Reklama

Reklama

Křišťálové oko

  • Česko Magické oko (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh hledání pohádkového pokladu ukrytého tisíce let, pokladu samotného Alibaby. V nitru tajuplné koule známé jako Křišťálové oko je ukryto tajemství, jak hledat legendární poklad, pro který už zahynulo mnoho lidí. Cesta vede podzemními jeskyněmi s gigantickými hady a ohnivými draky, přes drsné pouště a zrádné řeky hemžící se krokodýly. To vše je potřeba překonat k cestě za pokladem. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slabý pokus příběhu, herci nic moc a když sledujete honbu je to hrozný, tekouci písek vodnatý jak jezero blbost a plameny trapný. Celková cesta je až moc jednoduchá a akce se moc nedostalo takže v celku film ve všech ohledech skažený. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na to, aby som v dnešnej dobe z toho plesal blahom, musel by som pri tomto filme zrejme vyrastať. Nenapadá ma nič výsostne pozitívne, čo by snímok ponúkal. Ja také dobrodružstvá rád, a v dobrom prevedení ( rozumej nie technického, ale umeleckého ), by som určite chválil. Je mi však ľúto, že tie fantasy motívy boli prezentované ako pokrokové finesy vtedajších peržanov a neboli čisto fantastické. Škoda. Ale zobral som to, ako jednohubku. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost z dětství :) Bezva dobrodružný film a jeho kouzlo funguje pořád. Navíc není tam nic drsného ( střílení nepočítám :D ) takže na to může koukat celá rodina :) Je to totiž taková o malinko horší obdoba Indiho Jonese ale když vezmu v potaz nesrovnatelný rozdíl v rozpočtu tak Křišťálové oko je prostě pecka. 3,5* za 74% ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je toho hodně, ale máloco z toho funguje. Jasně, nápad využít k indianajonesovskému dobrodružství legendární Alibabovu jeskyni s poklady vypadá slibně, jenže to by ho nesměla kazit klišovitost (což by zase tak nevadilo) a tvůrčí rutina. To je nejbolestivější v samotné jeskyni, kdy hrdinové prostě přejdou po překonání pasti do další „obrazovky“ s další nástrahou a tak dále. Aby se neřeklo, občas někam spadnou nebo jinak umřou „nosiči vody“, čehož si hlavní hrdinové pomalu ani nevšimnou. Ale hlavně: chybí jedna (nejen) pro tenhle žánr podstatná věc - „sense of wonder“. Pocit úžasu se dostaví možná tak při zjištění, že tenhle film není tak starý, jak jste si při sledování mysleli. Nerad bych tomuhle dílku ukřividil – není to úplně špatný film, ale promarněná příležitost to je. ()

otaznick 

všechny recenze uživatele

Výprava za ztraceným pokladem Ali Baby - Křišťálovým okem, která mladého diváka uchvátí nebezpečnými překážkami v tajemné jeskyni ze které není cesty zpět. Film nedosahuje takových kvalit jako Spielbergovský Indiana Jones, ale i tak by si zasloužil víc pozornosti. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

To je tak blbučké, až je to dobré! :D V podstate ako každý (rodokapsový) komix, ktorý by niekto chcel brať vážne. Úplne najlepší boli: profesor Fiala, tekuté piesky, zábery, v ktorých vidno mikrofón, prírodné hélium a účinok granátu v kabíne auta. Na rozdiel od kopy iných filmov sa to dá pozerať až do konca, len sa nesmiete zabudnúť smiať. ()

Reklama

Reklama