Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film je mixem žánrů a bohužel když už se člověk přeladí na satiru, skáče děj do dramatična, když na romantiku je akční... Nějak to celé moc nedrželo pohromadě. Škoda, protože zejména s nástupem serži Scott Glenna se mi film začal pořádně líbit. Pak to ale spadlo kamsi do podivna. Z armádních skladů se vždycky kradlo a kdo v tom uměl chodit, byl král. To platilo za všech válek a za míru na vojenských základnách obzvláště. V míru je totiž největším nepřítelem vojáka nuda. Kdo chce vidět tedy krapet neotřelý pohled na americkou vojenskou základnu v Západním Německu těsně před pádem Berlínské zdi, má možnost. Já dávám tři cisterny leštidla, protože čistota je půl zdraví! * * * ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

"Ááá, přejeli jsme brouka.." - Pro mě nezapomenutelná scéna - projížďka v tanku napříč městem. Příjemná komedie, která určitě pobaví o amerických vojácích v Německu a jejich černém obchodu víceméně s čímkoliv. Asi první film, kde jsem si všiml skvělého Joaquina Phoenixe a ještě více oblíbil Eda Harrise. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na ten heroin, co vám tak chutnal? Jak je možný, že sou v hrnci všechny přísady (Joaquin Phoenix, Anna Paquin v plavkách, Ed Harris, kritika armády, černej humor), vaříme to na těch 85 stupňů celejch šest hodin a stejně nás to nesjede? Buffalo Soldiers je noc strávená na diskotéce s extází v hubě, na kterou zapomenete jen pár dní poté. Snad jen si vybavíte tu docela hezkou holku, co vám sem tam postavila vojáčka do pozoru. Jak že se ta blbka jmenovala? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tři věci na Německu miluju - svůj Mercedes, neomezenou rychlost na dálnici a černý trh na všechno, co vás napadne." Byla-li tohle reálná ukázka toho, jak funguje americká základna na spřáteleným území, tak bych ji u nás chtěl taky. Teda kdybych si chtěl koupit tank nebo hromadu drog. Jenže já nechci. Jsem prostě pacifista, ale zbrojaři potřebujou vydělávat, tak se bude válčit. Dobrá, začněte. Já si k tomu pustím nějakou slušnou komedii, což ovšem tahle není. Pár fórů a špetka sarkasmu zkrátka dobrou komedii nedělá. Tohle je spíš varování. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Ukradni, co můžeš (český překlad je poměrně nepřesný, ale na druhou stranu vystihuje o čem film je), je snímkem, který pořádně neví, čím chce být. Pravděpodobně chce být válečnou komedií a válečným dramatem, bohužel ani jedna stránka filmu nefunguje dobře. Najde se pár vtipných scén (např. když američtí vojáci řídí tank pod vlivem drog a tankem projíždějí město, nebo některé hlášky Joaquina Phoenixe). Bohužel, valná většina ,,vtipných momentů" už nezabírá tak dobře (nebo aspoň nezabírala tak dobře na mě). Mnohem lepší komedií o studené válce je Kubrikův Dr. Divnoláska. V některých částech film nasadí vážnou tvář, což mu ale také moc nejde. Hodně to zvedá Joaqiun Phoenix, který svou postavu zahrál hodně dobře. Ostatní herci mu ale také dobře sekundují. Celkově je to průměrný film, místy celkem nudný (výhoda je, že má jen 1,5 hodiny, tak se to dá vydržet). Nemastných, neslaných 5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama