Reklama

Reklama

Tokyo gomi onna

Obsahy(1)

Ryuichi Hiroki se mezinárodního uznání dočkal až v roce 2003 s desítkami cen ověnčeným dramatem Vibrátor, které bylo uvedeno na prvním ročníku Filmasie a poté za osobní účasti režiséra na Febiofestu 2006. V Japonsku však Hiroki už dlouho předtím platil za uznávanou tvůrčí osobnost a autora „ženských“ filmů. Ve své tvorbě se často zaměřuje na ženskou sexualitu, tělesnost i emocionalitu, které využívá je jako katalyzátor vnitřního vývoje svých hrdinek. Nejinak je tomu i v melancholickém vyprávění o mladé ženě, která platonicky miluje jednoho muzikanta a svou lásku ventiluje tím, že sbírá jeho odpadky. Vyprávění rozvádí bizarní zápletku bez skandalizování či křiklavosti, a naopak se empaticky zaměřuje na hrdinku, jejíž deziluzivní příběh mimo jiné nabízí paralelu k tokijské konzumní kultuře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Mě se to prostě líbilo. Jak už napsal Jíha, jednoduchej zajímavej nápad, opravdu skromné provedení, ve stylu domácího videa, téměř bez hudby, jednoduchý zvuk. Moc se mi líbila práce s kamerou i ta celková sonda do ženské duše. Za ty pozitiva zase dávám hvězduli navíc. ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Jedna skvělá herečka, jednoduchej zajímavej nápad a scénář, pěkný prostředí. Skromný provedení, skutečný emoce. Napínavej a roztomilej film. 85 %. ()

Reklama

Reklama