Reklama

Reklama

Lucky! - Bernie Ecclestone a historie Formule-1

(seriál)
  • Velká Británie Lucky!
Velká Británie, 2022, 5 h 52 min (Minutáž: 44 min)

Režie:

Manish Pandey

Scénář:

Manish Pandey

Kamera:

Robin Fox

Hudba:

Antonio Pinto

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tento seriál je vlastně historií Bernieho Ecclestona. Líčí jeho neuvěřitelnou životní dráhu a svět Formule-1, sportovního odvětví které založil a čtyřicet let řídil. Dozvíme se, jak vytvořil rovnováhu mezi sportem a mamonem a můžeme ho sledovat, jak s pevným odhodláním a nadlidskou výdrží překonává veškeré překážky, až nakonec přivede na svět superbrand, který sledují a milují miliony lidí na celém světě. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je nesmysl mluvit o Ecclestoneovi jako o zakladateli F1 - to je naprostá blbost a autor tohoto výroku o královně motorsportu ví asi opravdu hodně. Stejně tak by mě zajímalo, jak někdo může Ecclestonea označit za autora rovnováhy mezi sportem a mamonem - právě něj, který v roce 1981 málem přivedl F1 do záhuby a velice zdárně ji do příchodu Jean Marie Balestreho ždímal. Seriál lze zařadit do kategorie dokumentů jako Senna - snad jen s tím rozdílem, že tady si aureolu neomylnosti a geniality buduje sám Ecclestone. Velké množství historických událostí si upravuje po svém a snad doufá, že lidé netuší, oč šlo v GP Španělska 1980, před sezónou 1981 a v Jihoafrické republice 1982.  Ovšem pro fanoušky F1 se nabízí velké množství atraktivních, v některých případech málo viděných historických záběrů - za ně nelze než poděkovat. ()

Reklama

oskiii 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o F1 a především člověku, který ji povýšil na královnu motosportu. Můžeme si o Berniem myslet co chceme, ale za jeho éry byla F1 opravdu vrcholem motorsportu. Teď je to DRS kroužení vysavačů, postavené na úroveň zámořských sérií. ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument z historie Formule 1 s unikátními archivními záběry. Bohužel má však nekvalitní český překlad. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama