Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých lidí natáčí film ve vypůjčeném venkovském domě. Půvabná Kyra kreslí do skicáře tváře svých přátel a do mysli se ji tiše vkrádá záhadná postava. Všichni vědí o jejich šílených nočních můrách. Znají její temné obrázky, plné násilí a krve. Ale ještě nikdy nepotkali muže z Kiriiných nočních snů. Teď tu šanci dostali... jeden po druhém. Kruh zvráceného násilí a sadistického zabíjení se uzavírá. Stejně jako se uzavřel dům, z něhož není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašní herci, příšerná režie a grandiózně blbý scénář. Na to, jak je Kolobos ve všech směrech nepovedeným, se na něj ale až překvapivě bezproblémově kouká. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Opravdu ten jediný horor, u kterého jsem nahlas zavřískl, fakt. No a navíc to má brutálně dobrý konec. Ale nijak netoužím vidět to znovu. Nechci mít zas noční můry. Muehehe, Kolobos, já dnes večer existuju. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Klasické gore, které se však tváří velmi obyčejně, příliš televizně. Výběr herců je trošku rozpačitou hrou s figurkami na šachovnici, kdy jeden je naprosto přirozený a přesvědčivý a druhý oproti tomu umělý jak poprsí Pamely Anderson. A s využitím diskofilních barev, které často uplatňuje můj oblíbený Dario Argento, skluz až k giallo filmu, kontrast mezi ostrou červenou a temnými odstíny modré a zelené, tohle dodává jinak béčkařskému projektu punc originality a velmi (až nečekaně) slušnou atmosféru. Mez brutality je leckdy mírně překročena, takže ta zprvu klasická teenagerka dokáže překročit svůj vlastní stín. Trochu Krvavé lázni ubližuje práce střihače, který jednotlivé sekvence spíše rozvláčnil než bytelně nabrousil. Dynamičnost kamery tak znatelně utrpěla. Ale i přes tohle a ještě navíc občasnou hysteričnost má tohle béčko opravdu něco do sebe. Navíc ty vražedné scény vykazují velkou rozmanitost a i když jsou předvídatelné, splatterový labužníci si přijdou na své. Viděl sem ale i lepší, takže za 3. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix Domu hrůzy a gialla. Skupinka herců vybraných přes inzerát se sejde v přepychovém domě, kde je na každém kroku sledují kamery. Vše se zdá v pohodě, než přijde první vražda. V domě jsou pasti a navrch zabiják. Ovšem Kyra, trpící halucinacemi, se zdá být rovněž nevyzpytatelná. Ač je snímek z konce století, vypadá jako italské filmy ze sedmdesátých let. Z gialla si vypůjčuje kožené rukavice, řezné, bodné a sečné zbraně, přepychové interiéry, brutální vraždy (naražení na parohy skrze oko připomene Fulciho) a zvláštní tajemno. Nebýt závěrečné scény, mohl by se divák neustále rozhodovat, kdo je oním šíleným vrahem. Žádná bomba, ale oddechovka na deštivý podvečer ano. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film mám slabost.No rozhodně to není hollywoodskej trhák a nízký rozpočet je znát.Působí spíše televizním dojmem.Ale to neznamená že by mu to mělo ubírat na atmosféře či krvavosti.Za sebe můžu Krvavou lázeň jen doporučit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další skupinka lidí uzavřená v dalším baráku plné pastí. Kromě toho všeho tu ještě pobíhá nějaký strejda a napravuje selhání pastí. Další film, v němž nejhezčí postavu odkráglujou jako první. Začínám to nesnášet. Ano, je to přesně tak strašné, jak vás napadne. Obzvláště začátek je hodně slabý. Pak nakráto poskočíte radostí při první vraždě, ale to je jen taková kvalita z omylu. Možná to má nějaké hlubší poselství, něco skrytého, co mi uteklo, ale to by mě ten film nesměl uspávat, snad by mi to pak neuteklo. 0,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky podmazané akousi prachsprostou ( alebo len poctou ? ) vykrádačkou titulnej skladby od Goblins Suspiria, mi dali vedieť, že sa budem dívať na klišé, ktoré bude bombardovať diváka každú minútu. A tak aj bolo. Herci na prd, atmosféra nulová, ale pôžitok z filmu bol predsa len nosný. Prečo? Lebo je to tak podradné a otrepané a v závere očividne neprekvapivé, že sa tieto žánrové stereotypy akosi namiešali v dobrý strik, ktorý na tú necelú hodinku aj pol pôsobil odovzdane. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kolobos uz od začiatku ukázal smer, ktorým pôjde. A bol to smer amatérskych hercov, hlúpeho scenára a lacného prevedenia. Je fakt, keby tam nebolo hnusnej a hlavne ukričanej hlúpej dievčiny  s menom Kyra, tak by ma film určite bavil oveľa viac. Tá krava ma tam iritovala od začiatku, robila tam také trápne výstupy, že mi jej bolo už aj ľúto. Keby tam nebola táto tupá postava, tak som si všimol, že film do cela na úrovni kopíruje hlavne staré talianske horory zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Hlavne kvôli tomu tajomnu a aj vraždy sa mi zdali nejaké povedomé. Ale aj tak film a to hlavne po príbehovej stránke nemal čo ponúknuť a tou postavou Kyra to u mna celkom zabil. A musim ešte priznať, že ani koniec nebol originálny, ale pravé naopak, bol celkom všedný a tým nezaujímavý. Silné 2*. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Mám rád takzvané béčkové filmy, ktoré z minimálneho rozpočtu vytiahnú maximum. Kolobos si toho na plecia nenaložil málo. Hudba SILNE inšpirovaná Suspiriou, čierne rukavice z gialla, smrtiaca pasca ako zo Saw, ešte pred Saw, halucinácie, skvelé praktické gore, mládež z ľubovoľného slasheru, trocha cheese, zábavnosti a sebairónie(slasher na videu), a na konci vcelku uspokojivá pointa. Navyše, nostalgia- kazeta kedysi bola v takmer každej videopožičovni. Pekelne zábavná, nostalgická a ambiciózna jazda, kde sa určite nájdu aj chyby, ale horeuvedené klady ich v mojom prípade určite prebijú. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Velice povedená hříčka! Všechno funguje jak má, krve se tvůrci nebojí, herci jsou celkem sympatičtí a ti co ne, brzo umřou. Pěkná oddychovka. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pětice lidi přijíždí na inzerát, do jednoho domu, kde budou účastníci jakési reality show. Jednou z nich je i krásná Kyra, ale ta je poněkud úzkostlivá a ráda si ubližuje. Po pár dnech či hodinách se začnou dít divné věci a jeden po druhém děsivě umírají, ale kdo za tím stojí? Kyra tzvrdí, že vidí nákýho chlápka,´ale vzhledem k tomu, že bere prášky a ještě kreslí bizardní obrázky jí to samozřejmě nikdo nevěří. Kyra se probudí pořezaná v nemocnici a nikdo neví co je zač. A ona dál vzpomíná..., ale kdo za tím vším stojí...... ač je to celkem jasný zdání klame..... ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl další příšernej zážitek,a od chvíle,kdy jsem začal nasávat filmy,který u nás nevyšli oficiálně,už několikátej.Miluju horory,nadpřirozený,brutální,mysteriózní,plný emocí atd.Ale v tomhle neni ani zbla toho,co dělá horor hororem.Trapný herci,trapná režie,debilní příběh.Chápu,že třeba někdo začíná nebo nedostane dost korunek,ale musí tam bejt alespoň talent.A když neni,jako v tomhle případě,tak je spousta práce jinýho druhu.Úklid ulic,popelnic,řemesla,který nikdo nechce dělat,a ne se srát do filmu,a kazit mi večer .0%. ()

Numinek 

všechny recenze uživatele

Dodnes se bojím, že se sprcha přepne najednou na vařící :))) Jinak už je to delší doba, co jsem to viděla a v paměti mi to zůstává z nostalgie jako jeden z nejvíc nechutných hororů (ačkoliv už ho určitě dávno spousta hororů v tomto předčila)....a abych pravdu řekla, tak jelikož nemám náladu to vidět znova, tak vlastně doteď nevím, kdo to vlastně vraždil :D ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Namiesto krvavého kúpeľa bol jemny červený psycho poprasok prelnuty príjemnými disko argentovskymi farebnými filtrami sprevádzaný hercami i hereckami ,papiermi i ceruzkami. Vahanie medzi tri a štyri. Kameň papier nožnice rozhodli. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Oproti tomu, že jsem od toho nic nečekal, mě tohle hodně překvapilo. Hlavní je, že i když scénář i film nejsou ničím výjimečné, tak je tu hustá atmosféra. Mez nechutnosti je ale občas s radostí tvůrci překračována a tak divák není ušetřen záběrů na vyhřezlá tepající střeva a podobně, ale jinak na večer strávený na samotě u lesa můžu doporučit. ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

To jsem si takhle jednou večer pustila nepopsaný dvd. Už to nikdy víc neudělám. Proboha, to byla taková blbost, že ani nedokážu říct proč, nedokážu si ani odpovědět, proč jsem u toho vydržela sedět až do konce. Jednu hvězdičku si to zaslouží jen za ten konec. ()

Reklama

Reklama