Reklama

Reklama

Cesta na Hrad: Debata

(pořad)
Publicistický
Česko, 2023, 90+112 min

Obsahy(1)

Boj o Hrad a úřad prezidenta je ve finále. Kdo si zaslouží váš hlas? Který z kandidátů je hoden nejvyššího úřadu v zemi? Zásadní předvolební debatu moderuje živě Bára Divišová... Boj o úřad prezidenta republiky je ve finále. Tři největší prezidentští kandidáti se vůbec poprvé potkají v televizním studiu. Kdo bude tím, který si po devadesáti minutách zaslouží váš hlas? Exkluzivní prezidentskou diskuzi moderuje živě Rey Koranteng. (TV Nova)

(více)

Recenze (18)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

10/10 – Nejlepší česká komedie za hodně dlouhou dobu. Škoda, že takovéhle debaty nevycházejí častěji. Je to bezpochyby úžasný koncept, který by měl potenciál zabodovat i v kinech. Chtělo by to jen nějakého šikovnějšího obchodního zástupce, který by se Nově postaral o propagační materiály. Název Cesta na Hrad: Debata skutečně není dostatečně slibný, člověk by z toho snadno mohl podlehnout nějakému falešnému vjemu – třeba že se jedná o seriózní diskuzi. Debata 2023 přitom ale daleko více připomíná poupravenou verzi seriálu Kdo přežije, akorát bez akčních prvků. Daleko více by se tedy šiklo pojmenování Kdo přežije cestu na Hrad?, případně Kdo přežije debatu? Takový název nejenže je daleko výstižnější a podobnější reálnému formátu, ale zároveň v divákovi probouzí zvědavost – fanoušci generála Pavla se budou těšit na airsoftový šampionát mezi uchazeči, obdivovatelé Nerudové doufat v dotazové inferno a voliči Andreje Babiše se zase budou chtít dovtípit, kdo umřel. Mluvě o tom, napadá mě, jaký mají vůbec demokratické volby smysl? Proč prostě jednotlivé uchazeče nejprve nepodrobit intelektuálnímu testu a následně vítěze nenahnat do arény, ať předvedou, co umí? Kdo přežije na Hrad! Dobrá, nechal jsem se unést. Každopádně včerejší debata byla pro mě splněný sen. Konečně se v nějakém českém počinu podařilo vybalancovat hranici mezi humorem a bizarnostmi do rovnovážného stavu: 100 % : 100 %.  S rodinkou jsme si k debatě uvařili slaný popcorn, nalili do sklenek Kofolu a příjemně se k ní uvelebili na gauči. Přirozeně jsem jsi to nemohl nechat ujít, když se tvůrcům podařilo sehnat do ansámblu mého oblíbeného herce Andreje „mám rád lidi a budu jim pomáhat“ Babiše. Je to showman! Top hlášky AB: Vy oba jste jen teoretici. Já jsem taky ekonom, ale praktik. Tahle vláda vůbec nechápe, co jsou to příjmy. Moje heslo je pomáhat lidem a to jsem vždycky dělal. Bojovali jsme společně: armáda, generál Procházka, hasiči, policisté. Teď vám řeknu, proč mám pravdu. Inicioval bych jednání o míru, mluvil bych s prezidentem Macronem, německým, rumunským, bulharským, tureckým prezidentem, všechny je znám. Budu se chovat jak zvrchovaný prezident.“ „Mnohomluvnost ještě neznamená, že se říká něco podstatného.“ ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Letos byly debaty porod. Kdyby to někomu nedošlo, máme hlasovat pro jednoho z trojice předem vyvolených klaunů, aby to měli rychleji sečtené. Příště už se snad dočkáme očekávaného souboje Hašek vs. Jágr. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Za první část 1/5 (+1 za Hilšerův trefně odůvodněný odchod), za druhou 3/5 (především díky rázem překvapivě snesitelnému moderování Korantenga), plusové body za to, že to narozdil od debat na Primě nepůsobilo jak v pavilonu). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Debata byla docela v pohodě, přehledná. Rey to tentokrát celkem zvládl a nebál se klást nepříjemné otázky. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

No, to zúfalstvo keď zistíš že po rozdelení nie sme na tom o nič lepšie. Ale teší Ťa že ani horšie. Same shit...😉 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesouhlasím s rozdělením debaty na nefavority, kteří dostali méněcenný čas mezi 17 - 18:30 hod, a favority v hlavním vysílacím čase ve 20 hod. Je to nefér a za tím si stojím. Debata dopadla podle očekávání - Babiš se chlubil tím, co všechno zvládl, ale že způsobil mega dluh ČR, to už neřekl. Ostatní to nějak zvládli. Ale to je jedno. Byla to debata taková, jaká byla, zítra začnou rozhodovat voliči. Věřím, že zvítězí zdravý rozum. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Podobně jako na Primě, a i části debaty na ČT, tak debata na Nově byla naprosto nesmyslně kádrována do dvou skupin - Favorité a Outsideři, což nevydržel jeden z účastníků a z debaty odešel, což byl asi nejlepší, a nejsmysluplnější moment těchto debat. Možná se měli TV radši vážně dohodnout, a uspořádat jednu velkou Superdebatu. Debata na Nově nabídla určitě nejhoršího moderátora letošních debat (Koranteng), ale jinak nic víc. Žádné nové informace, žádná konfrontace s čímkoliv. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ale už nezlobte pane Babiši!" Ach bože, Ray je totálně slabý moderátor na takovou debatu. Neumí si sjednat respekt u kandidátů. Pokládá totálně bulvární otázky naprosto o ničem. 0/10 ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Obsah se tady hodnotit nedá, respektive ne objektivně a tak se mu vyhýbám, ačkoli napsat by se o tom dalo mnoho. Hodnocení formy bude ale tristní, jelikož takové rozdělení kandidátů je opravdu nedemokratické a tak celkem chápu a uznávám krok pana Hilšera (navíc, kdo se zdravým rozumem by chtěl dobrovolně strávit přes hodinu svého času v jedné místnosti s mumlajícím prakmetem Mňamkou a uřvaným hooligánem v podobě kandidáta Diviše). Moderátorka byla vyloženě nesympatická a nepůsobila ani zkušeně ani profesionálně, na druhou stranu alespoň nestrannost se jí zachovat podařilo, takže v tomhle směru plus. Celkově se mi víc líbila jak debata na Primě, tak na ČT. Tento formát 90 minutové debaty mi připadá pro volební diskusi nevhodný. Jó, taková 8 nebo 10 hodinová debata se všemi kandidáty, to by byl mnohem lepší a více vypovídající pořad. Ve sněmovně sedí politici kolikrát i déle, takže by je to určitě nezabilo, prokázali by tím, že o funkci skutečně stojí, zároveň by jim nevydržely PR taháky po celou dobu a ani přetvářet se tak dlouho vkuse by mnozí nezvládli, takže by se dříve nebo později ukázala jejich pravá povaha, vědomosti i smýšlení. 2/5 ()

Kanee 

všechny recenze uživatele

Nova, Andrej Babiš, jakožto kandidát, který se vyhýbá ČT z předešlých důvodů, jde na NOVU, kde má tuto debatu moderovat Koranteng. Rey to naprosto nezvládl, rozhodně nebyl nezaujatý vůči pozvaným... Opravdu, hrůza hrůza hrůza... Čekal jsem opravdu kvalitní debatu, protože na předchozí se koukat nedalo. Tohle mne akorát utvrdilo, že média jsou zaujatá vůči těm, kteří jim nevyhovují. Ať už to je někdy Nerudová, Pavel či Babiš, nechápu přístup těchto velkomédií. Natož, když vezmeme v potaz malé např. podcasty (StandaShow,...) nebo vtipně zpracované rozhovory (Fabulace Jana Špačka) nebo i Všechnopárty by byla lepší, na jednotlivé rozhovory, než tyhle nesmyslné debaty. To, že je ale převálcoval Babiš, není nutno mluvit, celkem vtipný přístup ostatních k takovým tématům... :) ()

Karlosik_4 

všechny recenze uživatele

Oproti poslední debatě na NOVĚ, tak dobré. Moderátoři opravdu moderovali, hosti v rámci možností v klidné a přátelštější náladě, a pozvání si jejich žen, bylo nečekané a za mě opravdu zajímavé. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

No jsem zvědav jak to dopadne a je fajn, že tato debata nebyla na ČT... Jinak rozdělení na 2 skupiny je fajne, kdo by koukal na ty pitomce bez šance co si honí jen ega a "slávu"... Tak Andrej na Hrad 😎😎😎 ()

Reklama

Reklama