Reklama

Reklama

Angustia

  • Španělsko Angoixa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s milými holuby, šneky a jejich vlastníky, duševně nemocným sanitářem Johnem a jeho terorizující matkou. Jejich oblíbenou zálibou je vraždění osob pro zisk očních bulv. Co se ale stane, když se někdo skutečný nechá inspirovat? Pohodlně se usaďte a užijte si unikátní film ve filmu. Pečlivě si ale před tím zkontrolujte, zda nesedí někdo za vámi. (Okara)

(více)

Recenze (46)

Lima 

všechny recenze uživatele

V Americe se celé osmdesátky točily x-té variace na Pátek třináctého, ale Španělé kujóni na to šli jinak. Film ve filmu, mistrně propleteny a pospojovány dvě časové roviny dělají z tohoto filmu jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Zdálo by se, že se ta premisa hypnotizující matky a její dokola opakující se promluvy k synovi zabijákovi nejpozději po půlhodině filmu vyčerpá, ale chyba – Bigas Luna má v rukávu ještě další překvapení a v druhé půlce to vše mistrně krvavě graduje. A to, jak film brnká i na lidské podvědomí, z něj činí krásně znepokojivý zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající a přitom téměř neznámá španělské hororová pecka z konce osmdesátých let. Překvapila mě hlavně naprosto prvotřídní technická stránka - klidně bych věřil, že je to jenom pár let starý film. Ale i dějově je to dost zajímavá věc. Jako kdybyste smíchali Dèmoni od Lamberta Bavy se slasherovým kultem Maniac. Přičemž má film i zajímavý cinefilský meta aspekt - rozehrány jsou dva příběhy, přičemž ten první se odehrává uvnitř druhého (běží v kině, kde se odehrává druhý děj) a vzájemně spolu souzní a ovlivňují se. Pro mne nejpříjemnější starší hororový objev letošního roku a vřele doporučuju. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom rarita, ktorej len málo chýba k dokonalosti. Celý námet hororu by sa dal zhrnúť jedným výrokom matky: "Všetky oči nášho mesta budú patriť nám!" Mal neuveriteľne kvalitnú kameru, ani by som nepovedal, že je to horor z 80. rokov. Je to aj dosť krvavé, napriek tomu by som film zaradil medzi psychologické horory. Boli tam totiž dosť dlhé scény, v ktorých protivná matka so svojim škrekľavým hlasom hypnotizovala svojho syna, až sa mi z toho točila hlava. Naozaj, na tento film tak skoro nezabudnete, už len preto, že sa jedná o dva horory súčasne v jednom, čo sa tak často nevidí. Mrzí ma len jedno - že som ho videl AŽ teraz (ale lepšie neskoro ako nikdy). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální, bizární a surrealistická Kultovní Psycho Pecka! Šílená matka telepaticky řídí svého syna na krvavé mise pomsty a když skoncuje s obětmi, vydloubne jim oči a přidá je do zvláštní rodinné kolekce. Ale to je pouze film: Opravdový horor začíná v kině, kde publikum sleduje tyhle děsivé vize! J.J Bigas Luna perfektně mixuje dějové linie mezi realitou a fantasy světem filmů. Španělé dokazují, že byli Mistři i v minulém století! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady se z nenápadného kousku vyklubal mimořádně kvalitní hororový thriller. Angustia se sice opírá o námět kultovních Démonů, ale všechno ostatní už si dělá hezky po svém. A to natolik efektním způsobem, že čím méně budete vědět, tím samozřejmě lépe pro vás. Snímek dominuje zvláštní, avšak naprosto pohlcující atmosférou, příjemným twistem v jeho první třetině a slušným násilím, kde převažují vyříznuté oční bulvy. Jednoznačně doporučuju, o tomhle se musí vědět! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děsivá Zelda Rubinsteinová z Poltergeista a její vyšinutý synek. Kromě hlemýžďů a holubů milují oba oči, oči, jež společně sbírají. Báječné psycho o synovi, kterého ovládá matka (nelze nevzpomenout Psycho), se chvílemi mění v halucinogenní podívanou, kdy kromě filmu ve filmu je do děje zatahován i samotný divák. Nedivil bych se, kdyby se v kině někomu z těch spirál zatočila hlava. Očička jsou pěkně vyřezávána, vydloubávána, omývána a vystavována. Výborná kamera, hudba i věrohodné herecké výkony. ,,Neboj se mě, nejsem skutečný, jsem jen tvoje halucinace.".......fik! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle je fakt velký překvápko! Naprosto originální, nápadem až ke genialitě inklunující horor, který ve mně bude hlodat ještě hodně dlouho. NEZJIŠŤOVAT NIC PŘEDEM, dostaví se vám hned několikrát wow/wtf efekt. Zpracováním film vůbec nevypadá na 25 let, možná tak na polovic. Hudba, efekty, hlasy.....fakt dobrý. Viděno v anglickém znění, pravděpodobně ne naposled. Vidět to v kině hodně se rozlížím kolem sebe....90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V subžánri psychologického hororu hotová laskominka, dokonca by som povedal, že v mnohých smeroch unikát. Angustia sa vlastne skladá z dvoch príbehov, ktoré fungujú samostatne, pričom sa ale navzájom ovplyvňujú a pri niektorých scénach (nar. scéna na WC, pred plátnom.....) sa ich dejové linky aj pretnú, a to šikovným a efektným spôsobom. Dejové linky oboch príbehov sú síce priamočiarejšie a s pomalším tempom, avšak pocitový účinok na diváka je tu obrovský. Ani si vlastne nepamätám, žeby som videl niečo tak nepríjemné a pričom by ma obchádzal tak zlý, dusivý pocit. Keby som film videl v kine, asi by mi nebolo všetko jedno. Je to zvláštne, pretože sa tu žiadnych strašidelných ani extra krvavých scénok nedočkáte, úspech treba asi hľadať v neobyčajne kvalitne rozobratých charakteroch hlavných postáv matky so synom a v nátlakových, audiovizuálne nepríjemných scénach. Nedá mi ani nespomenúť na svoju dobú výborné technické spracovanie. Tu nie je čo riešiť, film si svojou originalitou, nápadom a s tým spojeným účinkom na diváka plný počet jasne zaslúži. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo dost dobrý. Geniální scénář a propletení hororových žánrů. Skvělá hudba,herci i kamera. Některý scény jsou vymazlený k dokonalosti. Krvavá psycho jízda, která mi doslova vyrazila dech. Samozdřejmě ŽE se najdou i nějaký chyby, ale i tak musím dát 5 hvězd. Originalita a skvělý zpracování se prostě cení. SPOKOJENOST. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zamyslenie sa nad dopadom kinematografie na podvedomie, ale aj vedomie diváka. Samozrejme je táto myšlienka extrémne prehnaná, ale to režisér v dobe nakrúcania ešte netušil, že masové vraždy v kinách budú v neďalekej budúcnosti realitou. Ale radšej berte Angustiu ako filmový experiment s dvoma, či dokonca viacerými paralelnými realitami, respektíve fikciami. Ide síce o španielsky film, ale odohrávajúci sa v USA a tak budete mať dojem, že sledujete tamojší slasher, len trochu iného, rozumej originálnejšieho a artovejšieho razenia. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Smekám a tleskám tomuhle zapomenutému originálnímu horroru. Ten nápad je prostě geniální a když nevíte, do čeho jdete tak jako já, budete velmi překvapeni! Už jen proto si tenhle film zaslouží absolutní hodnocení, ale navíc je i skvěle zpracovaný s pěkně úchylnou hudbou a lahůdkovými herci. Delikatesa. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouho jsem přemýšlel, co si o tomto filmu vlastně myslet. Naprosto famózní začátek nesoucí se v duchu originálního nápadu, navíc značně odpudivého, jdoucí ruku v ruce s psychologickým terorem své matky je bohužel na vahách spokojenosti převážen značně průměrnou druhou polovinou, kde vyvolané napětí opadá. Nakonec jsem se rozhodl pro vyšší hodnocení, především kvůli originalitě, skloubení totožného příběhu na plátně i ve skutečnosti a alespoň trochu vyvedenému zakončení. 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další, hodně povedený výlet, do nitra temné, lidské duše. S jedním očním specialistou, matkou, jejíž hlas mi nahání hrůzu ještě teď a s dvojitým příběhem, který se vlastně spojí v jeden. Vidět tenhle film v době jeho vzniku, to musel být fakt nářez, dnes přece jen slouží už jen, jako velmi kvalitní ukázka toho, že i bez nějakých pompézních efektů lze natočit snímek, který je napínavý, jako tětiva na luku. Fakt hustý. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy nebudem fanúšikom zrovna takého výrazového herectva, aké reprezentuje Zelda Rubinstein. V prípade sľubne vyzerajúcej španielskej Angustie tak musím konštatovať, že zaujímavý slasherový námet sa tu postupne stratil v záplave uškriekanosti a teatrálnosti v podaní Zeldy a jej zdatne sekundujúcich hereckých kolegov. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Na toto je třeba zajít do kina! Mimochodem, když už se objevila druhá scéna ala "soustřeď se na střed spirály" podlehla jsem a usla. A je to snad poprvé, kdy to u filmu lze brát tak trochu jako plus :D ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět opravdu "originální" horor? Tak si zapněte Angustia!!! Doteď jsem nenarazil na nápad zpracování "filmu ve filmu" a ač to zní neuvěřitelně, je to tak. První polovina příběhu je doslova hypnotická a řekl bych, že i ne moc příjemná na koukání. Počkat, co hypnotická?!? Vždyť se jedná přímo o hypnózu diváka! Stejně jako ta manipulující matka hypnotizuje svého chorého syna, tak film nebezpečně působí i na diváky v kině. Mám ale na mysli kino v tomto filmu! Vzájemná paralela s oběma příběhy se pak začíná hrozivě přibližovat navzájem. Angustia musí být hlavně hodně zvláštní zážitek v kině. Teď mám ale na mysli skutečné kino. Že vám to hlava nebere? To se nedá takhle odvyprávět, jednoduše se to musí spatřit. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Zvuk kyvadla, roztočená špirála, uhrančivé oči, hypnóza. Angustia (Úzkosť) bola natoľko presvedčivá a sugestívna, že som takmer zaspal. Pre iné filmy záporné hodnotenie, pre tento pochvala. Je to skoro postmoderne ladený príbeh v príbehu, film vo film. Dve roviny sa občas prekryjú ako pri zatmení slnka. A napokon sa preplietli až tak, že som mal z toho guláš a kládol som si otázku, či náhodou nie som tiež zhypnotizovaný. Dopozeral som to v akomsi stave zmeneného vedomie. Vplyv médií je zničujúci. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama na druhou s trošku ukvapeným koncem. Dobrý nápad podobný Bavovým Démonům. Nepříjemně ječící a hypnotizující Zelda Rubinstein (naše Aťka Janoušková). Netradiční film. Škoda některých vyloženě odfláknutých scén. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu vo filme určite zaujímavý, originálny, rokmi však strácajúci na pôsobivosti, šokujúcosti, zľahka nudný. Čakal som niečo viac bizardné a menej 80s slasher. Vidieť to však v 87mom a v kine, minimálne na tie 4* by to bolo. Koniec + záverečné titulky super ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Matka muža stredného veku je šialená,ovláda telepatiu a zbiera ľudské oči.Už ich má celú kopu,ale stále sa jej to málo. Telepatický a možno aj hypnotický,ťažko posúdiť,ovláda svojho syna,ktorý jej musí tie oči nosiť.a preto musí vraždiť. Je to oftalmológ,preto to ovláda dokonalé.Veľkú časť filmu to prevádza priamo v kine za prevádzky.Je to veľmi podivný film,dokonalé bizarný,A dosť desivý.Atypický,originálny.Matku hraje Zelda Rubinstein,známa s filmu Poltergeist.A je to film,ktorý sa dlho udží v hlave,nedá sa naňho zabudnúť. ()

Reklama

Reklama