Reklama

Reklama

Plná kapsa zázraků

  • USA Pocketful of Miracles (více)
všechny plakáty
Trailer
USA, 1961, 136 min

Obsahy(1)

Postarší žebračku Jablečnou Anču (Apple Annie - Bette Davis) zná a má ráda celá Broadway. Včetně šéfa tamního podsvětí Šviháka Daveho (Glenn Ford), který si u ní pravidelně, pro štěstí, kupuje jablko. Jenomže ošuntělá žena má tajemství. Má dceru ve Španělsku, jejíž výchovu platí z milodarů. Mladou dívku udržuje v přesvědčení, že její matka je bohatá a patří k privilegované vrstvě newyorské společnosti. Dívka ale přijíždí se svým španělským snoubencem a jeho otcem šlechticem do New Yorku navštívit svoji budoucí příbuznou. Švihák Dave přinucený snoubenkou Elizabeth (Hope Lange) konečně jednou udělat něco nezištně dobrého, zaplatí proměnu staré žebračky na elegantní dámu žijící v drahém hotelu, aby přesvědčili španělské grandy, že budoucí nevěsta skutečně pochází z dobré rodiny. Komedie natočená podle povídky Madam Pajda spisovatele Damona Runyona. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny rezisersky pocin Franka Capru /Mr. Deeds goes to Town, Mr. Smith goes to Washington, It´s a wonderfull Life/ a musim napisat, ze Capra sa rozlucil s reziserskou tvorbou fuckt stylovo. Komedia, presne tak, ako ma byt, film ma mily styl, plynie si svojim tempom, ktore nie je ani prilis pomale ako v mnohych artovych koninach a la Loni v Marienbadu, ale ani prilis rychle, takze divak bude v pohode stihat vnimat dej, ba dokonca si moze na chvilu odskocit na hajzlik a o nic nepride. Bette Davis v roli zobracky bola proste skvela, dama na urovni, hrat vedela, takze som si ju plne vychutnal. Fakt vynimocna herecka, u mna teda bude Bette Davis sakra vysoko. Glenn Ford /Superman/ sa roly zhostil tiez dobre, neprehraval, takze som bol spokojny. Okrem nich dvoch este spomeniem aj skvelu Hope Lange /Young Lions s istym Marlonom Brando/. Kulisy su vyborne, tvorcovia sa s nimi pohrali, a dialogy patri tiez k tym lepsim, dalo sa par krat dobre zasmiat. Videl som film na iwannawatch.to, DVD zhanam uz sakramentsky dlho a nie a nie stale ho zohnat. 77 % ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Milé, asi jako všechny filmy, které jsem viděla od tohoto režiséra. Na jeho filmy se příliš nevrhám, protože mi vadí jeho naivní styl (nejvíc mě vytáčel v Meet John Doe - to mohl být,myslím, podstatně zajímavější film, kdyby se ho zhostil třeba Billy Wilder nebo třeba Orson Wells...ale to je něco jiného). Nicméně tento příběh je dlé mého názorů v naprostém souznění se stylem režiséra, takže i výsledek byl příjemný a má-li člověk náladu, velmi přijatelný. Ale byl to typický Capra, že? Překvapil mě Glenn Ford, v takovéto poloze jsem ho ještě neviděla a netypovala bych ho na ni. Peter Falk byl neodolatelná plašmuška. Co mi vadilo, by délka filmu a některých scén. O půl hodinky méně a dala bych 4*, protože jsem si film upřímně užila. Takto to jsou lepší 3*. ()

Reklama

mire.k 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka. Pohodový sentimentální film s vtipem a happy endem. Z doby, kdy režiséři uměli režírovat  scénáristé psát scénáře. A kdy k zábavě nebylo třeba výbuchů, hektolitrů krve či fekálního humoru. Prostě střední a pozdní věk si to užije. Je s podivem, že ani po tolika letech nebyly schopny české mainstreemové televize ho na vánoce uvést.  A na vánoce opakují stále stejné hrůzy. Děkuji za české titulky na netu, kde se dá tento film shlédnout. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Trochu natahované, přesto roztomilé a dobře režírované, Frank Capra byl prostě eso, to se nedá jinak říct. Glenn Ford je tu skvělý a brblající Peter Falk, nečekaně už v baloňáku a s doutníkem,  byl právem nominován na Oscara za vedlejší roli. Nosná historka je trochu naivní, ale atmosféru to má hodně dobrou, vtipné to taky je, škoda, že to není kratší. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (3)

  • Poslední film Franka Capry a Thomase Mitchella, první film Ann-Margret. (Teres)

Reklama

Reklama