Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po nebývalé tragédii v herním studiu CompWare v centru Los Angeles přichází do města záhadný konzultant Regus Patoff a ujímá se vedení. (Prime Video)

Recenze (19)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Waltz hrá waltzovského sociopata, yay. Väčšina seriálu je bohužial sústredená na dvoch jeho mladých podriadených. Niektoré veci sa vysvetlia, niektoré sú zhodené zo stola ako "je to proste divné, deal with it", niektoré sú vyložene hlúpe. Dohromady seriál, kedy ma zaujímalo, čo sa z toho vykľuje, no hovorila som si, že aj 8 polhodinoviek je na to priveľa. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když vás někdo osm hodin tahá za fusekli kolem ničeho, aby vám závěrem nasral do oka? Ne? Taxi pusťte Konzultanta. Nicotná sračka o ničem, v níž se sice Kryštof svou zdvořilou robotickou dickcí ze všech sil snaží Waltzovat na své obvyklé úrovni tajuplného devianta, nicméně nemá co, ani koho, tudíž jeho snaha vyústí do hajzlu a těch uplynulých ztrátočasových osm hodin naivního čekání na alespoň nějakou solidní pointu se tak smrskne na sadu unylých, naprosto banálních až přitroublých sociálních interakcí rozličných nesympatických kokotporátních pohůnků. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná mysteriózně-thrillerová jednohubka z korporátu, která by na skromné ploše 8x30 minut neměla urazit. Vykopne se svižně - podivnou vraždou a nástupem podivínského konzultanta (ušitého na míru Waltzovi) a dál se čas (z 90 procent strávený v kancelářích vývojářské firmy) dělí mezi pátrání po původu titulní tajemné postavy a mezi výzvy a dilemata, která ukládá hlavním postavám. Jak daleko budou ochotní zajít a o co vlastně jde zlověstnému a nevypočitatelnému Regusu Patoffovi? Consultant sice nepřekvapí a není tak haluzový jako žánrově podobné Severance, ale slušně zabaví atmosférou, nahozenými záhadami a ústřední postavou a vystačí si s jednou, adekvátně zakončenou sérií. A Waltz to spolehlivě táhne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

skvělý Waltz a...a víc nic. Konzultant sice pracuje minimálně do poloviny se slušnou mysteriózní atmosférou a přiznávám, že sem byl chvílemi docela solidně napjatý kudy se bude ubírat a co z toho všeho nakonec vyleze. O to větší nakonec bylo moje zklamání, když z toho nevylezlo vůbec nic. Osobně bych se klidně spokojil s pointou, že Patoff je ďábel, nebo nudící se bůh, ale místo toho sem dostal jen placaté nic. Měl to nakonec být horor? Nebo kritika korporátní kultury? Nebo snad úplně něco jiného? Knížka ze které seriálový Konzultant čerpá přitom vypadá velmi dobře a už jen z přečtení synopse je jasné, že tady si tvůrci jen vyzobali sem tam něco, čímž naprosto zabili jakýkoliv přesah. Když nad celou touhle minisérií zpětně přemýšlím, tak mi dochází, že všechny postavy včetně té Waltzovi jsou extrémně ploché a tvůrci s nimi jen šíbují po šachovnici tak aby se jim to hodilo do krámu, přičemž to, že to kolikrát úplně nedává smysl je jim jedno. S bídou průměr a zklamání...50% ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

jako Waltz je peckovej, ale posledni tri dily clovek dokoukava ze setrvacnosti, protoze ta uvodni smrt absolutne prestala davat smysl, mysterie se rozplyva a vlastne dejove se to strhne mimo konzultanta... ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si pustil na základě přečtení knihy, která není špatná, ale kromě hodně základní teze se jedná o zcela jiný příběh. Kniha má silný nadpřirozený rámec, který v seriálu prakticky chybí. Tvůrci si tak vytáhli jen hlavní postavu a jména. Seriál ale není špatný. Waltz hraje výsostně - ostatně je to role přímo pro něj. První půlka je opravdu dobrá a nutí koukat dále, druhá půlka nabízí spíš zklamání, ale pořád jde o napínavou podívanou. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skupina šesti detiček. Každé jiné barvičky (ještě že jich existuje tolik). Přesně 3x penisek a 3x vagínečka… pak záběr na hlouček lidí - opět dokonale aranžování, aby žádná rasa nevyčnívala… všichni průměrného věku 27…. Všichni vydělávají měsičně průměrně 115tis Kč (v přepočtu). Ale jakmile dojde na vraždu, musí to být běloch (a určitě byl hetero). A do toho vpadne nekorektní důchodce co si nebere servítky (asexuál, vozíčkář, duševně “něco”…). Alespoň takto se série rozjela (epizoda 1), aby ve finále spadla do skutečného vrcholu debility. Náhodný/nesmyslný děj se uzavřel stylem, ze kterého mi bylo nevolno víc, než z těch okousaných nehtů na nohou (epizoda 7). ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Díly mají po půlhodině, a tato krátká stopáž tomu sedí, a vše funguje. Celou dobu je zde skvěle budována nervozní atmosféra, která dále graduje. Záhadný Konzultant zůstává záhadným až do konce. To, že zde není nic úplně objasněno či vysvětleno, tomu akorát přidává na kvalitě a napětí. Další seriál z produkce Amazonu, který skvěle funguje (a kde si nikdo nemusí na nic důležitě hrát). ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Komedie to rozhodně není, spíše mysteriózní drama s nádechem thrilleru. Napětí a otázky jsou v každém díle a to hlavně díky skvělému Waltzovi. U mě to byly 4* do posledního dílu, ale díky debilnímu závěru, kde jedna zásadní otázka "kdo to vlastně byl nebo spíše co to bylo?" není zodpovězeno. Škoda. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promarněný potenciál ďábelského Waltze..... Začalo to skvělé, ale změnilo se to v nic neříkající natahovanou nudu, kde se řeší rivalita v kanceláři, vypuštění slona atd. Čekal jsem nějakou pointu, ale nic..... A ani se nic nedozvíme. Kdo bude čekat nějaké odhalení, třeba že to byl ďábel (podle úvodní znělky to tak i vypadalo), tak bude zklamaný jako já.... Jak se konzultant objevil, tak se i vypařil.... Zbytečná série od Amazonu, škoda ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Konzultant je poněkud plošším bratříčkem vrstevnaté knihy, kterou vyloženě neadaptuje, ale spíše si z ní „vyzobává“, co se mu tak říkajíc hodí do krámu. Místy maličko vrže motivace jednotlivých postav i samotného antagonisty, jako by se měnila díl od dílu a nepůsobí moc konzistentně. Co celý seriál vyloženě vynáší nad hladinu průměru, je jako vždy excelentní dvojnásobný držitel Oscara Christoph Waltz, který si démonického a tajemného Reguse Patoffa střihl s grácií a temným šarmem sobě vlastním. Kdykoli se objeví před kamerou, ukradne si veškerý prostor pro sebe a vám z něj bude běhat mráz po zádech. Celkem zdatně mu sekundují hlavní hrdinové v podání Brittany O'Grady a Nata Wolffa. Zbytek obsazení je pak už vyložená stafáž. Trochu zamrzí, že se tvůrci projektu více neutrhli ze řetězu a nevzali si více z knihy, protože zde převládá dost nejasný dojem z toho, co seriál chce být. Není ani kancelářským dramatem, ani psychologickým thrillerem, ba ani nadpřirozeným hororem. A už vůbec satirou na korporátní prostředí. A zároveň se snaží být trochu od toho všeho. Nepomáhá tomu ani krátká stopáž jednotlivých epizod, která je sice svižná a krásně tak seriál zhlédnete klidně na jeden zátah, neposkytuje ale prostor pro nějaké vedlejší linky. Celkově je seriál podstatně plošší než předloha a krom skvěle ztvárněného záporáka a celkem chytře napsaného závěru vlastně nepřináší nic světoborného. Příjemná a trochu mrazivá podívaná na jedno použití, která ve vás valnějších dojmů nezanechá… ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje zaujme nevšední námět, ale rychle to jde do kytek. Postupně se to změní na otravnou sociální vykecávačku mezi okrajovými postavami a o ničem. Hlavní hrdina to vlastně odehraje sám a je jediný zajímavý, takový klidný a efektivní krizový manažer. Ten komparz hrající postavy kolem něj, to už je ale o něčem úplně jiném. (23%) ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Popravdě nebejt Waltze tak to po pár epizodách ukončím. Tyhle "mysteriozní dramata" úplně moc nesnesu, kdybych četl předlohu tak bych si (údajně) byl schopen ty podstatnější věci doplnit. Ale na jedné postavě to fakt stát nemůže, alespoň né v téhle podobě a provedení... ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Skvělý a charismatický Christoph Waltz jako vždy, jen ten příběh celý po slibném začátku tak nějak vyšumí do ztracena, škoda. ()

Filmantomas 

všechny recenze uživatele

Začne to docela dobře, ale pak se z toho stane natahovaná nudná nudle z nosu. Waltz tradičně naprosto famózní, ale to je na seriál dost málo. ()

Reklama

Reklama