Reklama

Reklama

Učitel Kung Fu

  • Česko Smrtící ruka žlutého orla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyvatelé města jsou utlačováni vedoucím rodem Lao v čele s nejstarším Meng Er Dou.(Ku Feng). Civilisté se seskupují a jsou ochotni se bránit. Na jejich straně je i rivalský klan Chao. Laovci cítí, že jejich kung-fu přestává stačit stále se zlepšujícím soupeřům a tak k sobě díky vychytralému plánu dostávají slavného mistra Wonga (Ti Lung), jež ovládá umění tyče. Wong brzy potkává chudého měšťana (Wong Yu), který touží najít učitele a postupně zjišťuje jak se věci mají. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne tedy spíše zklamání ... Děj primitivní, ale to je klasika, to by nevadilo ... Fighty a jejich choreografie však velmi nevýrazná...pomalé tempo, nic extra zajímavého. Takové otloukání furt dokola. Prostě těžký průměr bez čehokoliv, co by mne nakoplo ... ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Propracované choreo obou klanů je fakt povedené. Copkaté kung-fu si bere hodně na paškál styl kobudo. Legendární mistr Wah Yuen jako Master Tan se zjeví už v 11.minutě v černém kimonu s šavlí. ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Kung-fu Instructor (jak zní anglický název) se na obale hlásí k volné inspiraci slavným Yojimbem Akiry Kurosawy. A skutečně jde jen o využití kostry příběhu o dvou znesvářených polovinách jednoho městečka a osamělém bojovníkovi stojícím mezi těmito stranami. Hongkonský snímek vypouští jakoukoli nejednoznačnost a sází na jasně profilované typy a vyhraněnost - jedna strana je ta dobrá, druhá je ta zlá, bojovník (v podání Ti Lunga) je jednoznačně kladná postava. Dění se pohybuje přesně v konvencích bojového snímku té doby, tj. jednoduchý děj a motivace postav, přehledně snímané souboje apod. Vzhledem k roku nechybí ani komické situace s Wangem Yu, např. výborná náměsíčnická scénka. Jen škoda, že právě humor se k chladnému a netečnému hlavnímu představiteli příliš nehodí, i když samostatně jsou tyto situace komické (ale je jich poměrně málo). Jako bojový film je prot Kung-fu Instructor opravdu nadprůměrný (zejména bojové sekvence s tyčí), ovšem v porovnání s jinými kung-fu komediemi slabší. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Toto bolo dosť dobre spracované. Zápletka je duchu tradície žánru založená na robení dinosaura z mravca vo svete kde všetky problémy vyrieši lepšie kung-fu, ale v tomto prípade som vskutku ani nemal chuť si z toho nejako usierať. Hneď skraja je v tom cítiť Dolárový závan, pretože dej sa odohráva v mestečku ovládanom dvoma znepriatelenými klanmi. Uprostred je dokonca v zemi vyrytá brázda rozdeľujúca územia a kto ju prekročí tak je s ním amen, tí z druhej strany mu do riti nasúkajú staré stvrdnuté rezance. Tentoraz však neprichádza urobiť poriadok bezmenný hrdina prežúvajúci cigaru. Možno je to tým že číňania radšej prežúvali kyslú kapustu. Každopádne vodca zlého gangu by rád aby jeho chlapcov vycvičil jeden slávny majster. Tomu sa príliš nechce, problémov z ktorých sa treba vykungfovať má dosť aj bez toho ale spadne vyčúranému potentátovi do pasce a skončí ako vrah na úteku. Nakoniec teda nemá na výber, čoskoro však zistí že pracuje pre bandu grázlov a zasa ich bude musieť všetkých skungfovať na veľkú, pikantnou omáčkou poliatu žltú hromadu. Možno to tak nevyzerá, ale ono to bolo prekvapivo dobre vygradované ako sa ten chudák sympaťák učiteľ furt dostával intrigami bambusáckych hajzlov z blata do hovna a musel mlátiť neodbytných zloduchov svojou vernou šaolinskou palicou. Choreografia celkovo podarená a až na nejaké detaily typu tréning na roztočenom kolese to nebolo stupídne, takže u mňa jednoznačne dobré. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Fajn štúdiovka s množstvom súbojov, hlavne teda s využitím palice. Menej výraznému Lung Ti pomohla briadka, aby pochytal aspoň trochu charizmy, ale aj tak je najlepší Ku Feng. Len dobre nechápem, načo mu pre jeho klan bol potrebný kung fu majster, keď sám bol výborný bojovník, ako sa v závere ukáže. Jednoduchšiemu príbehu ale je možné prižmúriť oko. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama