdoba Van Helsinga) a zarazí do ní rýč, ozve se řev a vystříkne gejzír krve.... Hory, temný hrad, les a novomanželé na svatební cestě, kteří se poněkud ztratili a došel jim benzín. Brzy zjišťují, že nejen místní hotel je opředen podivným tajemstvím. To už divák tuší, kdože je skutečnými obyvateli ponurého sídla. Pozvánka na tajemný večírek může být tím posledním, co novomanželé spolu prožijí. Na jedné straně nechybí gotická stavba, noční déšť, mlžný hřbitov a dlouhé tesáky, na druhé by jeden rád viděl více krve, nápaditější obřad, nekonečně děsu a tajemna. Ovšem mě stará dobrá hammerovka potěšila, jelikož mi dala, co jsem od ní chtěl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasický gotický Hammer s upírmi. Nič svetoborné, ale inak solídne remeslo v nádherných kulisách zámku, s hustými hmlou oparenými lesmi, veľkými upírskymi tesákmi a skvelou záverečnou scénou s netopiermi. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hammerovský horor, situovaný do Bavorska začátku 20. století. Zvláště se mi líbila první půle, která by byla i na pět. Pomalé plynutí děje, houstnoucí atmosféra, novomanželský pár, stylové kostýmy i kulisy klasického gotického hororu. Ten závěr se ovšem poněkud vymkl a působil na mne až jako lehké sci-fi, byl nesmírně pitomoučký (že to i v rámci braku zaráží), jakoby tvůrce scénáře nestihl ten závěr vymyslet či celkově producentovi došly peníze, prostě závěr naprostá katastrofa. Jinak celkově nadprůměr z tvorby šedesátých let. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný horor se stylovou atmosférou, který udrží diváka v napětí po celou dobu. Stylizováním i námětem trochu připomíná Draculovy nevěsty. Sympatická stopáž je u Hammerů tohoto období už takřka samozřejmostí. Nesouhlasím s kolegou Koly, protože detail slunečního svitu ve filmu MOHL hrát roli, kdyby toto "varování" manželé postřehli. Ale už dost spoilingu :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na rok 1963 veľmi slušná upírovina, ktorá má veľmi dobrú hudbu, zdatnú aj z dnešného hľadiska, má dobré herecké pózy, snaží sa vyvolať napätie. Dobré kulisy, kostýmy, proste ten lepší kúsok produkcie Hammer Films. Samozrejmosťou je ale veľmi jednoduchá zápletka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Čistokrevný produkt tohoto fenomenálního britského studia se vším, co k tomu patří - v tom dobrém i (bohužel) zlém. Film je to ale zábavný a velice dobrý. Kdo by to byl tušil, že v Bavorsku se na hradě "christopherleeovského" aristokrata (ta podoba s ikonou Hammeru je více než zjevná, tvůrci ho tam nejspíš chtěli, ale asi měl jinou práci) skrývá tolik rozkošných mladých sexy upírek; kromě hlavní hrdinky, o kterou celou dobu jde, jsou všechny nesmírně půvabné. Kladivářské studiové Bavorsko je přesně tak atmosferické, jak se od gotického hororu očekává - bouřky, déšť, mlha, sychravo v lese leze až z obrazovky. Krev je zářivě červená (pohříchu je jí strašně málo) a málomluvný bijec upírů solidně charismatický. Nóvum je averze upírů pouze vůči přímému dennímu světlu, když je pod mrakem, tak jim to nevadí, a třebaže profesor Zimmer tvrdí, že to jediné jim ublíží, funguje na ně i česnek, kříže, prostě klasika. První polovina filmu s tajemnými náznaky, kdy ještě není jasné, o co přesně půjde, nemá jedinou chybičku, bohužel s přibývající akčností se všechny atributy pomalu vytrácejí; naštěstí nevyprchají všechny. Závěr je proto poměrně uspokojivý, i když stručný a zbytečně zkratkovitý - a gumoví netopýři roztomile nerealističtí. Zkrátka chyběla nějaká dlouze zapamatovatelná scéna, něco navíc, něco extra - a přitom byly možnosti (třeba při rituálu toho vampýrského kultu)! Takto jde jen o nadprůměrně dobrý film, kterému k dokonalosti chyběl uspokojivý závěr - anebo účast Cushinga a Leea v jejich obvyklých úlohách. To by potom byl biják! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Táto "hammerovka" sa svojim veľmi jednoduchým príbehom stráca v minutáži a posobí tak dlhšie, ako je prípustné. Určite sa nejedná o prvú ligu vo svojom žánri, ale pozerať sa na to dá. Čakal som viac. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď snímky štúdia Hammer kvalitou kolísali z hora nadol, stále si vedeli udržať poctivú atmosféru, ktorú vytvárala vizuálna a zvuková stránka. Tento pomerne kvalitný horor môžme pridať k tým jemne nadpriemerným aj napriek tomu, že napätím extrémne neovplýva, násilie je tu lightkové, nahoty sa stráni a upírska akcia mohla byť prezentovaná na väčšej ploche. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Moc hezký horůrek, který si potrpí na eleganci a na smyslnost - všechny ty dámské róby, plesový rej masek, opojný valčík - Belle Époque jak vystřižená, upíři tu mají styl. Film má opravdu pěkný obraz, gotickou atmosféru, prostě vše jak má být. Scény nakousnutí hlavní hrdinky óbrupírem (ta hlavní hrdinka je opravdu k nakousnutí) i téměř nakousnutí hlavního hrdiny pěkně smyslnou upírkou jasně ukazují, že to krvesání je taková viktoriánská metafora sexu. Jediné, co opravdu zestárlo, jsou ti trikoví netopýři. Ty musí jeden přetrpět. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna hammerovka, film v ktorom o upire az tak nejde: Brojler! skor ide o boj o vlastny zivot. Koniec Brojlera! Treba vyckat, lebo prva polka sa dost vlecie, potom uz film ma tempo. Skoda len strasidelnej atmosfery, ta skor nefungovala ako fungovala a tie netopiere boli gumenne, co dost zrazilo moje hodnotenie filmu : 52 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Polibek upíra" mě opravdu bolel, ale u srdce.... Tahle Hammerovka u mě propálila samé dno rybníka. Hrozně se to (i přes svoji celkem krátkou stopáž 86 minut) táhlo, děj nebyl moc zajímavý a nudil. Zklamání :-( 25% ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborný Hammer, kterému snad ani nejde cokoliv vytknout. Křišťálově čistý obraz, noční scény jsou točené opravdu za noci, působivá hudba. Při sledování těchto kladů člověk filmu klidně odpustí ty papírové netopýry ze závěrěčné scény. Musím taky upozornit na jednu zvláštnost. Upírům v THE KISS OF THE VAMPIRE nevadí denní světlo. Vadí jím pouze přímý sluneční svit, takže se můžou pohybovat volně během dne, teda pokud je zataženo. Na druhou stranu tenhle detail nehraje v příběhu nějakou významnější roli, což je určitě škoda. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Mladí manželé Gerald a Marianne jsou nuceni zastavit se v malé vesnici.Ta je ale pod nadvládou starého upírského rodu o čemž se oba brzy přesvědčí.Vše se navíc zkomplikuje, když se ukáže, že Dr. Ravna - vládce upírů je fascinován Marianninou krásou...Stylový film s úžasným barevným provedením tak typickým pro filmy společnosti Hammer - bohužel už ne tak zábavný jako filmy z draculovské a frankensteinovské série. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hammervoská upířina, ve které se mladý pár dostává do vsi, nad kterou z místního hradu ční hrozba upírů. Manželka je unesena a stává se součástí kultu, hrdina s I když film má sympatickou výpravu a stejně sympatické hlavní hrdiny, docela se táhne a navíc porušuje mnoho pravidel. Upírům prakticky nevadí denní světlo, chovají se spíše jako moderní sekta ovládaná jedním mistrem a ještě se do toho plete satanismus. Závěrečná smršť netopýrů je silně nepovedená. Nejlepší pasáží je část, kdy hlavnímu hrdinovi nikdo nevěří, že nějakou manželku vůbec měl, jinak jde o průměrný horor. ()

faraoon 

všechny recenze uživatele

Rozkošná naivňoučká Drákulovinka s dementním příběhem, shovívavě úsměvnými herci a natroublým finále. Pro mě však celoživotní naděje, že tak sympatický druh homo upiris kdesi tajuplně dříme neboť v koalici se zásadovým a charakterním Satanem by jistě sestavili silnou krvesajnou armádu schopnou snadno a navždy vymýtit zločinné církevní spolčení v čele se senilním bohem jakožto zlosynem nejvyšším. ()

Reklama

Reklama