Reklama

Reklama

Ooru naito rongu

  • Japonsko オールナイトロング (více)

Obsahy(1)

Traja chalani sa spriatelia po tom, čo jeden psychopat ubodá na ceste mladé dievča a jeden z nich ho zrazí skútrom. Trojica sa dohodne, že usporiadajú párty u jedného z nich, na ktorú pozvú aj pár dievčat. V zháňaní dievčat sú však neskúsení, a preto splnenie tohto cieľa je zložitejšie, než sa na prvý pohľad zdalo. Oslava sa však neuskutoční, pretože jednému z trojice partia výrastkov znásilní a zabije dievča a oni sa týmto kriminálnikom rozhodnú pomstiť. Nie všetci však z tohto súboja vyviaznu živí... (Astaroth12)

(více)

Recenze (21)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žádná nízkonákladovka, nýbrž profesionálně natočený exploiter. Po většinu času se tvářící jako romantické teenage drama s komediálním nádechem, ke konci se však měnící na poctivý "rape and revenge". Poctivý ale v tomhle případě neznamená brutální nebo šokující. Veškeré násilí se totiž drží ještě v přijatelné normě. Sem tam znásilnění, podříznutý krk, ale nejvíc prácičky v závěru obstará brokovnice. Pěkné, ale jako legenda asijského exploitationu se mě to tolik nedotklo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série "All Night Long" se mi jako příznivci násilných a ujetých exploitation horrorů dlouho vyhýbala. V podstatě jsem o těchto filmech dlouho vůbec nevěděl, i když jsem měl za sebou mnoho desítek a desítek těchto okrajových "filmových zvráceností". Před tím, než jsem šel do prvního dílu této série, jsem měl o filmu nějaké představy a něco očekával. Dostal jsem však úplně něco jiného a naprosto mne to odrovnalo... Tohle je skutečně pecka!! Nejdřív jsem si myslel, že film bude něčím jako pitomá série Guinea pig flicků, kterou naprosto neuznávám, ale on je to v podstatě "normální" film. Tím myslím, že má příběh, děj, je zde vykreslena řada jednotlivých postav, motivů jejich chování atd. A tím mne film právě naprosto šokoval. V podstatě jsem sledoval docela zajímavý příběh třech mladíků, kteří chtějí uspořádat u jednoho z nich v domě párty. A chtějí si sehnat nějaká děvčata. Jsou to ale naprosto nezkušená ucha (a myslím, že každý chlap se v nich alespoň ve své minulosti trochu najde ...) a shánění holek se pro ně stane obtížnějším, než si původně mysleli. Tento film pak graduje v oné noci, kdy má proběhnout párty. Ale nejde vůbec o to, že by snad nějaká děvčata nakonec sehnali a pak je třeba znásilnili, nebo umučili. Děj se odehrává v různých příbězích a vztazích, a v podstatě se dostane na kolej, kdy "se všechno posere" ... Divák pak již sleduje jen souběh superbrutálních a násilných scén, potoky krve, spoustu násilí a krve atd. Totální destrukce děje vede k totální destrukci divákovy psychiky. Film je totiž tak efektivně a podivně natočen, že jsem z něj skutečně v určitém směru neměl vůbec dobrý pocit, na druhou stranu jsem u něj seděl se zatajeným dechem od začátku do konce a říkal si, "tohle je fakt něco ...". Vyzdvihnout musím zejména hudbu, tady hudba tak silně a emotivně dotváří atmosféru, že jen z poslechu by mi teď šel mráz po zádech ... Na druhou stranu musím uznat, že goreefekty jako takové se často odehrávají mimo kameru nebo nejsou nejlépe zvládnuté, dále pak některé herecké výkony mládeže také nejsou nejlepší. Ale to vše je vynahrazeno zejména příběhem, který člověka přímo jako by přidusí ... Je to jako by někdo na vás hodil deku a chvíli vás pod ní držel nebo vás prostě chvíli přiškrtil ... Nevím prostě, ale takovýto stav jsem z filmu měl a teď co tohle píšu, ještě mám. Tohle je opravdu jeden z mála japonských exploiterů, který se může svojí intenzitou vlivu na diváka rovnat Honkongu v počátku 90. let a jeho tzv. CAT III exploitationům, jehož hlavním představitelem je dnes již čím dál "provařenější" The Untold Story (1993) (který zůstal samozřejmě nepokořen!). Tentokrát se neuchýlím k větě, že film doporučuji jen okrajovému publiku ujetých asijských brutalit, ale doporučím ho komukoliv nad 18 let. Je to v podstatě jedno obrovské drama a zobrazení té nejpesimistější tragédie, jakou si lze představit. Opravdu bomba!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Snaha o navození příjemný atmosféry na začátku, kdy se film tak trošku snaží diváka uchlácholit a dostat do situace, kdy neunese rychlou změnu děje na brutálnmí a násilnej rape & revenge ne mě moc nefunguje, já tyhle výkyvy moc nevnímám, ale i tak je ta závěrečná půlhodina, zakončená brokovnicovým vyřízením účtů se všim všudy, skvělá, i když možná trošku zbytečně moc psycho ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Starší a menej známy bratček Miikeho Oodishonu, ktorý využíva navlas rovnakú príbehovú stavbu. T.j. Film sa dlho nevinne tvári ako také konzervatívnejšie Beverly Hills 90210 (trojica stredoškolákov neisto naväzuje svoje prvé medzidruhové kontakty), aby sa potom zmenil na... Dávam 70% a to hlavne za nevypočítateľné finále. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Legendární představitel japan shocku. Film se chvílemi tváří jako teenagerská komedie, aby vzápětí romantickou idylku vystřídala naprosto nečekaná brutální scéna. Obzvláště první vražda přijde tak nečekaně a nekompromisně, že jsem zůstal paf a nevěřícně jsem zíral. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady CAT III exploiťáků.První hodina je spíš seznamování s ústřední trojicí paniců.A až na jednu krvavou(pro mě překvapující) scénu ze začátku sledujeme spíš drama řízlý trochou romantiky.Což mi moc nesedělo,ale chápu,že pro lepší vykreslení postav a charakterů to bylo nutný zlo.Po téhle nudnější hodině přichází nařezová rape & revenge půlhodinka.Většina gore scén je sice většinou mimo záběr,ale vše vynahrazuje psycho chování(snad všech) postav.Na 5 hvězd to rozhodně není,ale 4 hvězdy si to s odřenýma ušima obhají. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Násilná, smutná a hodně emotivní sonda do současného velkoměsta. Sledujeme trojici mladých klučinů, kteří byli svědky krvavého zločinu, což svede jejich cesty ke společnému přátelství, které je poté dále konfrontováno s krvavou realitou. Je to celé takové hodně drsné podobenství o dnešním šíleném a úchylném světě, kde zločin, násilí, msta a šílenství prostupují každou mysl, každý příbytek a každou ulici. A lidská mysl, zvláště ta teprve dospívající a vyvíjející se je tímto prostředím modelována různými způsoby. Má to celé velice zvláštně chladnou, tichou a divnou atmosféru, něco mezi psychologickým dramatem a exploitation (nebo j-sploitation, jelikož jsme v asii, chcete-li). Že se to vše zvrtne v krveprolití asi divák očekává už z titulu filmu a jeho tvůrce, každopádně mne zde více než v kterém jiném filmu opravdu vyděsil ten kontrast tichého plynutí a toho, že v průběhu filmu se vůbec neobjevili policajti. Nemluvě o závěru. Kdoví co se honí zrovna v hlavě lidem, které zcela běžně minete na ulici...mimořádně sugestivní záležitost. 9/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když se v Japonsku potkají Prci, prci, prcičky, Přání smrti a Poslední dům nalevo. Film, od kterého nevíte co čekat a on vás pořád (i když už si myslíte, že ho máte prokouknutý) překvapuje. Člověk ani neví, která část filmu je lepší. 3.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo v štýle samoúčelnej torture porn, gore rozprávky, no dostalo sa mi vlastne teen thrilleru s prvkami psychologického hororu. A vlastne to považujem za plus, pretože čakám, že ďalšie diely sa zrejme k tomu čo som si myslel že uvidím, zrejme pomaly dostanú. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejaký gore festival a asi okrem dvoch scén, ktoré mali gore efektnosť, žiadnej silnej krvavosti som sa nedočkal. Ale má viacero scén za, ktoré sa nemusí hanbiť, lebo mali veľmi surovú zložku. Len v príbehu som sa strácal, bol robený strašne neprehľadne a bola dosť komplikovaná. Lebo film sa sústreďuje na jednu postavu a v zápätí preskočí na inú a to sa deje v celom filme a chyba je aj v tom, že je dosť rozťahaný a to mi tiež moc nevoňalo. Prvá polovica častá nuda, tá druhá už bola krvavá, efektná, drsná, krutá, surová, presne taká, aký som si predstavoval celí film, nielen jednu jeho časť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no.. Druhá půlka mě moc nevzala.. Radši bych sledoval hodinu a půl patálie těchto kluků v nadhledovém a zábavném duchu půlky první. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci prostě dokáží kombinovat žánry, jak to nikdo jiný moc nedokáže. Tohle skutečně chvíli vypadá jako teen komedie, případně drama o nesmělých mladících, kteří si chtějí vrznout, ale najednou se to mění v pořádně gory movie, který se ještě dokáže proměnit v revenge snímek. A ono to funguje. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

" Ooru naito rongu " aka " All night long" je opravdu hodne uchylna serie dnes uz petice filmu, z nichz me asi nejvice presvedcily dil druhy a treti...., druhy bych zhodnotil asi jako nejbrutalnejsi, co se explicitniho nasili tyce, zatimco dil treti se mi jevi jako nejuchylnejsi a nejperverznejsi..., nektere sceny jsou fakt hodne, hodne bizarni....sexualni nasili beyond all limits..., kazdopadne kazdej, kdo je alespon trochu ulitlej do japonske extremni kinematografie, by si nemel nechat prvni tri dily ujit..... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Japonska reznicina a lacny hixploitation. Bez logiky, bez zmyslu a bez deja. Chlivaren. Dvojkua trojku som nevidel a ani sa nechystam. 5 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze cela serie "Ooru..." je podivana pro otrle, ale i zvedave divaky, a urcite muzete narazit ve svete na mnohem brutalnejsi filmy (nektere nejsem schopen ani ochoten vubec sledovat). Nicmene japonci tomu umeji dat takovou svou specialni "ujetost", takze pocit po tom ma clovek vselijaky. Nekdy podobna dilka pouzivam, abych si odpocinul od romantiky, a vycistil si jednou za rok hlavu. Urcite nepoustet detem pred spanim... :-) ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opravdu ošklivej a drsnej film. Nic pro slabý povahy. Nedosahuje sice až tak extrémního stupně projevené brutality, nicméně pocit z něj je opravdu sick. A dokonce obsahuje i morální ponaučení: "Až vám někdo udělá něco moc ošklivýho a budete se mít potřebu pomstít, tak se v tom nevyžívejte. Jinak si někdo jinej časem přijde pro vás." Taková je karma. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Už sa mi to na disku váľalo dosť dlho a konečne som sa donútil k pozretiu aby som to mohol vymazať. Trojica japonských študentov sa spriatelí keď psychopat na ulici ubodá nožom dievča ( ten záber na prebodnutú ruku to dotiahol až na obal ) a jeden z nich ho zrazí skútrom. Hovorím si že to nezačína zle, ale potom sa rozbehne siahodlhá prcičkovská romantika, ked naši hrdinovia zháňajú baby na svoju vysnívanú párty. Prvý má šťastie a ohúri jednu tým že jej opraví reťaz na bicykli, takže sa potom spolu prechádzajú a tokajú. To bola pre mňa kritická časť pri ktorej som začal zívať. Druhý je na tom horšie, pomoc mu sľúbi učiteľ zvádzania v podobe tučného pandrláka ostrihaného podľa kastrólu, ale ten myslí len na vlastného vtáka a tak je z neho pramálo osohu. No a ten tretí amigo je na tom najhoršie, síce váľa machra, ale ženy sa mu len smejú a jedna ho dokonca pripúta k plotu a kopne do gulí. V tomto bode sa film prehupne z cmukyšuky limonády do pomstiteľského módu, pretože "čírou náhodou" práve vtedy toho prvého zbije banda gaunerov a jeho milú znásilnia a zabijú. A tak traja nasratí mamlasi nabijú brokovnicu a vyrazia do boja. Tvorcovia filmu sa snažia zaujať tým že plovicu filmu sa nič nedeje, aby v druhej "nečakane" vypálili na diváka slušne krvavý masaker ktorý väčšina prítomných neprežije. Niekto ten kontrast ocení a niekto nie, osobne sa radím k tým druhým, aj keď uznávam že v celku to má istú pôsobivosť. Pochválim aj ústredný vybrnkávaný country hudobný motív, ktorý v kombinácii so zábermi na špinavé industriálne kulisy vytvára celkom hustú atmosféru. Kostrbaté herecké výkony dokážem účinne prehliadať, s rozťahanosťou je to horšie ale celkovo pozerateľná vec. V každom prípade ma čakajú ďalšie diely, už sa ich chcem konečne zbaviť. ()

muti odpad!

všechny recenze uživatele

takze. co bolo na tom filme dobre? nic. nechapem ako niekto silou mocou pise 20 riadkovu recenziu o niecom co si nezasluzi ani 3. cakal som nejaky narez a masaker ale toto bolo fakt o nicom. strata casu ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Ajaj.Asi jsem před shlédnutím snímku neměl číst zdejší komenty a ani jsem se neměl dívat nejdříve na díl č. 4.Co k tomu napsat.Na filmu je asi nejděsivější zdejší poster.Jinak mám osobně rád filmy druhu co se všechno může posrat,ale to již bylo natočeno tolikrát lépe!Jinak asijská klasika.Oblíbenej scénář uondavaní diváka a pak mu nasolit do ksichtu nějakej brutálek,ale tady.Už při tom zabití holky na ulici nožem jsem přemejšlel,jestli to tvůrci myslí vážně.Nervózně čekám na závěr a nějakej ten over the top,nebo nějakou tu intenzitu, ale kdeže.Co to jako bylo.Několik zastřelení, pak fakt realisticky mlaceni hokejkou :-) no a over the top pro mě byla scéna, kdy holka mlatí puškou toho chudáčka. No ty blaho připomělo mě to scény mlacení z českých filmů.Co k tomu dodat.Jestli chcete nejakou atmosferu a intenzitu,tak si pusťte třeba Klub sebevrahů.Toto je celkem nudná selanka.... ()

Reklama

Reklama