Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V poušti najde mladý bojovník (Fu Sheng) vyčerpaného muže v černém (Ti Lung). Pomůže mu, ale místo vděku se dočká jen toho, že mu tajemný cizinec ukradne vodu i koně. Mladík ale cizince najde ve skalách a nezdá se, že by měl příliš velký vztek. Naopak. Pomůže neznámému proti banditům, kteří ho pronásledují a nenechá se odradit jeho odmítavostí. Bojovník s trojtyčí mladíkovi začne zvolna odhalovat svou minulost, ve které byl jedním z klanu vedeném bezcitným kmotrem (Ku Feng). Jako jeden ze Třinácti orlů musel vraždit, rabovat a krást, ale po jedné z podobných akcí byl vážně raněn a zachráněn vesnickou rodinou. Teprve v opuštěném vesnickém stavení, kde se ho ujala rodina kultivovaného literáta poznal lidské teplo a lásku. Jeho dobrý úmysl polepšit se ale zničilo jak vyvraždění rodiny, která mu zachránila život, tak jeho vlastní zabití těhotné ženy, dcery kmotrova nepřítele. Třináctý orel touží po pomstě a také po smrti z ruky manžela mrtvé ženy. Musí zabít svých dvanáct druhů i kmotra, aby mohl najít klid. A mladík beze jména se na cestu pomsty vydává spolu s ním. (miklaras)

(více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička od SB společnosti a jeden z nejlepších filmů, jaké jsem od SB vůbec kdy viděl!! Naprosto úchvatný příběh, dokonale podaný a "vybarvený" je úžasně zkombinován s podstatě non-stop akcí. Jedna nekonečná řežba se zbraněmi, dva týpci vykonávají pomstu na bandě grázlů, ale také ultimátních bojovníků, a postupně se dostávají až k jejich vůdci, jak jinak starému dědovi v bílých vlasech a vousech ... Trochu to připomíná i nějakou RPG videohru, protože každá z postava má svoji zbraň, oblek, styl a hrdinové se dostávají společně dál a dál, mordují stále schopnější nepřátele ... Choreografie soubojů je fakt excelentní, i když trošku pomalá (mohli se těmi zbraněmi ohánět trochu dynamičtěji a rychleji ..., ale i tak pecka). Navíc hrdinové jsou velcí sympaťáci a jsou perfektně zahraní. Ten film prostě nemá chybu! ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Jeden z nádherných opusů, který osciluje mezi wuxia dramatem a kung fu, s atmosférou starých westernů. Ti Lung Fu Sheng v něm nejen skvěle bojují, ale co víc, výborně hrají. Jednoduchý příběh mnohonásobné pomsy, ve kterém režisér Sun Chung vede diváka krok po kroku až k odkrytí celé minulosti je výborně vystavěný a dávkuje po kapkách choreograficky vycizelované souboje (které vytvářel, jak jnak Tong Gaai), večerní rozhovory o smyslu bojovnické cti a pomalé sbližování obou hlavních protagonistů. Sun Chung je vůbec režisér, který by stál za hlubší poznání a musím říct, že po Changovi Cheh je to jedno ze jmen, které začíná hodně lechtat moji zvědavost. I když svoje filmy nezasazuje do exteriérů, ale nechává příběhy plynout mezi kulisami, jeho vyprávění je velice čínské, ať už zpracovává předlohu Gu Longa nebo, jako v tomto případě Ni Kuanga.9.5/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mám rád, ale z právě tohoto roku existuje několik daleko lepších snímků. Ani mi tak nevadí studiové kulisy, jako mizerná kamera, střih, hudba a přepjaté a teatrální herectví. Samotný příběh by zkušený filmař pořádně dokázal rozvinout a vydojit, protože divák od začátku čeká, kdo že je ten tajemný muž v bílém a proč tomu v černém pomáhá. A i když ostatní zde vychvalují choreografii soubojů, mně přišla nepřehledná, což ještě zhoršoval kameraman, který se pokoušel o ty rádoby umělecké záběry. Takže ve chvíli, kdy se dva hrdinové sesypou na toho největšího zlouna, následuje záběr zdálky, na němž je přes různá zábradlí vidět někde v dáli tři bojující postavičky. Skript také neuhlídal, kde zrovna by měli ležet dříve poražení a mrtví lupiči, takže se postupně mrtvá (ale i živá) těla vytrácejí, až dům vypadá najednou zcela prázdný. A podobné věci tříštily mou pozornost, některé dlouhé a zbytečné scény zkoušely mou trpělivost, a nakonec mě to tak nějak mírně štvalo, celý ten film. Silné dvě, nebo slabé tři hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálnejšie ladené kung-fu v ktorom sa neustále hašterí ústredná dvojka Ti Lunga a Fu Sheng. A popritom vymlátia celú armádu nepriateľov, keďže v príbehu ide o starú dobrú pomstu. Aj keď jej detaily sa dozvieme postupne. To hašterenie ústrednej dvojky ma príliš nebavilo. Fu Shenga som nikdy nemal rád. Ale bitiek je neúrekom a na SB pomery patria k tým lepším. Sú už dostatočne dynamické a obsahujú aj náročnejšie chvaty. Úplne mi nesadlo ani finálne vyústenie príbehu. Tá obeť bola zbytočná. Takže celkovo to je nadpriemerné kung-fu s množstvom vydarených bitiek. 6/10. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Ti Lung,který utekl od vražedného gengu 13 orlů vedeným podlým Ku Fengem se setká s tajemným Fu Shengem, který mu neprozradí svoji identitu a říká si bezdomovec. Ti mu vylíčí svoji minulost s gengem a společně vykonají pomstu i spravedlnost... kulisy tu nevadí, choreografie Tong Gaaie jsou na jedničku, a konečný souboj bere dech... inu další film,který mě vzal za srdce :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama