Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kedysi dávno-pradávno povstali proti Bohu anjeli vedení Luciferom - Diablom, ten ich však so svojimi zástupmi verných porazil a uvrhol do pekla bez možnosti návratu do nebies. Diabol sa však nevzdal svojich plánov na vybudovanie vlastného kráľovstva, a tak každých 600 rokov sa na Zemi zrodí jeho armáda okrídlených príšer pomenovaných Gargoyles, aby získala kontrolu nad nad naším svetom. Od poslednej vojny uplynuli stáročia, spomienky vybledli a ostali len nespočetné vyobrazenia v starých knihách a na priečeliach starých katedrál, ktoré naši súčasníci zaradili ako výplod bujnej fantázie našich predkov do ríše rozprávok a báji.
Súčasnosť. Antropológ Dr. Mercer Boley (Cornel Wilde) sa spolu s dcérou Dianou (Jennifer Salt) vybral do odľahlej púštnej oblasti amerického juhozápadu, aby navštívil Púštne múzeum strýčka Willieho. Ten im ukáže svoj poklad, kostru čudnej bytosti, ako keby poskladanej z rôznych ľudských a zvieracích kostí. Skeptický vedec ho najprv vysmeje, ale keď im hrdý majiteľ porozpráva o svojom náleze podrobností a navyše zopár indiánskych legiend o čudnom tvorovi, prebudí to v ňom záujem. A to ešte vôbec netuší, že sa zanedlho stretne aj s tvorom, čo bude mať na tých kostiach živé mäso... (beso74)

(více)

Recenze (9)

hladass 

všechny recenze uživatele

Na levný TV film jde o velmi povedený kousek... Gargoyles, kteří jsou z počátku prezentováni jako zlé bytosti, jejichž cílem je vyhubit lidstvo, jsou v konečném důsledku poměrně sympatičtí a rozhodně zajímavější než celé lidské obsazenstvo... Vzhledem ke krátké stopáži film hodně rychle utíká, atmosféru má zdařilou, herecké obsazení je také příjemné a latexové masky vytvořené v dílně Stana Winstona jsou naprosto luxusní a nikdo mě nepřesvědčí, že Jeepers Creepers se jimi neinspiroval... Poněkud neprávem pozapomenutý kousek... ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa jedná o starší TV film,je o hodne lepší ako napr.Rise Of The Gargoyles z roku 2009,ktorý je tiež TV film.Toto je pravá TV sci-fi horrorová klasika.Dosť rýchle tempo a dosť desivých okamihov.Kultová klasika,ktorá má čo ponúknuť.Aj tie potvory nevyzerajú zlé,trocha mi pripomínali monštrum z Jeepers Creepers.Tento film sa oplatí vidieť,samozrejme len za predpokladu,že máte radi filmy tohoto druhu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsou gargoylové docela dobrými monstry, snímek má spíše klasický vývoj a nedá se čekat, že by zde bylo něco, co by vás mohlo vyloženě překvapit. Ale díky tomu, jak je s malým rozpočtem horor „Gargoyles“ natočen, se mi prostě líbil a chci mu dát vyšší než jen průměrné hodnocení. Trochu zapadlý kousek, ale snad ne natolik, aby se na něj úplně zapomnělo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah je v základu vyčerpávající, tak jen doplním své postřehy. Na dobu vzniku je to docela povedený televizní film, který vypadá spíše jako z osmdesátých let. Masky démonů jsou slušné, hlavně jejich velitele, což jistě není Lucifer, ale to nevadí. Diana je blbka, co si sama zavaří, její otec hlupák, co vše dorazí. Dostanou se oba do ohrožení života a Diana je navíc unesena. Co by s ní asi chtěli démoni dělat, lze se jen domýšlet. Dnes by to byl zřejmě film plný laciných digitálních efektů, kde by i oheň a výbuchy byly z pixelů. Příjemná oddechovka, sympatická stopáž. Doporučil bych ale asi jen žánrovým fanouškům, co mají tenhle typ starších filmů rádi, páč současný divák by asi moc nadšený nebyl. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Za lacné peniaze natočený televízny film narábajúci s látkou, ktorá ako keby patrila do sveta niekde na Planéte opíc (V tom čase mala v kinách premiéru tretia časť - Dobytie Planéty opíc). Je to o dvoch svetoch, ktoré majú teoreticky 2 možnosti, súperenie a boj alebo koexistencia, praktický je však reálna len jedna z nich. pomalšie tempo, minimum krvi, gumené masky prezrádzajú, že film má už nejaký ten rôčik za sebou, navzdory tomu film stále stojí za pozretie. Masky gargoyl sú detailne prepracované (niet sa čomu diviť, premiéra mága na špeciálne efekty Stana Winstona), na obrazovke sa stále niečo deje a tak tá hodinka a štvrť ubehne ako voda. Nedostatok peňazí však spôsobil, že film sa končí tam, kde by sa malo práve začínať nejaké to grandiózne finále. ()

Zajímavosti (8)

  • Hlas Bernieho Caseya bol v postprodukcii nahradený hlasom Vica Perrina, pretože sa producentom k postave, ktorú stvárňuje (hlavný gargoyle), nezdal vhodný. (beso74)
  • Grayson Hall prišla s myšlienkou držať v každej scéne, v ktorej sa objaví v ruke nejaký ten alkohol. (beso74)
  • Keď je jedno z monštier prejdené autom a ležiac na zemi zomiera, je pod maskou možné zreteľne vidieť tvár herca. (beso74)

Reklama

Reklama