Reklama

Reklama

Kleingeld

všechny plakáty
Krátkometrážní
Německo, 1999, 15 min

Obsahy(1)

Manažer velké firmy, který uzavírá zakázky s Japonci, každý den hodí bezdomovci před budovou firmy nějaké drobné. Vše probíhá každý den stejně až do chvíle, kdy se bezdomovec rozhodne z vděku manažerovi mýt auto, ale tomu se to nelíbí. Drobné neporozumění nakonec přeroste ve velké neporozumění. (honajz)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Manažer velké firmy, který uzavírá zakázky s Japonci, každý den hodí bezdomovci před budovou firmy nějaké drobné. Vše probíhá každý den stejně až do chvíle, kdy se bezdomovec rozhodne z vděku manažerovi mýt auto, ale tomu se to nelíbí. Drobné neporozumění nakonec přeroste ve velké neporozumění. Problém se snímkem, který je jinak filmařsky a hlavně kameramansky skvěle natočen, je ve faktu, že očekáváme nějaký větší přesah a že konečné vyznění vypadá poněkud rozpačitě - jako by tvůrce nevěděl, jak nakonec premisu zakončit a co vlastně chce říct. Jako ano, na jedné straně korporátní mašinérie, kdy nepřijme chlápka jen proto, že má ženu, čtyři děti a žádné úspory, na druhé ten bezdomovec - jenže o něm se nakonec nic nedozvíme, jen že neumí německy. Chybí jakákoliv možnost vcítění se do bezdomovce, jeho rutinního života po žebrání, protože paralelu práce manažera = práce žebrajícího žebráka tady pak těžko podchytit tak, aby dala smysl a lepší vyznění. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený snímek, co není dotažený do konce. Chybí mu nějaké jasnější vyznění a promyšlenější postavy (o bezdomovci vlastně nic moc nevíme, nějaké propojení obou postav mi tu taky chybělo. 3* ()

Reklama

Reklama