Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch bezesporu lepších adaptací artušovské legendy, tady vyprávěna z pohledu věčného Merlina... Viděl jsem to na Hallamrku, divně rozpůlené, ale líbilo se mi to. Narozdíl od Prvního rytíře či tfuj tajblu Krále Artuše si aspoň nehraje na realismus, naopak, všechno sází na prvek magie (jak by taky ne. když je to o samotném Merlinovi, eh?) Sam Neill je slušný, hraje tam Miranda a hlavně Helena Bonham... Jsem spokojený 70% ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Největší, nejlepší, nejvýpravnější, nejteleviznější a nejSamNeilovější zpracování tématu co znám. To, že zadupá do země Mlhy Avalonu mě neudivuje ale to, že po všech stránkách předčí i Krále Artuše (mimochodem rozpočet přes 100mil USD) je poměrně udivující a pro mě i potěšující. A srovnávat s Excaliburem to nehodlám;). ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Výborně a klasicky pojatý příběh o Artušovi a Merlinovi. Na televizní poměry opravdu skvělá výprava, HUDBA i herečtí představitelé. Snad jediné, co mi do příběhu nesedělo, bylo vystupování skřetího služebníka královny Mab, který se ovšem ke konci také "uklidní". Stejně tak mi tady ani nevadilo šťastný konec, který k tomu tak nějak patří, řekl bych. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hallmark na vrchole (viď. Gulliverove cesty s Tedom Dansonom): obrovská minutáž, veľkolepý kasting (teda až na toho, čo hral mladého Merlina), plno akcie, obrovská (na tú dobu) výprava, plno trikov. Merlin nie je dokonalý a s odstupom desaťročí je práve oná výpravnosť už skôr úsmevná (davová scéna tu spravidla vyzerá tak, že sa max. päť desiatok divne oblečených chlapov rúti dole kopcom a niektorí zjavne majú problém nespadnúť), ale stále je to môj obľúbený Hallmark, samozrejme v čele so sympaťákom Neillom.  Správne, hallmarkovská verzia sa odvážne netočí okolo Artuša, ale okolo doteraz v legendách skôr  okolo jeho dvorného čarodejníka. Plus má mini-séria u mňa za to, že je to najmä príbeh lásky, ponúka  pozoruhodný spôsob porazenia zla... a tá atmosféra! Režisér vytvoril pozoruhodnú kombináciu realistickej  doby temna (špina, pach, pochmúrne počasie) a rozprávky. Ako keby kedysi naozaj boli časy, kedy ľudia žili v zovretí prírody, výkyvy počasia pokladali za božské znamenia a v temných horách žili tajomné bytosti. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Na televizní hallmarkovské poměry slušná výprava (triky a magická, vynikající hudba z pera Trevora Jonese), plastický scénář, slušné herecké výkony (válcuje charizmatický Sam Neill a zlá Miranda Richardson, potěší také rolička Rutgera Hauera). Nepotěší pomalejší tempo a klišoidní závěr. Přesto velice slušný počin. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)
  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama