Reklama

Reklama

Protivník

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Po nuceném odchodu z Íránu žije Iman s rodinou v zařízení pro uprchlíky. Jejich neutěšená existence spočívá v neustálém stěhování a čekání na udělení víza. Ve snaze zabezpečit svou budoucnost ve Švédsku se Iman – navzdory slibu ženě – vrací k wrestlingu. Kromě fyzické bolesti se mu ale otvírá i řada šrámů v duši. Psychologické drama o člověku zmítaném mezi povinností k rodině a potlačovanou touhou pronikavě reflektuje téma vykořeněnosti, svobody a tolerance. Druhý snímek Milada Alamiho se na Berlinale blýskl úsporným vyprávěním a bravurním herectvím Pajmana Mádího (Rozchod Nadera a Simin, 2011). (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film o imigrantech snažících se uchytit ve Švédsku se snaží emočně cílit na dané téma, takže do toho pro jistotu zaplete i sexuální orientaci. Mno, nevím, nějak mi to nesedlo. Zásadní chybu tvůrců vidím v chybějících popisných titulcích a místy se neudržel kameraman. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zpracováním a filmařským pojetím jistě dobrá věc. I herecky. Ovšem, že už i v íránském, ikdyž vlastně švédském filmu, budou řešit tohle, pro mě bylo velkým zklamáním, které přebilo všechno ostatní. Proto tak nízké hodnocení ( 57. KVIFF ) ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2023] Trochu schizo. Film by měl jasný spád a docela silný příběh, kdyby se zbytečně nerozdvojoval na několik kolejí a nemlžil. Když se do toho až moc začalo míchat orientace a neorientace, tak to začalo ztrácet drive. Až neuvěřitelně zbytečné zahozené. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama