Reklama

Reklama

Angustia

  • Španělsko Angoixa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s milými holuby, šneky a jejich vlastníky, duševně nemocným sanitářem Johnem a jeho terorizující matkou. Jejich oblíbenou zálibou je vraždění osob pro zisk očních bulv. Co se ale stane, když se někdo skutečný nechá inspirovat? Pohodlně se usaďte a užijte si unikátní film ve filmu. Pečlivě si ale před tím zkontrolujte, zda nesedí někdo za vámi. (Okara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální, bizární a surrealistická Kultovní Psycho Pecka! Šílená matka telepaticky řídí svého syna na krvavé mise pomsty a když skoncuje s obětmi, vydloubne jim oči a přidá je do zvláštní rodinné kolekce. Ale to je pouze film: Opravdový horor začíná v kině, kde publikum sleduje tyhle děsivé vize! J.J Bigas Luna perfektně mixuje dějové linie mezi realitou a fantasy světem filmů. Španělé dokazují, že byli Mistři i v minulém století! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další, hodně povedený výlet, do nitra temné, lidské duše. S jedním očním specialistou, matkou, jejíž hlas mi nahání hrůzu ještě teď a s dvojitým příběhem, který se vlastně spojí v jeden. Vidět tenhle film v době jeho vzniku, to musel být fakt nářez, dnes přece jen slouží už jen, jako velmi kvalitní ukázka toho, že i bez nějakých pompézních efektů lze natočit snímek, který je napínavý, jako tětiva na luku. Fakt hustý. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V subžánri psychologického hororu hotová laskominka, dokonca by som povedal, že v mnohých smeroch unikát. Angustia sa vlastne skladá z dvoch príbehov, ktoré fungujú samostatne, pričom sa ale navzájom ovplyvňujú a pri niektorých scénach (nar. scéna na WC, pred plátnom.....) sa ich dejové linky aj pretnú, a to šikovným a efektným spôsobom. Dejové linky oboch príbehov sú síce priamočiarejšie a s pomalším tempom, avšak pocitový účinok na diváka je tu obrovský. Ani si vlastne nepamätám, žeby som videl niečo tak nepríjemné a pričom by ma obchádzal tak zlý, dusivý pocit. Keby som film videl v kine, asi by mi nebolo všetko jedno. Je to zvláštne, pretože sa tu žiadnych strašidelných ani extra krvavých scénok nedočkáte, úspech treba asi hľadať v neobyčajne kvalitne rozobratých charakteroch hlavných postáv matky so synom a v nátlakových, audiovizuálne nepríjemných scénach. Nedá mi ani nespomenúť na svoju dobú výborné technické spracovanie. Tu nie je čo riešiť, film si svojou originalitou, nápadom a s tým spojeným účinkom na diváka plný počet jasne zaslúži. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V Americe se celé osmdesátky točily x-té variace na Pátek třináctého, ale Španělé kujóni na to šli jinak. Film ve filmu, mistrně propleteny a pospojovány dvě časové roviny dělají z tohoto filmu jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Zdálo by se, že se ta premisa hypnotizující matky a její dokola opakující se promluvy k synovi zabijákovi nejpozději po půlhodině filmu vyčerpá, ale chyba – Bigas Luna má v rukávu ještě další překvapení a v druhé půlce to vše mistrně krvavě graduje. A to, jak film brnká i na lidské podvědomí, z něj činí krásně znepokojivý zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající a přitom téměř neznámá španělské hororová pecka z konce osmdesátých let. Překvapila mě hlavně naprosto prvotřídní technická stránka - klidně bych věřil, že je to jenom pár let starý film. Ale i dějově je to dost zajímavá věc. Jako kdybyste smíchali Dèmoni od Lamberta Bavy se slasherovým kultem Maniac. Přičemž má film i zajímavý cinefilský meta aspekt - rozehrány jsou dva příběhy, přičemž ten první se odehrává uvnitř druhého (běží v kině, kde se odehrává druhý děj) a vzájemně spolu souzní a ovlivňují se. Pro mne nejpříjemnější starší hororový objev letošního roku a vřele doporučuju. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama