Reklama

Reklama

Ooru naito rongu 3: Saishuu-shô

  • USA All Night Long 3: The Final Chapter
všechny plakáty
Japonsko, 1996, 76 min

Recenze (14)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se již nezabývá prvotně toliko násilím a brutalitou, jako spíše pomalou a nenucenou sondou do psychiky a života jednoho totálně ujetého úchyla. Těch úchylek by se u něj dalo napočítat několik, ale převládá zejména sbírání a vytváření kolekcí odpadků, které po lidech zůstávají. Tzn. vše hnusné, na co se dnes bojíme sáhnout, abychom nechytli žloutenku nebo něco horšího, je pro hlavního hrdiny tím největším lákadlem. Fetišismus ... snad, ale má své opodstatnění. Z odpadků po lidech sbírá totiž informace a logicky si vyvodí spoustu informací dalších. Film je nechutně natočen, záběry jsou detailní, všechny ty odpadky, zbytky jídla, použité dámské vložky, primeráky, vlasy, chlupy, ... Všechno je zabíráno s nechutným detailem a náš hrdina si s tím dobrou polovinu stopáže opravdu vyhraje ... Tohle už je posunuto trochu jiným směrem, než předchozí dva díly, ale chvílemi se mi stávalo, že jsem jako by úplně chápal důvody a následky magorova konání. Až mi z toho chvilku třeštila palice, ale pak jsem si říkal, že snad nejsem takový magor, jen že ten film a všechny souvislosti jsou opravdu perfektně natočené. Hlavní hrdina považuje za odpadky i lidi, takže hrdina filmu docela nečekaně (nehledě na díly předchozí) začne v druhé části stopáže filmu mučit, týrat a vraždit a divák se dočká i tradičního masakru ... Oběti skončí na skládce, tak jak je příznačné pro celý film. "Jako odpad(ky) ("trash") se již rodíme, jako odpad končíme ..." Nejslabší ze všech dílů, první polovina mne nudila, tyhle fetišisticko-perverzní věci nejsou moc pro mne, každopádně závěrečný vražedný masakr to docela slušně ukončil. I tak se opět jedná o jedinečné, i když totálně šílené japonské dílko ... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak boli v minulých častiach ústredné postavy obeťou (psychického či fyzického násilia) a motivácia ich vendetty opodstatnéná a zo strany diváka svojím spôsobom "odobrená", tak Ooru naito rongu 3 predstavuje prechod na druhú stranu barikády. Už to nie je "oko-za-oko", ale veškeré "činy" sú dôsledkom stavov-pochodov, ktorým divák nemôže rozumieť (a tým pádom ich považuje za absurdné, choré, úchylne atd. a v konečnom dôsledku samoúčelné). To znamená nulové sympatie z "aktérom", žiadny emocionacny feedback, len v podstate suché čakanie až našemu brejlatému botanikovi rupne v bedne úplne a bude maso. Ako exkurzia do chorej hlavy uchyláka možno fajn (pre študentov psychovied a pod.), ako filmová zábava z väčšej časti nefunkčné, disturbing efekt na maxime. 40% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jestliže předchozí díl byl krvavý a hodně brutální, tenhle je hodně hnusný a úchylný. Režisér Katsuya Matsumura bude asi pěkně netolerantní úchylný xenofob. V minulém díle byly ty největší zrůdy homosexuálové, v tomhle jsou to postižení lidé. A o čem to vlastně je? Postižený mladík Kikuo je vášnivý botanik, který pěstuje masožravé rostliny. Jako potravu pro ně chytá mouchy kolem popelnic. A jednou takhle v popelnici najde vyhozené použité prádlo a toaletní potřeby místní krásky Hitomi. Tady začne jeho pouť fetišisty, což je celkem neškodná kratochvíle vzhledem k tomu, co přijde později. No, bude to, jako v předchozích dílech, nepěkný masakr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že odlišnost od dvou předchozích dílů mi vůbec nevadila.Právě naopak posun jiným směrem byl skvělým tahem.O čem by to bylo kdyby se každý z dílů téhle série vydal stejným směrem?Tenhle třetí díl je sondou do mysli zvrácenýho úchyláka,kterej si libuje ve sbírání odpadků.Totální hegešák.Stěny jeho pokoje jsou postupně "ozdobeny" zkrvavenýma vložkama a tampónama,který výtáhl z právě nasbíraných odpadků.Cizí mu není ani dojíždění jídla co v odpadcích našel či použití našlého zubního kartáčku.Zkrátka to čeho by se normální člověk štítil-on bere jako příjemný zpestření.Prostě úchylák největšího kalibru.Tohle prostě není o krvi a brutalitě jako předchozí díly.Tohle je úchylný,zvrácený a hlavně kurevsky nechutný.Věřím,že i některým divákům co se odváží tenhle kousek pustit se u toho bude zvedat kufr.Jsem asi divnej ale ze všech tří zatím shlídnutých dílů mě tenhle dostal nejvíc.A to právě svým nechutným pojetím.Opravdu nemám co vytknout.Skvěle zvolená hudba a doprovodné zvuky(to bylo ve všech dílech),dobře zvolenej úchylák,ale především mistrovská(detailní) kamera.VAROVÁNÍ:Tohle rozhodně není pro lidi se slabšími žaludky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dávám tuhle sérii trochu na přeskáčku, protože mi mé levné shitové DVD odmítlo přehrát dvojku. Tak jsem dal rovnou trojku. A jako mazec. Po prvních dvou filmech se Matsumura rozhodl opustit optiku obětí a vnořil se rovnou do temnoty lidských duší těch na opačné straně. Hlavní hrdina tohohle filmu je fakt týpek. Odpadní (či odpadkový) fetišista, sběratel a inventarista. Sbírá bordel po vás, vaše odpadky a na základě jejich studia si vytváří váš profil, a že mu to jde fakt dobře. Tahle část je fakt úchylná ale tak nějak zajímavá (mnohem zajímavější než druhá část, kdy hlavní hrdina začne zabíjet, to už je pak takové obyčejné a nijak nepřekvapivé), člověk pro to najde i pochopení a pro hlavního hrdinu ucítí i nějakou stopu sympatií (protože je přesvědčivý v tom, že lidstvo a lidi nejsou vlastně nic více než jen odpad a jediné co dokáží vytvořit je odpad a že i v tom odpadu zanechávají svou stopu). Ovšem pokud hlavní hrdina nezačne jíst jídlo vyhozené prodavačkou z obchodu, kterou díky jejím odpadkům stalkuje, to se mi fakt žvejkl kufr (a přitom taková skoro normální věc, ve filmu je mnohem více bizarních úchylností). Od prvního filmu se to ústupem k bizarnosti a spíše fetišismu než obyčejnému vraždění liší ještě tím, že tady snad není žádná normální postava, která by nebyla něčím poznamenaná nebo nějak jeblá. Taky se mi to, hlavne kvůli té první fetiš půlce (hlavní hrdina je sice sympatický ale fakt trhlý), líbilo mnohem více než první film. Tohle čistý bizar. přesně tak, jak ho Japonci umí a jak ho mám rád. A úplně největší bizár je koukat na japonský film v německém dabingu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže celú noc počas dňa. Trtko sa hrabe v odpadkoch a zbiera poväčšinou dámsky trash. Takže tu máme zástupcu kvalitne, v mozgu ináč poskladaného jedinca, ktorý ale nieje jediný a dokonca stretne aj svojho mentora. Ten mu vysvetlí, že zbierať bordel je vlastne umenie. A od tohoto momentu sa nám náš hrdina môže rozbehnúť na púť plnú krvi ( aj tej periodickej ) a teroru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Odpadky pre niekoho zbytočnosť, pre niekoho realita života. Z odpadkov sa dá zistiť veľa o danom človeku a práve na to film poukazuje a to v takej silno realisticky depresívnej forme. Vidíme chalana, ktorý sa stane veľmi nebezpečným pre svoje okolie, jeho psychika i úchylka tu je parádne vyobrazená.Je tu všetko čo som čakal, šokujúce zvratenosti, krutosti, morbídnosť a iné nechutnosti. Lebo samé odpadky, hnus, krv, depresia z tohoto filmu vyžaruje. Tato časť je celkom inde ako jej predošlí kolegovia, ale je lepšia ako jednotka, ale nemá zas také kvality ako dvojka. Čím bližšie bol k finále, tým krvavejšou zložkou disponoval. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť je odklonená od predošlých dvoch. Zatiaľ čo minule docielili bezprostredný revenge v roli obete. Tu to je trochu ináč. Príbeh skúma totálneho antihrdinu, ktorý má fetiš v lovení odpadkov, stalkovaniu a mučeniu žien. Určite najzvratenejšia časť, ktorá útočí na diváka, ak v predošlých dieloch som chválil poslednú splatter polhodinu tu musím pochváliť prvú polovicu, ktorá vedie kapitolu v úplnej mysterióznej atmosfére. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by to bylo tak dobré jako předchozí dva filmy, i když to, co nám hlavní postava ukazuje ještě ve chvíli, kdy je sběratel a nikoli ještě vrah, je rozhodně zajímavé, a to minimálně ve své úchylnosti. Postupně už to graduje jen v nudu, která je dána zabíjením a przněním, to už mi přišlo obyčejné. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od druhého dílu,který byl zaměřen na krvavý masakr všech přítomných,zde se setkáváme spíš se zobrazením "magorova nitra".A to nitra naprosto vyjebaného!Skutečně,třetí pokračování této zvrhlé série už není jen ultrabrutální krvavou jízdou,ale i vážnějším pohledem na duševně nemocné lidi,kterých mezi námi je podle mě skrytých poměrně dost.Hlavní představitel titulního máča svou roli fakt snad ani nehrál.Nevím jestli až tak strašně přehrával,nebo prostě fakt byl duševně mimo,ale na mě působil neuvěřitelně ujetě již od prvního záběru...a postupně ještě hůř a hrozivěji!Děj je poměrně jednoduchý,onen totálně vyjebaný mozeček se zakouká do své sousedky,zbírá z popelnic její vložky,pak jí uvidí s jiným,hrábne mu definitivně a všechny s kým se setkával pobije.Mezi tím si ještě jen tak pro radost,trochu toho experimentionalismu a málo příležitostí umučí jednu holčinu,no prostě úlet jak prase :).Japončídi jsou fakt zvrhlíci a jak jsem se již zmiňoval u druhého dílu,kdo se na to koukat chce,ten se na to koukat bude,ostatní si odplivnou a jdou dál. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Třetí díl téhle brutální série jde zase až na kost. Možná ještě hlouběji, asi jako kdyby se vám někdo zaživa lžičkou šťoural v morku. No zkrátka nevím, jestli jsem už viděl takhle hnusnej film. Oproti, dle mého názoru poněkud plošší dvojce, kde byly hnusný pocity spojené s explicitní brutalitou, je tady nejvíc hnusu v myšlení. Prostě celý přístup k druhým, který nám předvádí pan magor, je vlastně zcela "vědecký". Poznává o nich takřka vše takovými prostředky, které jsou mu dostupné (analýzou jejich odpadu). To, že metodou samotnou pak vysvětlí poznávané ("Lidi jsou odpad."), je pak jen celkem logickým vyústěním. Domněnka, že prostým popisem (rozměry bradavek, klitorisu...) dosahujeme poznání nějakého objektu, je ve vědě poměrně převládající. No, když se tímhle způsobem poznávají lidi, tak to snad ani nemůže skončit jinak než v tomhle filmu nebo u dr. Mengeleho. Hodnotit musím nakonec vysoko, i když první díl série je stejně nejlepší. Ze všech hnusů, který jsem viděl, tenhle je nejpreciznější. Akorát je třeba si rozmyslet, zda člověku stojí za to ho vidět. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tretí, podľa podtitulu rádoby posledný All Night Long predvádza niečo podobné ako dvojka, akurát že ústredná postava tradičného lúzra tentokrát nie je nijaká obeť čo sa musí brániť, ale "len" magor čo stále viac magorí. Pri svojich exkurziách do smetiakov narazí na odpadkového experta, ktorý mu ukáže svoj herbár s gaťkami, použitými vložkami a šprckami a vysvetlí že je to regulérna sociologická veda. Neskôr nájde na smetisku aj znásilnené dievča, ktoré zoberie domov kde skúma jej ponožky a nakoniec ju rozreže na kusy. A potom začne vraždiť vo veľkom. Plus je tu ďalšia parta retardovaných kreténov, údajná masochistka, homoznásilnenie, opäť nechýba ani obľúbené šťanie na hlavu, voajérstvo a nič z toho nemá iný zmysel než japončícky urputné rochnenie sa v úchylkách. Skôr než tradičný príbeh je to akýsi pseudo dokument, nezaujato sledujúci konanie postáv v psychickom rozklade, takže z tohto pohľadu to stále dokáže vydolovať istú pôsobivosť hnusu a neskĺznuť do odpadu ( myslím čo sa hodnotenia týka, nie ten odpad v ktorom sa "hrdina" váľa ). No a čo sa týka brutality a gore efektov, tie tu tentokrát nehrajú veľkú rolu oproti ukazovaniu krvavých tampónov takže aj z toho porcovania uvidíme len jednu gumenú ruku na podlahe a inak viac-menej iba neveľmi presvedčivé náznaky udierania rôznymi predmetmi. Úchyláreň je to určite poriadna, akurát že... medveď na masle. ()

concoxtion 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem vydržel 3 díly téhle bezva série, ale zbývající tři si asi nechám ujít - dvd letí do koše. Japonské duchařiny jsou mnohem lepší.. Jak se někomu může líbit tahle úchylárna. ()

Reklama

Reklama