Reklama

Reklama

Milkování

  • Německá říše Liebelei (více)

Obsahy(1)

První úspěšný snímek Maxe Ophülse se odehrává v prostředí vídeňské opery na počátku minulého století. Poručík Fritz Lobheimer se zamiluje do mladé Christine a chystá ukončit románek s baronkou Eggersdorffovou. Když se ale baron Eggersdorff o jejich bývalém vztahu dozví, vyzve poručíka na souboj, který bude tragický pro všechny bez ohledu na vítěze. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Arthur Schnitzler? Já radši vídeňský řízek, pěkně prosím. Případně Sachrův dort. Úvodní scéna odehrávající se na pozadí Únosu ze serailu vypadala ještě celkem slibně, škoda jen, že následující hodina byla jedno velké langweilig. Podotýkám, že toto nebylo mé první setkání s Ophülsem (tím byl Rej) ani Magdou Schneiderovou (Sissi;). Řídký děj zachraňuje snad jen téměř závěrečná scéna, kdy kamera nesleze z hrdinčiny tváře, zatímco "zpracovává" jistou krajně nepříjemnou informaci... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda těch Ophülsových zaměnitelných námětů (a v tomto případě samotného scénáře), protože co do režie kamery i herců je to prostě pecka. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vynikající originál, který po 25 letech bohužel sama Magda zazdila nápadem realizace barevného remaku s vlastní dcerou v hlavní roli. Jediný, kdo měl rozum, byl Max Ophüls a řekl, že už to znovu točit nebude. Proč taky? Jednou dokonalé stačí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek měl premiéru v roce 1933 v Berlíně, ale Max Ophüls se jí jako Žid nesměl zúčastnit. (Zdroj: Febiofest)

Reklama

Reklama