Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Masopustní ples je přehlídkou veselých masek. Pod jednou z nich se však tentokrát skrývá tvář vraha... V Tölzu vrcholí oslavy masopustu plesem, radostný rej masek se ale změní v děs, když kdosi převlečený za klauna probodne muže v kostýmu naftařského magnáta. Komisař Berghammer má spoustu námětů k úvahám. Manželka oběti se údajně slavnosti nezúčastnila, onu noc strávila se svým milencem. Je to pravda? Navíc se na parketu pohyboval ještě jeden člověk ve stejné masce, jako měl zavražděný, a tomu zase někdo posílá výhrůžné anonymní dopisy. Co když se pachatel dopustil osudného omylu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenční díl. V Bad Tölzu se koná masopust a i na policejní stanici je takovej bordel, že horší je snad už jenom v chlívě. Do toho se všichni předvádí v maskách a maska klauna tu má na svědomí vraždu. Kde kdo by mohl namítat, že smrt tu má na svědomí opět klaun, a že klauni se ničeho dobrého nedočkají. Možná i právě proto to stojí k zamyšlení. Nicméně všichni jsou tady přinalitý, Fejfr vyšetřuje strašný nesmysly, například na policejní stanici místní zemědělkyně přitáhne bandu nalitejch buranů, kteří ji vochcávali plot a chce to po něm vyřešit. Opravdu hodně dlouho jsem se nenasmál jako tady. Jo a to jsem zapomněl dodat, že tu hlavní roli hraje jedna nymfomanka a taky se tu hodně ukáže pan prelát, kterej se tu předvede v neuvěřitelným světle. Milovníci německé církve by tento díl měli raději vynechat. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to trochu filmařské klišé, že vrahem je klaun. Ale jinak docela zábavný díl, opět se tu tvrdě šije do nenasytné církve. Ben vede s prelátem Hinterem jednu slovní přestřelku za druhou. "Oko páně činí dobytek tučným." "Tento citát neznám." "Berghammer: ze života." A svých poznámek neušetří ani státní zástupkyni Zirnerovou "Pane Berghammere, byla bych ráda, kdybyste byl dnes v mé kůži." "Paní doktorko, tolik kůže nemáte.":) 65% ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jeden z nejlepších dílů seriálu vůbec. Hodně podezřelých a zajímavá vedlejší linka o okrádaných nesvéprávných důchodcích. (Kdyby byla v rámci Bena poprvé, tak by si člověk myslel, že bude nějak spojena s vraždou, ale po mnoha dílech, kdy podobná linka nikdy nehrála ve vraždě významnější roli, už to ani nečekám.) A takovej díl, kde prelát Hinter dokazuje za celý seriál nejjasněji, že je to ve skutečnosti docela solidní hajzl. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak mám Big Bena rád, tak tohle je jeden z nejlepších a přitom nejvtipnějších dílů. Berghammer a jeho citáty z bible (jeho vlastní) pobaví, jenže kromě celkem klasické zápletky, nevinné oběti se zde ne poprvé objevuje cosi, co ukazuje, jaká je ve skutečnosti ona slovutá katolická církev. A nejen tam. Je to vlastně v menším měřítku úplně stejné, jako ty "slavné" restituce a finanční náhrady u nás. Přesně takhle taky ona katolická církev získávala majetek (nepočítám vysloveně násilné rekvizice ve středověku a nebo po třicetileté válce), o něž se tak rozhořčeně hlásila od tzv. pádu komunismu.  Otázka je, kdo je větší šejdíř - jestli prelát Hinter nebo Toni Rambold. Po zralé úvaze tvrdím, že nakonec vítězí prelát, Rambold kromě užívání života plnými doušky občas taky něco vytvořil a jakkoliv jsou jeho podnikatelské aktivity líčeny v seriálu vesměs v černých barvách, fakt, že vlastně ve finále protizákonně nikdy nejedná je taky dost vypovídající. Nemohu si pomoct, ale v seriálu mi nesedí komisařka Lorenzová. Katherine Abt je později jiná liga, bohužel, jak to u seriálů bývá, pozdější díly jsou čím dál tím slabší (čest primáckému Poldovi, tam je to naopak, aspoň zatím). ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V přelidněném Tölzu vypukla maškarní anarchie a komisař Berghammer musí přes všechen ten konfetový spad vyšetřovat další vraždu. Fajfr zdobí kanceláře. ()

Reklama

Reklama