Reklama

Reklama

Angustia

  • Španělsko Angoixa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s milými holuby, šneky a jejich vlastníky, duševně nemocným sanitářem Johnem a jeho terorizující matkou. Jejich oblíbenou zálibou je vraždění osob pro zisk očních bulv. Co se ale stane, když se někdo skutečný nechá inspirovat? Pohodlně se usaďte a užijte si unikátní film ve filmu. Pečlivě si ale před tím zkontrolujte, zda nesedí někdo za vámi. (Okara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální, bizární a surrealistická Kultovní Psycho Pecka! Šílená matka telepaticky řídí svého syna na krvavé mise pomsty a když skoncuje s obětmi, vydloubne jim oči a přidá je do zvláštní rodinné kolekce. Ale to je pouze film: Opravdový horor začíná v kině, kde publikum sleduje tyhle děsivé vize! J.J Bigas Luna perfektně mixuje dějové linie mezi realitou a fantasy světem filmů. Španělé dokazují, že byli Mistři i v minulém století! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající a přitom téměř neznámá španělské hororová pecka z konce osmdesátých let. Překvapila mě hlavně naprosto prvotřídní technická stránka - klidně bych věřil, že je to jenom pár let starý film. Ale i dějově je to dost zajímavá věc. Jako kdybyste smíchali Dèmoni od Lamberta Bavy se slasherovým kultem Maniac. Přičemž má film i zajímavý cinefilský meta aspekt - rozehrány jsou dva příběhy, přičemž ten první se odehrává uvnitř druhého (běží v kině, kde se odehrává druhý děj) a vzájemně spolu souzní a ovlivňují se. Pro mne nejpříjemnější starší hororový objev letošního roku a vřele doporučuju. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět opravdu "originální" horor? Tak si zapněte Angustia!!! Doteď jsem nenarazil na nápad zpracování "filmu ve filmu" a ač to zní neuvěřitelně, je to tak. První polovina příběhu je doslova hypnotická a řekl bych, že i ne moc příjemná na koukání. Počkat, co hypnotická?!? Vždyť se jedná přímo o hypnózu diváka! Stejně jako ta manipulující matka hypnotizuje svého chorého syna, tak film nebezpečně působí i na diváky v kině. Mám ale na mysli kino v tomto filmu! Vzájemná paralela s oběma příběhy se pak začíná hrozivě přibližovat navzájem. Angustia musí být hlavně hodně zvláštní zážitek v kině. Teď mám ale na mysli skutečné kino. Že vám to hlava nebere? To se nedá takhle odvyprávět, jednoduše se to musí spatřit. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom rarita, ktorej len málo chýba k dokonalosti. Celý námet hororu by sa dal zhrnúť jedným výrokom matky: "Všetky oči nášho mesta budú patriť nám!" Mal neuveriteľne kvalitnú kameru, ani by som nepovedal, že je to horor z 80. rokov. Je to aj dosť krvavé, napriek tomu by som film zaradil medzi psychologické horory. Boli tam totiž dosť dlhé scény, v ktorých protivná matka so svojim škrekľavým hlasom hypnotizovala svojho syna, až sa mi z toho točila hlava. Naozaj, na tento film tak skoro nezabudnete, už len preto, že sa jedná o dva horory súčasne v jednom, čo sa tak často nevidí. Mrzí ma len jedno - že som ho videl AŽ teraz (ale lepšie neskoro ako nikdy). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V Americe se celé osmdesátky točily x-té variace na Pátek třináctého, ale Španělé kujóni na to šli jinak. Film ve filmu, mistrně propleteny a pospojovány dvě časové roviny dělají z tohoto filmu jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Zdálo by se, že se ta premisa hypnotizující matky a její dokola opakující se promluvy k synovi zabijákovi nejpozději po půlhodině filmu vyčerpá, ale chyba – Bigas Luna má v rukávu ještě další překvapení a v druhé půlce to vše mistrně krvavě graduje. A to, jak film brnká i na lidské podvědomí, z něj činí krásně znepokojivý zážitek. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama