Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norman se tentokrát živí jako námezdní umývač oken a zrovna dostal velkolepou zakázku v podobě bandervillského panství. V celém areálu vládne téměř vojenský režim, protože Lady Banderville trpí utkvělou představou, že jejího rozmazleného synáčka Reginalda chce někdo unést kvůli výkupnému. Nikdo nemá ani zdání o tom, že únos Reginalda se opravdu chystá a místo čističe oken měl původně dostat domluvený komplic. Norman se tak ocitá na opravdu horké půdě... (dopitak)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V některých scénách mě tu Norman Wisdom vytáčel k nepříčetnosti stejně, jako vytáčel postavy, ale pořad si zachovával svůj humor, pořád si jel to svoje a ono to nakonec fungovalo. Koukám, že jeho filmy jsou hodně o tom, že nachází a ztrácí práci, aby se do ní zase vrátil. A přitom je to pořád docela odlišné a zábavné. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Můj teprve druhý Norman Wisdom (s ročním odstupem)... a stejně jako u Stalo se v Southportu jsem si nesmírně užíval to příjemné vtažení do nákažlivě bezstarostné atmosféry staré rozverné komedie, tentokrát převažně v prostředí anglického panství. Norman se zpočátku jeví jako neschopnej a pořádně levej smolař, aby se během svých eskapád (nejen) při umývání oken projevil zároveň jako fyzicky zdatný hrdina, jindy během sešlosti i jako talentovaný bubeník, a vynašel se jako průbojný obránce v boji proti mj. neustálým nástrahám malého siráčka Reginalda. Film skvěle odsýpá v množstvích gagů a na nějaký ten jeden méně povedený vtip obvykle přijde tak deset povedených, díky jakým jsem se u Normanových okenních i dalších dobrodružstvích často usmíval, neřku-li i hlasitě řval smíchy. :-) Je to svižné, v některých opakovaných a variovaných vtipech i dobře vypointované, také mi bylo potěšením poslouchat tu starou vznešenou britskou angličtinu, ladně doprovázející suchý humor v dialozích, a vidět rovněž zdařilé vtipné kreace v podání Jerryho Desmonda jako správce panství nebo Lionela Jeffriese ve skvostné epizodce ze začátku na úřadě. Nasazená komediální laťka nepovoluje ani s přechodem do souvislejší krimi zápletky, teprve až divoká kostýmní šaráda ve vile před závěrem mi přišla jako třeskutá fraška vymknutá spod kontroly a srazila mi hodnocení o nějaké to procento níž, nicméně po skončení i tak u mě převládly dojmy pozitivní. [80%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Up in the world se lehce vymyká z kontextu všech Wisdomových komedií. Především je tady o něco vážnější děj (což ale trvá jen chvilku) a hlavně se Norman konečně ožení! Dále ovšem osvědčená osnova - přihlouplý dobrosrdečný Normie - přísný šéf - krásná žena, do které se nelze nezamilovat - spousta nespravedlnosti - fackovací panák nakonec vyhrává.___Wisdomův filmový partner Jerry Desmonde si tu tentokráte střihl komickou roli Majora Willoughbyho, přísného správce panství a Normanova nejvyššího nadřízeného (to už tu bylo v Trouble in Store). Dochází mi nápady, jak tento film ještě více pochválit (určitě je to jedna z nejlepších komedií Sira Normana Wisdoma), tak mi dovolte citaci uživatele IMDB Andreie Pavlova (from Archangel, Russia): "In our country only the three movies with Mr Norman Wisdom are available, as far as I know. With a gangster topic, a war topic, and a hospital topic. It is one of them - with the gangster one. Judging by these three movies, Norman Pitkin is a king of the genre. In "Up in the World" he has quite a bunch of hilarious scenes: dressing up as a woman twice (!), throwing bombs with tear gas (!), performing Rock-and-Roll (!), escaping from a prison on a stormy day using a grotesquely long ladder (!), etc. Hope, there are enough exclamation marks to rate this movie rather high. I keep thinking that such comedies are fading away in today's hectic cybernetic world but to me they are the best of the best, because they remain childish and amusing in a very pleasant way to me."____Jo a mimochodem, pokud byste někdy slyšeli formulaci "uz guz guzulum", znamená to nejspíš něco jako "abraka dabra". ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna z vydarených komédií britského komika Normana Wisdoma. Tentokrát sa predstaví ako umývač okien na panstve, kde chcú vydierači uniesť rozmaznaného synčeka. Humor je typický, akčný a dynamický. Príbeh má však aj vážny podtext. Tretí komentár. ()

Reklama

Reklama