Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobby Jones, syn vikáře z malé vesničky ve Wallesu, najde při hledání golfového míčku na pobřeží pod skalním útesem umírajícího muže. Krátce před svou smrtí vysloví neznámý otázku: "Proč nepožádali Evanse?" Bobby se společně se svou přítelkyní lady Frances Derwentonovou rozhodne vypátrat, co mohla tato tajemná slova znamenat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Herecky naprosto brilantní zpracování jinak spíše slabší detektivky A. Christie. V mnohém se podobá "Záhadě sedmi ciferníků", ovšem je v něm méně vtipu a více napětí, takže tentokrát už bych si tento TV film netroufal označit za "čistokrevnou komedii", ale obsažený humor je stále hodně vypečený ;o) Poněkud vražedná je ovšem stopáž, křepce přesahující tři hodiny... Celkový dojem: 70% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Obsah - jakztakz ujde. Forma - bida: priserny "TV studio" vizual nastesti doplneny exteriery, temer zadna hudba (a kdyz uz, tak taha za usi), "barevne duchy" (u svetel, svicek, pri horizontalnim pohybu...) a HLAVNE ta stopaz. Nevim co tvurcum ruplo v bedne, ale udelat "obycejnou" detektivku na tri hodiny, to neni ani vtip, to je na lecebnu (dokonce i velkofilm Mela Gibsona "Braveheart" je o neco kratsi!) Je to sice porad Agatha, ale snesitelnejsi a modernejsi verze s J. McKenzie jako Marplovou (2009) je mnohem lepsi (i kdyz soudim jen film, ne jako vernost predloze). V teto verzi z let 80.ych zadny vylozene detektiv neni, ale neni to az tak naskodu. J. Warwick jako varhanik a vyslouzilec namornictva a F. Annis jako angl. lady k sobe pasuji pekne. Ostatni herci jsou take vybrani dobre - za zminku stoji Mrs Rivingtonova, kterou hraje J. Hickson. Ta pak hrala ve filmech Marplovou az do r. 92. Zapletka je taky fajn, ale je tu par mist "priskrcenych" na miru unosnosti. V pribehu hraji dulezitou roli manzele Caymanovi, kteri identifikuji prvni mrtvolu. Ale pak se po nich slehla zem. Kdo je najal, a kdo byla ve skutecnosti Caymanova? To se nikdo nedovi. Ale pokud si to divak uvedomi, musi mu cvaknout, ze historka o tom, jak Roger roztrhal fotku je nedorecena - prave s ohledem na Caymanovy. A kdyz to tedy cvakne, je jasne kdo je vrah uz v puli. Ale asi aby tenhle glitch ve scenari presli, az do konce uz fotka radsi zminena neni. Dalsi pochybnou veci je vrazda Henryho. OMG! vrah ho zastreli ode dveri zepredu a koroner to uzna jako sebevrazdu? To musel by hodne napity koroner, ze mu neni divne, proc neni vstrel u spanku. A uplne posledni scena se zachranou Frankie? no to snad ne, kdo jiny se mohl vratit do domu, kdyz vrah jel za hranice a jeho komplic truni ve vezeni? No proste to uz by neprekvapilo ani nejvetsiho vola. Anebo asi tvurci spolehaji, ze ve trech hodinach rozmelni nektere dost zasadni nesrovnalosti a divak usne. Jedine, co me fakt pobavilo, je kde se vlastne tedy nachazi "Evans". To bylo opravdu necekane. [a nekdo to jeste hodnotte, tohle si nezaslouzi cervena cisla hodnoceni!] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem hodinou verzi, která byla plná záhad a nejasností. Plná britského suchého humoru a narážek.(70%) ()

Reklama

Reklama