Reklama

Reklama

Odyssea

(seriál)
Dobrodružný / Sci-Fi / Rodinný
Kanada, (1992–1994), 19 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec Jay se po nehodě při pokusu zachránit dalekohled svého dlouho pohřešovaného otce, dostává do komatu. Objeví se ve světě, kde neexistují dospělí, a kterému vládne nejstarší dítě podobné Jayovu otci nejen jménem; Brad. Brad je pro ostatní děti téměř mýtickou postavou, velkým vůdcem, ale zdá se, že jeho idealisticky budovaná říše se pomalu mění v totalitu řízenou svévolnými veliteli monitorů. Jay chce najít svého otce, rozhodne se tedy vyhledat Brada. Odysea začíná. (Mitopus)

(více)

Recenze (22)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který jsem s napětím sledoval snad ve Veze nebo v Magionu. Hlavní hrdina se po pádu dostává do kómatu, v němž prožívá exotická dobrodružství na cestě k Majáku, kde se pak snad konečně smíří s otcovou smrtí, vyrovná se sám se sebou a procitne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Koncom 90tych rokov dosť populárny seriál, neustále každé prázdniny opakovaný na Markíze. Vo svojej dobe mi strašne liezol na nervy, ale s odstupom času by som si ho aj rád nostalgicky znovu pozrel. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě svého času dostal. Hlavní hrdina prožívá v komatu mnohá dobrodružství se svými přáteli ve snaze nalézti svého otce. Pokud si správně pamatuji, otec sám svého syna někdy v závěru navštíví v nemocnici. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podivný, skoro psychadelický a vysoce návykový seriál. The Odyssey má výjimečně chytře vymyšlený námět. Jayův svět je zajímavý sám o sobě a navíc se v něm, tu a tam, objevují osoby a události z jeho reálného života. Dneska už si to pochopitelně dokážu vysvětlit, ale na prvním stupni základky jsem na to zíral s široce otevřenýma očima a nebyl si jistý vůbec ničím. I když je seriál určený primárně pro děti, dají se v něm najít myšlenky, které nezapadnou nikdy. Degenerace skoro pohádkového světa ve hrůzu nahánějící totalitu, nebo chlapcovo postupné vyrovnávání se s otcovou nepřítomností má neskutečnou sílu, a věřím, že by udrželo i pozornost dospělého diváka. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Viděno sice v dětství, ale velmi si jej dobře pamatuji. Tehdy se mě moc líbil, ale nevím co bych na něj řekl dnes. ()

BLADER 

všechny recenze uživatele

Skutočne, čo si dokážem vybaviť, bol to kvalitný seriál. Chcel by som, aby som mal možnosť ešte niekedy si ho pozrieť, aj keď si nemyslím, že by sa môj názor naň mohol nejako zmeniť. Alebo, aspoň neviem... ()

mangui 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál sem hodně žral.. akorýt mám pocit, že jsem to viděl na Nově a ne v těch pořadech na jedničce (Vega a Magion) ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si znělku na youtube a hned jsem věděl která bije.. jako osmiletej smrad jsem tatíkovi vytáhl ze skříně vínové sako, vyrobil si na něj výložky a všemožné insignie, aby to vypadalo jako ta "dospělácká" uniforma dětí ze seriálu, a pak jsem se jako king natřásal před zrcadlem)) ()

MFA 

všechny recenze uživatele

Musím dát maximum. Vím že to možná není objetktívní, ale tohle je jeden ze seriálů mého dětství, který doufám nikdy nezapomenu a který formoval mojí fantazii. Ve své době jsem kvůli tomu o víkendech brzy ráno vstával, hltal každý díl a bylo to pro mně hodně osobní. Dodnes miluji příběhy s dětskými hrdiny a příběhy které mají takhle specifický pohled na svět. Když si dnes odmyslíte televizní triky a zpracování roku 92 a soustředíte se na příběh, tak je to pořád docela síla, hmm?! (pro lidi kteří nikdy úplně nevyrostou a nezciničtí) ()

aliajas 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúci komentátory zabudli podotknúť, že v Jayovom svete sú ľudia, ktorých skutočne pozná. A všetko, čo sa s ním deje v reálnom svete sa prelína aj do toho jeho sveta. Pokusy oživiť ho, návštevy, výlety... Odysea II "Lekáry povedali, že som bol v kóme. Možno som bol. Ale za svetom vedomia je ešte svet, o ktorom nič nevedia. Keď som sa prebral, nič už nebolo ako pred tým a ten druhý svet prišiel so mnou. Moja odysea pokračuje." Jay ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

spolu s Opičím králem další seriál,o kterém když mluvím na veřejnosti,tak na mě všichni civí jako na blázna v pomale vrzají dveře léčebny...nikdo ale vůbec nikdo ho nezná a dokud jsem si nevzpomněla na název sama,tak mi nikdo nedokázal poradit,jak se jmenuje...dávám 4 hvězdy za to,že mě musel hodně moc bavit,když na něj o 20 let později vzpomínám..:) ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Neviem preco ale ja si fakt pamatam len tu vrzgajucu bielu branku (samozrejme aj zaciatok ako drbne z lana). No mam ten pocit detstva zakazdym ked si spomeniem na Odyseu. ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Jestli je to tohle , tak s klidem dávám plnej počet, protože jsem na tom tenkrát dost ujížděl :-) Pamatuju si hodně málo, ale vim, že to byl v tý době jeden z mých nejoblíbenějších seriálů (viděno mysllím v Magionu)...... než přišla Cesta do Neznáma ()

Reklama

Reklama