Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná egyptoložka Erica Baronová se vydává do krajiny Faraónů - Egypta, kde na své cestě z Káhiry do Údolí králů v Luxoru pátra po mystické neobjevené hrobce faraónů. Avšak o tyto poklady mají zájem i překupníci na černém trhu a tak po tom, kdy Erica objevila skrytý poklad, se ocitá ve spletité síti pronásledování, vražd, zrady i lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

curil 

všechny recenze uživatele

Film je mi sympatický především svým   námětem (Egypt miluju po několika dovolených)   a také svým hereckým obsazením, hlavně   M.Ronet, J.Gielgud, F.Langella a další. Na rok   vzniku slušné triky i zábava. Samozřejmě, na   Mumii nemá, ale to je jiný level, i když u mě   to vychází v hodnocení stejně, ale to je tím,   co jsem uvedl předtím. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...SÚ TU SAMÉ HOVÄDÁ." __ Od tunajšieho hodnotenia som neočakával žiaden mimoriadny zážitok. Nakoniec som teda nijako sklamaný nebol a pravdou je, že v z drvivej väčšiny je tento film podpriemerný. Tešil som sa na sľubné herecké obsadenie, no Sir John Gielgud sa poberie k Anubisovi než by ste stihli mrknúť, postava J. R. - Daviesa je absolútne nevyužitá a zo začiatku veľmi solídny Frank Langella sa postupne necháva unášať vlnou ostatných parodicky hrajúcich hercov. A zlého humoru či parodovania všeličoho možného je vo filme toľko, až sa mi miestami zdalo, že sa jedná o nevydarenú komédiu. Vo výsledku teda nie vyslovene nudné, len hlúpe a plné nezmyselných zvratov, až sa divím, že to nenominovali na žiadnu Zlatú malinu. Zvláštne ako dokáže uznávaný režisér nakrútiť tak nevyrovnaný film. Povšimnutie si zaslúži miestami vydarená hudba, no vôbec nechápem prečo sa film volá tak, ako sa volá. (1. komentár filmu) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sfinga vůbec nepojednává o Sfinze. Snímek pojednává o práci egyptoložky, jež se díky svým výzkumným ambicím ocitá uprostřed bitvy o poklady Egypta. Černý trh tu jede ve velkém a sošky a jiné artefakty mají nesmírnou cenu. A protože peníze až na prvním místě, tak Erica Baron musí bojovat i o život. Výprava je slušná, Egypt vypadá pěkně, herecké obsazení je také silné, ale film nedokázal udržet mou pozornost po celou dobu. Na dvě hodiny má toho napínavého děje trochu málo, byť o nějaký ten zvrat a překvapivý moment tu nouze není. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pozorovat ta místa osmdesátých let. V dnešní době se tam vyskytuje asi tisíckrát víc návštěvníků. Film koukatelný, tempo solidní ale zápletka málo napínavá a ten konec trochu moc jednoduchý. Borka spadne do sklepe, kde je asi milion koster, ale sama během pěti minut najde cestu ven po té, co nohama vykopne pár zabetonovaných kamenů. Výborný dabing Krbová + Štěpánek + Županič. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré dobrodružné filmy a z tohohle ten oldschool-feeling doslova dýchá. Má pěkné lokace a dobrou hudbu, i hlavní představitelé jsou vybraní dobře. Problém je ale taková podivná nevýraznost. Přestože akčních scén tu není málo, nějak nestojí moc za pozornost a po chvíli na ně zapomenete. To samé s dialogy. Určitě se u toho nebudete nudit, na druhou stranu ale nijak nenadchne. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je filmovým zpracováním stejnojmenné knihy Robina Cooka. (e.v.i.i.k)

Reklama

Reklama