Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Shit 

všechny recenze uživatele

Když to tady každej tak opěvoval, tak sem si to sehnal a musim teda konstatovat, že to je pořádná naivní kravina. Je možný, že kdybych to viděl dřív a udělal si k tomu nějakej vztah, tak bych ty naprosto gigantický příšerný dialogy a naivní scény přehlížel, ale takhle sem na to koukal celkem s čistou hlavou a jen sem čuměl, co je to za blbost, navíc sem na to koukal s dabingem a jestli sem někdy slyšel horší, tak si to nepamatuju. Nejhůř asi vyznívaly hlášky hlavního hrdiny, ony samy o sobě byly úděsně trapný a když se k tomu ještě přidalo stupidní namluvení, tak nezbylo nic jinýho než se smát, jak je to debilní. Přitom mam ale dobrodružný filmy v čele s Indianou fakt rád, ale tohle byla pro mě fakt tuhá zkouška. Ale musí se nechat, že kung-fu akce je tu dobrá a v rámci možností to zabavit rozhodně umí, jen mi tady to hodnocení přijde úplně mimo, protože to neni ani nijak super zábavný a kvality filmu jsou skoro nulový ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

Reklama

inutihar 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to musel vidět hodně dávno, když jsem si při novém shlédnutí vybavil jen tři scény (a to jsem si u jedné myslel, že patří do jiného filmu). Docela zábava, ale teď už možná spíše nezáměrná. Český dabing dodává další rozměr. Asi by to nebylo na čtyři, ale je tam můj milovaný Egypt. UPDATE: po opětovném shlédnutí Muže z Hongkongu jsem pochopil, proč jsem honičku v Káthmandů řadil do jiného filmu - tam byla taky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který mi kdysi změnil život. Když pětiletý capart, odkojený večerníčky a Vinnetouem, vidí ve společnosti všeznalého dědečka dobrodružnou podívanou plnou rvaček, aut, mimozemšťanů, mnichů nebo velbloudů, je hotovo a vzpomínka na epické finále je hluboce zakořeněna. Dvacetileté pátrání po znovuobjevení jednoho z důvodů lásky k filmu se nakonec vyplatilo a i když dnes Wisely s Davidem působí v mnoha ohledech silně úsměvně, zásluhy má Perla pořád zásadní. Nostalgií se v hodnocení unést nenechám, ale vzpomínka je zlatá, víc než kdy předtím. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

tohle je prostě kultovní hongkongská produkce, která sem musela doplachtit, imho, ješt+ za totáče, nebo těsně s jeho koncem. když jsem to viděl po letech znovu - a opět s tím ulítle seriozním dabingem Ladislava Županiče - nevěřil jsem :-D některé zvraty, vedení dialogů a ta víra, že nám diváci všechno vezmou, jsou odzbrojující. Nádherná guilty pleasure, kdy víte, že s tím jen ztrácíte čas, ale přijde Vám to stejně jako neuvěřitelná sranda. Podívejte, vždyť je to kosmická loď a snaží se dostat ven!!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama